Politică

articolul anterior articolul urmator

Primele cozi la alegerile din diaspora. Românii stau la rând la Bruxelles, Roma şi Berlin pentru a vota la prezidenţiale

23
8 Nov 2019 16:21:42
Autor: Iulian Bîrzoi
FOTO Mioara Moraru Cristea
FOTO Mioara Moraru Cristea

La ora 12.00, la deschiderea oficială a urnelor din diaspora, era formată deja coadă în faţa mai multor secţii de votare din oraşe europene precum Bruxelles, Berlin sau Roma. Potrivit datelor BEC, până la ora 16.00 (n.red.: ora României) au votat deja 54.673 de români aflaţi în străinătate. Dintre aceştia, aproximativ 25.000 au votat prin corespondenţă.

Urmăriţi aici prezenţa la vot în străinătate în timp real
 
Potrivit europarlamentarului USR-PLUS Nicu Ştefănuţă, românii din Bruxelles s-au pus la coadă încă de la primele ore ale dimineţii la misiunea diplomatică a României pentru a vota. Acesta a publicat şi un videoclip în care afirmă că 10 noiembrie va fi „o nouă sărbătoare a democraţiei româneşti”.
 
„Este ora 12 la Bruxelles şi deja s-a format o coadă în faţa misiunii diplomatice a României. Participarea va fi mare, simt deja că după 26 mai, în 10 noiembrie vom avea o nouă sărbătoare a democraţiei româneşti”, a afirmat europarlamentarul.
 
Acesta a mai adăugat au venit deja să voteze funcţionari europeni, politicieni, diplomaţi, români simpli.
 

 

 

Cozi s-au format şi în alte oraşe europene, precum Roma, Berlin sau Leeds.
 
Românii au format coadă pentru a vota şi la Consulatul român din Roma. FOTO Mioara Moraru Cristea

Coadă s-a făcut şi la una dintre cele trei secţii de votare din Berlin. FOTO Criatian Ioan / Facebook
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

23 Comentarii

Smeritu Pahomie
8.11.2019, 16:31:00

Astea-s singurele ramashitze ale comunismului in lumea occidentala unde romanii sunt iar umiliti ca pe vremea lui Ceausescu cand cerseau "cota" de alimente......de aceiasi functionari .....de data asta odraslele comunistilor aroganti din consulatele lumii.... ...#ciuma rosie "in forma continuata" .....va fi hulita de romani pe multe generatii datorita stigmatului genetic pe care-l poarta....

-5 (9 voturi)
bob
8.11.2019, 17:06:08

La Barcelona am votat, e ok, bine organizat si nu este aglomerat, azi fiind zi lucratoare. Totusi, m am informat pe site ul consulatului despre orar, da, este vizibil, insa NU si faptul ca NU se votraza la consulat, ci la alte 3 adrese din centrul orasului. Un angajat consular imi spune ca este, dar a durat ceva pana a gasit chiar si el informatia. A spus ca o vor pune mult mai vizibila. In rest, ok. Un salut calduros tuturor romanilor din Romania si de pretutindeni!

+9 (9 voturi)
Ciprian Ioan
8.11.2019, 17:18:21

38 de mii au votat pe liste suplimentare pana acum. Cu tot cu cei de la vot prin corespondenta sunt cam 62 de mii.

+6 (8 voturi)
Ciprian Ioan
8.11.2019, 17:19:04

Bob, un calduros salut si tie. Aus Deutschland! :)

+2 (8 voturi)
imsi imsi
8.11.2019, 18:16:45

Astia s au pus la coada ca sa i pozeze astia de la adevarul. La Roma cind vorbaretul de rares s a dus sa voteze nu era nimeni. A trebuit sa adune ceva fufe sa le puna sa stea sa le stringa mina. alea erau albaneze habar n aveau ce i acolo.

-1 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (23)