Primul candidat care se retrage din cursa prezidenţială: Am fost ajutat de 20 de compatrioţi din două milioane. Am constatat că sunt prea mulţi „salvatori”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avram Iancu, bibliotecarul din Petroşani care a devenit cunoscut după ce a traversat înot Canalul Mânecii, a anunţat că se retrage din cursa pentru prezidenţiale pe motiv că nu a reuşit să adune pragul de 200.000 de semnături necesare. „Scorul este 7 la 1 în favoarea adversarului. Ne aflăm în minutul 80. Mingea este la mine şi pot şuta liber la poartă. Însă zidul sistemului este de nepătruns”, a notat acesta pe blogul personal.

Fostul candidat a scris pe blogul personal că se retrage din cursa pentru Cotroceni, declarându-se învins de sistem.

„Scorul este 7 la 1 în favoarea adversarului. Ne aflăm în minutul 80. Mingea este la mine şi pot şuta liber la poartă. Însă zidul sistemului este de nepătruns. Nici chiar eu, un optimist şi un visător incurabil, nu mai cred că este posibil. Nu voi trece nici măcar de faza grupelor de calificare”, notează acesta.

Avram Iancu mai adaugă că a mizat pe sprijinul din mediul online, însă suportul a fost mai mic decât se aştepta. Pe lângă cele 27 de persoane care l-au ajutat cu campania, acesta susţine că a primit o singură donaţie şi că doar un singur ONG i-a acordat sprijinul.

„Am mizat 100 % pe reacţia acestui mediu. Spuneam la început că am o singură şansă: «Mâna dreaptă să o ancorez în braţul puternic al lui Hristos şi mâna stângă în braţul IUBIT AL POPORULUI».
Care a fost reacţia poporului? Au acţionat…27 (două zeci şi şapte de compatrioţi ) din toată ţara. Din 20 de milioane. Şi vreo 4 din diaspora. Aceştia s-au angajat să strângă câte 10 liste de semnături. Şi au şi făcut-o. Vă mulţumesc din suflet pentru efort”, mai adaugă acesta.

Bărbaul a concluzionat apoi că cifra necesară de semnături a fost „dimensionată intenţionat” astfel încât doar partidele mari să poată avea candidaţi la prezidenţiale şi subliniază că în România există „prea mulţi «salvatori»”.

„Este o cifră uriaşă. Deloc accesibilă unui candidat independent. Tind să cred că această cifră a fost dimensionată în mod intenţionat ca doar o structură mare de partid să o poată atinge. Am strans 1247 de semnături. (...) Dorind să salvez România am costatat că sunt prea mulţi „salvatori”. Toţi sunt de acord cu un consens; întregul eşichier polititc să se aşeze în spatele lor. Nu în spatele altora. Declar misiunea imposibilă, aşa că mă retrag”, a conchis Avram Iancu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite