Primul Congres al Pro Romania: Ponta, singurul candidat la preşedinţia partidului. Florin Jianu şi Robert Negoiţă, printre invitaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Ponta este singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al Pro România la congresul care se desfăşoară duminică, la Romexpo, iar pentru cele trei funcţii de prim-vicepreşedinte s-au înscris Daniel Constantin, Sorin Cîmpeanu şi Nicolae Bănicioiu. La începutul congresului au fost invitaţi şi au ţinut şi câte un discurs Florin Jianu şi primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă.

Preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu, le-a spus celor prezenţi că societatea românească nu are nevoie de o dezbatere publică pe subiectele care sunt acum în atenţie.

„Ce nu are nevoie societatea românească. Societatea nu are nevoie de nicio dezbatere publică care se întâmplă în acest moment. Ceea ce vedem în acest moment nu sunt nevoile societăţii, nu sunt nevoile angajaţilor, nu sunt nevoile pensionarilor, nu sunt nevoile tinerilor, nu sunt nevoile românilor care pleacă în străinătate şi atunci cred că noi, mediul de afaceri, trebuie să punem pe tapet, dumneavoastră ca partid politic, partenerii sociali, sindicatele, societatea civilă, forţele de bine ale României trebuie să punem pe tapet cu totul alte teme”, a afirmat Jianu, precizând că cele mai importante teme pentru societatea românească sunt educaţia, sănătatea şi infrastructura.

Jianu a mai spus că a propus ca tema de ţară pentru preşedinţia Consiliului Uniunii Europene să fie antreprenoriatul.

„Anul viitor România va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Noi am propus o temă de ţară, nu ştiu dacă cei de pe scenă sau cei din sală ştiu ce teme va aborda România anul viitor. Nimeni nu ştie ce teme abordăm anul viitor, din nefericire. Pentru că anul viitor noi nu vom face altceva decât vom fi administratori. De ce spun din nefericire ? Pentru că noi am propus o temă de ţară şi acea temă de ţară să fie antreprenoriatul. Avem toate argumentele pentru această temă de ţară, o temă de ţară care ar lăsa România în istoria preşedinţiilor Uniunii Europene, o temă de ţară care nu a mai fost pusă în dezbatere de nicio ţară”, a mai declarat preşedintele CNIPMMR.

Florin Jianu a amintit că a rezistat în Cabinetul Ponta la 64 de OUG, dar în 2017 a rezistat în Guvern doar 13 ordonanţe, referindu-se la demisia sa după adoptarea OUG 13.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, i-a mulţumit la începutul discursului său lui Victor Ponta pentru invitaţia la acest congres.

„Vreau să îi mulţumesc fostului şi actualului meu prieten Victor Ponta că m-a invitat la acest congres. De când mi-a făcut această propunere cred că a durat două secunde să mă gândesc. Am venit aici să vă felicit pentru curaj din mai multe puncte de vedere. (...) Astăzi, într-o Românie în care foarte mulţi sunt contra, suntem ţara lui Gică-contra, adică nu contează despre ce vorbim, e trendy să fii contra... Tu cum eşti? Sunt împotrivă. Faptul că vă asumaţi să fiţi pro este o abordare pozitivă, constructivă pe care o încurajez, e un act de curaj, vă felicit pentru asta”, a spus Negoiţă. El a precizat că “să vorbeşti de rău de România la Bruxelles e un act de fineţe” şi că este bine să ne asumăm să fim pro România, menţionând că el crede în acest demers.

Primarul Sectorului 3 consideră că în politică şi în viaţă în general este necesară o atitudine sinceră.

„Chiar dacă avem o atitudine proactivă, chiar dacă suntem pro România, chiar dacă avem obiective corecte, vreau să vă spun că în viaţă în general şi în politică în special trebuie să avem o atitudine sinceră. Mă întâlnesc pe stradă cu cetăţeni. Domnule, ziceţi-ne şi nouă de... Preponderent e un nume care rosteşte. Domnule, e cam fals, e cam perfid? Că aşa se vede de la noi. Sunt în dificultate să le răspund atâta timp cât ştiu despre cine e vorba. Cred că este foarte important să fim sinceri”, a spus Negoiţă.

Pentru preşedinţia Pro România candidează Victor Ponta, iar pentru cele trei funcţii de prim-vicepreşedinte s-au înscris Daniel Constantin, Sorin Cîmpeanu, Nicolae Bănicioiu.

Primul congres al Pro România are loc duminică la Romexpo. Cu acest prilej va fi aleasă conducerea formaţiunii politice.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite