Politică

articolul anterior articolul urmator

Primul lider USR care-şi asumă disputa cu Barna: Nu consider acceptabilă soluţia cererii votului de încredere. Mi se pare o scamatorie politică

17
12 Nov 2019 17:56:25
Autor: Iulian Bîrzoi
Tudor Benga a cerut demisia lui Dan Barna FOTO Facebook
Tudor Benga a cerut demisia lui Dan Barna FOTO Facebook

Deputatul USR Tudor Benga, a spus marţi, despre votul de încredere cerut de Dan Barna, în locul demisiei, că este o „scamatorie politică ce va atrage comparaţii foarte nefericite”. Acesta a mai recunoscut că a fost printre cei care i-au cerut demisia lui Dan Barna, Cătălin Drula şi Ionuţ Moşteanu.

În şedinţa de aseară, mai mulţi lideri USR i-au cerut demisia lui Dan Barna din fruntea partidului, după ce a ratat finala prezidenţială. Printre ei: Mihai Goţiu, Cosette Chichirău, Tudor Benga şi Silviu Dehelean, susţin surse politice pentru Adevarul. În replică, Dan Barna a spus că-şi pune manatul pe masă, dar a cerut ca soarta sa în fruntea USR să fie decisă de toţi membrii partidului prin vot electronic.

„Da, e adevărat, am cerut aseară lui Dan Barna, Cătălin Drula şi Ionuţ Mosteanu demisiile la finalul şedinţei informale de Comitet Politic. Am cerut o serie întreagă de explicaţii de la toţi trei, pentru cine nu ştie Catalin Drula este şeful de campanie iar Ionuţ Mosteanu este şeful de comunicare USR, multe informaţii le cerusem încă de cu mult dinainte de finalul campaniei şi nu le-am primit nici până azi. Consider că rezultatul de la prezidenţiale este un eşec şi aşa cum am spus şi ieri, consider că un eşec fără asumare şi fără consecinţele de rigoare reprezintă doar preambulul unui viitor nou eşec.

Au fost numeroase erori de strategie şi implementare atât la nivel de campanie prezidenţială cât şi la nivel de management al partidului în general, am mai vorbit despre asta de-a lungul timpului, şi cred că este timpul pentru o asumare reală dacă vrem să arătăm alegătorilor că efectiv ascultăm mesajul pe care ni-l transmit prin votul lor. Nu consider acceptabilă soluţia cererii votului de încredere anunţat de Dan Barna, nu are vreo baza statuară şi mi se pare o scamatorie politică ce va atrage comparaţii foarte nefericite. Nu ascund faptul că opinia mea este împărtăşită de relativ puţini colegi din CP, dar consider că este de datoria mea, ca parlamentar USR şi membru în Biroul Naţional, să spun clar şi răspicat ceea ce consider eu că este soluţia matură pentru a readuce partidul pe făgaşul corect”, a explicat deputatul USR Tudor Benga.
 
La finalul acestei săptămâni, USR va avea o nouă şedinţă în care va decide viitorul  lui Dan Barna în fruntea partidului, dar şi relaţia cu PLUS.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

17 Comentarii

Vlad Iulian
12.11.2019, 18:13:14

Inceputul sfarsitului atat pentru Barna cat si pentru USR. Pacat de cei care au crezut in idee.

-4 (8 voturi)
Steambreather
12.11.2019, 18:18:33

Nu scapati asa usor de USR, ciumatilor

+2 (8 voturi)
cloudvick
12.11.2019, 18:18:01

Gata si cu USR-ul, m-am lamurit. Daca vreti sa fiti un partid puternic, o alianta puternica trebuie sa treceti si prin esecuri, asta probabil fiind cel mai mare de pana acum. Dar cu fiecare iesire in public demonstrati ca nu sunteti diferiti cu nimic de restul gloatei de piliticieni. Regret ca am pierdut 3 ore Duminica sa va votez. O pierdere de timp.

-2 (8 voturi)
Un cititor
12.11.2019, 18:18:49

Intrebare : Tu, Tudor Benga, obtineai mai mult ?!

+1 (7 voturi)
foarte atent
12.11.2019, 18:19:42

bine mai Benga! fii radical, asa cum ar trebui sa fie USR-ul !! ai dreptate, Barna are joc de glezne bolshevice !! jos cu infiltratii si acoperitii !!

-4 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (17)