Politică

articolul anterior articolul urmator

Primul român care a votat în străinătate, mesaj pentru cei din ţară: Îmi pun speranţa în voturile care vor urma. Sper ca într-o bună zi să mă pot întoarce acasă

6
25 May 2019 23:58:17
Autor: George-Andrei Cristescu
FOTO ARHIVĂ
FOTO ARHIVĂ

Dan Coroian-Vlad este primul român care pune ştampila pe buletinul de vot şi se află pentru a doua oară în această postură, după ce în urmă cu patru ani şi jumătate a votat în turul doi al alegerilor prezidenţiale tot la Auckland, Noua Zeelandă

Votarea pentru referendum şi alegerile europene a început sâmbătă în Noua Zeelandă la ora 22:00, ora României.
 
"1-0 împotriva hoţiei!
 
Acum 4 ani, la alegerile prezidenţiale, mă găseam în aceeaşi locaţie şi aceeaşi postură, de-a fi primul care îşi da votul. Atunci, cu maximă disperare îmi arătam degetul mijlociu aceleiaşi grupări mafiote deghizate în partid politic, care parazitează, până la blocaj, ţară. Ei bine, aparent nu s-a schimbat nimic, sau mai rău: am ignorat ultimele alegeri parlamentare şi o parte dintre noi ne-am lăsat amăgiţi de un discurs populist, utopic, ce masca interese proprii. Am ajuns din nou conduşi de hoţi şi de tâmpiţi, dar diferenţa e că, acum, avem cu cine vota, avem speranţa că buboiul se sparge şi cumva, încet, aşezat, ieşim din marasm. Şi vom ajunge departe.
 
Îmi pun speranţa în voturile care vor urma, sunt convins că putem schimbă multe, alături de oameni politici noi, educaţi, oneşti. Sper că într-o bună zi să mă pot întoarce acasă, la Cluj, fără regrete.
 
 
Hai că se poate!", a scris pe Facebook Dan Coroian-Vlad, care a votat în Auckland, potrivit ziare.com
 
Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), votul la alegerile pentru desemnarea membrilor din România în Parlamentul European şi referendumul naţional din 26 mai 2019 a început în străinătate, la Auckland, Noua Zeelandă, la ora 22.00, ora României (ora 7.00 ora locală), în secţia de votare nr. 18, cea mai îndepărtată secţie de votare organizată în afara graniţelor României.
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

leuldinpanjshir99
26.05.2019, 00:23:56

Speră, ca nu strică. Doar ca pe acasă, nesimțirea e mare ....

-1 (1 vot)
Andrei Adrian
26.05.2019, 00:34:52

Oricat de mare ar fi nesimtirea, ea se trateaza cu picioare in fund. In cazul acesta, primul tras tocmai din Noua Zeelanda! "Hai ca se poate!"

+2 (6 voturi)
TGV PROFESORUL
26.05.2019, 00:34:12

... sfinta naivitate

+1 (1 vot)
Manole Scarlat
26.05.2019, 00:58:38

Era cândva un banc, e valabil şi azi: Un marinar român naufragiat de ani de zile pe o insulă pustie, vede într-o zi apropiindu-se de insulă o navă sub pavilion românesc. Nu după mult timp o barcă ajunge la ţărm, iar unul dintre marinari îi înmânează bietului om un teanc mare de ziare şi-i spune: - Căpitanul vrea să citeşti toate ziarele astea şi apoi să ne anunţi dacă mai vrei să fii salvat.

-4 (4 voturi)
Petru Onisim
26.05.2019, 01:10:27

Articolele scrise în ziar par atât de naive și sunt asemănătoare celor ce apăreau în ziare în timpul comunismului. Astăzi a fost un articol ce ne spune despre un co-național care a plecat din Capilla del Monte la Buenos Aires ca sa voteze și a plecat cu omnibuzul. Cel actual ne relatează despre primul votant din Noua Zeelanda și ce a spus el. Zicerea lui nu se deosebește cu nimic de ceea ce spuneau comuniștii prin anii '50-'60: hai sa facem o gospodărie colectiva și la noi în sat! Au trecut aproape 3/4 de secol și noi nu prea am progresat în gândire și în acțiuni.Sa speram, totuși, ca pana la urma va fi bine! Acolo unde ma aflu acum este după-amiaza deci mai avem o noapte pana la alegeri.

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (6)