Plenara Extraordinară a PRM l-a dat jos pe Corneliu Vadim Tudor  din fruntea partidului; Vadim: "Este o făcătură condusă de Viorel Hrebenciuc"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corneliu Vadim Tudor FOTO Arhiva Adevărul
Corneliu Vadim Tudor FOTO Arhiva Adevărul

Plenara Consiliului Naţional al PRM, întrunită sâmbătă, la Palatul Parlamentului, a votat revocarea lui Corneliu Vadim Tudor din funcţia de preşedinte al PRM. Totodată, au mai fost revocate şi celelalte organisme de conducere ale partidului şi s-a ales un Colectiv de coordonare care se va ocupa de organizarea Congresului extraordinar al PRM. În cadrul plenarei, s-au dezbătut şi analizat cauzele care au condus la decăderea partidului.

UPDATE Plenara extraordinară a PRM s-a încheiat.

UPDATE Delegaţii PRM, prezenţi la Plenara extraordinară, au votat noul Colegiu Director, care va conduce partidul până la Congresul extraordinar. Totodată, a mai fost ales un Colectiv de coordonare care să se ocupe de organizarea Congresului extraordinar al PRM, în toamnă.

UPDATE Gheorghe Funar spune că nu va candida pentru un mandat în fruntea partidului, la Congresul Extraordinar care se va organiza în toamnă. "Nu mi-am propus să candidez pentru şefia PRM. Nu am venit astăzi, aici, cu aceste gânduri", a spus Funar, pentru "Adevărul".

UPDATE Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat sâmbătă, la scurt timp de la aflarea veştii privind suspendarea sa din partid, că votul celor prezenţi la plenară nu are nicio valoare. Vadim Tudor contestă votul, susţinând că nu este statutar.

”Şi-au făcut filiale cu oamenii lor. E o prostie. Nu are nicio valoare. Ei au primit ordin de la Hrebenciuc să distrugă PRM. Sunt plătiţi pentru două ore. Şi-au luat banii şi au plecat”, a comentat Vadim Tudor.

UPDATE Corneliu Vadim Tudor a fost revocat din funcţia de preşedinte al PRM cu 116 de voturi "pentru" şi 9 "împotrivă". Au mai fost revocate Biroul Permant şi Comitetul Director.

UPDATE  Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat, sâmbătă, că ceea se întâmplă la plenara de la Palatul Parlamentului este nestatutar. ”Sunt oameni pe care nimeni nu-i cunoaşte. Nimeni nu mă poate înlocui pe mine pentru că marca PRM este înregistrată la OSIM pe numele meu”, a declarat Vadim Tudor.

”Este o făcătură penibilă a mafiei PSD condusă de Viorel Hrebenciuc, care pune la bătaie circa 2.200.000 de euro pentru spargerea PRM. Vă puteţi imagina că un om ca mine care are atâţia ofiţeri activi în rezervă în jurul său află repede. Am aflat încă de când eram la Strasburg. Prima tranşă de bani a fost dată acum, 200.000 de uero pentru închirierea sălii la Palatul Parlamentului, şi urmează să mai livreze 2.000.000 pentru reorganizarea filialelor în teritoriu, după chipul şi asemănarea PSD", a mai declarat Corneliu Vadim Tudor.
 

UPDATE Delegaţii plenarei PRM votează revocarea preşedintelui Corneliu Vadim Tudor.

UPDATE: Ioan Bâldea, preşedintele şedinţei:  "Dacă se revocă Guvernul Ponta, Victor Ponta rămâne acolo, mobilier? De ce să o mai întoarcem, am votat, gata!

UPDATE Plenara a cerut revocarea preşedintelui Corneliu Vadim Tudor şi a tuturor organelor de conducere. Gheorghe Funar a intervenit: "Conform statutului, preşedintele este ales de Congres şi poate fi schimbat doar de Congres. Am prefera să alegem celelate organisme de conducere şi să-l lăsam pe Vadim, singur, până pe 5 octombrie, când Congresul va alege un nou preşedinte".

UPDATE Consiliul Naţional a fost completat. 

UPDATE Preşedintele organizaţiei Buzău: "Un PRM fără Vadim nu există, trebuie să înţelegeţi asta!". Apoi, şi-a încheiat  discursul cu următorul aforism: "Veţi cunoaşte un om de excepţie după următorul fapt: toţi nătărăii se vor uni împotriva lui". Vorbele au stârnit huidulieli.

UPDATE Preşedintele organizaţiei Bacău: "Nu avem ce face, trebuie să mergem mai departe fără Vadim Tudor".

UPDATE Discuţiile au degenerat. Prezidiul a propus câteva zeci de nume pentru a completa Consiliul Naţional al PRM, lucru ce a stârnit nemulţumirea organizaţiei Bucureşti, care participă la discuţii, deşi nu a fost invitată. 

Îninate de a se trece la alegerea noilor mebri din Consiliul Naţional, delegaţii prezintă situaţia din organizaţii: "Erori au fost, erori sunt încă", sunt primele cuvinte care se aud de la microfon. "Doamne ocroteşte-i pe adevăraţii PRM-işti!", spune un alt lider de filială.

UPDATE Domnul Badea revine la microfon şi anunţă modificările din statutul partidului. Plenara propune organizarea unui Congres extraordinar al PRM, în toamnă.

UPDATE Domnul Badea Dumitru prezintă situaţia partidului: "Totul are un sfârşit pe lumea asta. Trebuie să luăm hotărâri importante:ori hotărâm sfârşitul abuzurilor, care au dus PRM în situaţia de astăzi, ori să constatăm sfârşitul PRM ca forţă politică.

L-am invitat astăzi şi pe domnul preşedinte Corneliu Vadim Tudor, însă acesta ne tratează cu dezinteres, aşa cum o face de câtva timp. Domnul preşedinte a anunţat sancţiuni, care, însă, se vor lovi de nulitate. Au fost publicate în ziarul Tricolorul, nu în cadrul partidului. În PRM nu mai există statut, nu mai există nimic. S-au plătit funcţii în partid".

"S-a încercat detrunarea noastră, pentru a se bloca organizarea acestei plenare extraordinare. Acest lucru îl descalifică pe preşedintele PRM", a mai spus Badea, preşedintele demis al organizaţiei PRM Neamţ.

UPDATE Plenara extraordinară a Consiliului Naţional a început. Preşedintele Corneliu Vadim Tudor nu este prezent. Gheorghe Funar, printre membrii prezidiului.


Surse politice au declarat pentru adevarul.ro, că plenara extraordinară a fost cerută de membrii a 27 de organizaţii locale ale PRM, în contextul în care liderul partidului, Corneliu Vadim Tudor, nu a mai convocat nicio şedinţă din anul 2010. Ba, mai mult, la scurt timp de la formularea acestei cereri de convocare a consiliului, doi dintre membrii Biroului Permanent au fost daţi afară în mod nestatutar. 

„La ultimele alegeri, nu s-a obţinut pragul, iar la alegerile locale rezultatele au fost sub aşteptări. Toate acestea comparativ cu patru legislaturi consecutive în care PRM a intrat în Parlament. Multe filiale sunt pe punctul de a se destrăma, iar în altele activitatea este redusă, în sensul că şedinţele se ţin foarte rar“, a explicat aceeaşi sursă politică. 

În cadrul adunării de mâine se va prezenta un material în care se vor regăsi date despre activitatea din ultimii ani a liderului PRM, Corneliu Vadim Tudor. 

La începutul lunii iunie, preşedintele PRM a dizolvat filiala bistriţeană a partidului, anunţul fiind făcut  la Transilvania L!VE. Liderul PRM-iştilor s-ar fi arătat deranjat de afirmaţiile făcute de şeful de la Bistriţa, Viorel Cotuţiu, care a condamnat demiterile făcute de Corneliu Vadim Tudor la Neamţ şi respectiv Suceava.

Corneliu Vadim Tudor: „Eu am avut multe iubite ţigănci. O splendoare. Elena Băsescu nu e colega mea, e gogoşica lui tata”

Corneliu Vadim Tudor despre condamnarea lui Gigi Becali: „L-au băgat la puşcărie ca pe ultimul borfaş”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite