Pro România din Iaşi cere amânarea alegerilor locale: Ţara arde, iar baba se piaptănă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta, liderul ProRomânia
Victor Ponta, liderul ProRomânia

Filiala ieşeană a Pro România cere amânarea alegerilor locale. Liderul organizaţiei Sorin Iacoban susţine că este o crimă să fie organizat acest scrutin, în condiţiile în care pandemia nu dă semne că ar slăbi în intensitate.

Liderul Pro România Iaşi, Sorin Iacoban, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că „ţara arde, iar baba se piaptănă”, el cerând amânarea scrutinului din 27 septembrie, din cauza creşterii numărului de cazuri de COVID-19.

„Avem o criză majoră în sănătate. Vor fi 18.000 de secţii de votare în toată ţara, în care vor sta timp de 18 ore câte 11 membri. În fiecare secţie vor intra între 500 şi 1.000 de oameni. Alegerile locale pot fi amânate, nu sunt o prioritate”, a spus şeful Pro România Iaşi, Sorin Iacoban.

El consideră că şi pentru candidaţi va urma o perioadă dificilă şi că „va trebui cu masca pe faţă să le explici oamenilor ce vrei să faci pentru acea comunitate”.

„În acest context, alegerile sunt o crimă. Mandatele aleşilor pot fi prelungite“, a completat Iacoban.

Filiala ieşeană a Pro România şi-a stabilit duminică, într-o şedinţă de birou judeţean, candidaţii la primăria Iaşi şi la şefia Consiliului Judeţean.

Astfel, la Primăria Iaşi va candida liderul organizaţiei, Sorin Iacoban, fost deputat PSD în perioada 2008-2012, în timp ce la şefia CJ Iaşi va candida prim-vicepreşedintele filialei, Bogdan Abălaşi, fost subprefect în perioada 2012-2017.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite