Procurorii fac cercetări în două dosare privind Congresul PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Congres PNL 2021 FOTO Inquam Photos
Congres PNL 2021 FOTO Inquam Photos

Procurorii fac investigaţii în două dosare penale deschise ca urmare a Congresului PNL în care a fost aleasă noua conducere. În ambele cauze se fac cercetări în rem, unul vizând fapte de abuz în serviciu, celălalt de zădărnicire a combaterii bolilor, potrivit informaţiilor Adevărul. Dosarele sunt pe rolul a două unităţi de parchet.

La Congresul PNL, organizat pe 25, la Romexpo au participat aproape 5.000 de persoane. Premierul Florin Cîţu a precizat atunci că evenimentul a fost organizat bine şi au fost respectate măsurile de securitate, toată lumea purtând mască.

Ulterior PNL a fost amendat cu valoarea maximă prevăzută de lege, 10.000 lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a pandemiei.

De asemenea, poliţiştii au cerut şi înregistrările video pentru a vedea participanţii care nu au respectat distanţarea socială şi purtatea obligatorie a măştii.

Ministrul de Interne, Lucian Bode a precizat atunci că, pe lângă amenda dată de Poliţia Capitalei Partidului Naţional Liberal, firma care asigura paza a fost sancţionată cu 5.000 de lei. Ministrul a precizat că poliţiştii au primit 17 sesizări privind evenimentele de la Congres.

Totodată, ministrul de Interne a susţinut că nu a putut interveni, afirmând: „eu nu am fost nici organizator, nici ministru de Interne acolo. Responsabilitatea revine organizatorilor. Ce ar fi trebuit să fac?”.

Premier şi nou preşedinte liberal ales la acel moment, Florin Cîţu a declarat atunci că vina este a fostei conduceri a formaţiunii, care a organizat Congresul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite