Programul „Şcoală după Şcoală“ la nivel naţional, votat în unanimitate în Comisia de Învăţământ din Camera Deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Propunerea PNL de generalizare a programului „Şcoală după Şcoală” la nivel naţional a fost votată, marţi, în unanimitate în Comisia pentru Învăţământ din Camera Deputaţilor. Acest demers prevede acordarea de tichete în valoare de 200 de lei pentru copiii din clasele 0-4 care doresc să urmeze programul menţionat.

„Acest program se poate derula prin acordarea unui tichet valoric gestionat de către şcoli, în valoare de 0,4 ISR, aproximativ 200 de lei. Părinţii sau reprezentanţii legali pot opta pentru acest program la sfârşitul fiecărui an şcolar sau în momentul înscrierii copilului la şcoală. Programul se adresează tuturor elevilor din învăţământul primar, de la clasa pregătitoare până la clasa a patra inclusiv“, a afirmat deputatul Raluca Turcan

Proiectul, dacă va fi aprobat, ar putea intra în vigoare începând cu anul şcolar viitor, 2016-2017. Totuşi, pentru ca acest proiect să debuteze, „Şcoala după Şcoală“ ar trebui să fie adoptat de plenul Camerei Deputaţilor şi al Senatului, ultima cameră fiind cea decidentă.

„Măsura descurajează abandonul şcolar, sprijină părinţii şi îi încurajează să nu-şi abandoneze locul de muncă, reprezintă si o formă de suplimentare a veniturilor cadrelor didactice participante la clasele Şcoala dupa Şcoala“, a mai precizat Raluca Turcan. 

Tichetul ar urma să se acorde pe baza unei cereri din partea părintelui sau a reprezentantului legal al copilului şi se realizează pentru fiecare copil în parte, la sfârşitul fiecărui an şcolar, sau la momentul înscrierii la şcoală. 

Totodată, programul „Şcoală după şcoală“ este asigurat din finanţarea de bază, se mai precizează în proiect.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite