Politică

articolul anterior articolul urmator

Mai puţini bani la Educaţie, prin PNRR. Autorităţile se scuză şi anunţă că tot avem o alocare peste media europeană

3
5 May 2021 14:09:45
Autor: News.ro
Sorin Cîmpeanu, Cristian Ghinea FOTO Sorin Cîmpeanu, Cristian Ghinea / FACEBOOK
Sorin Cîmpeanu, Cristian Ghinea FOTO Sorin Cîmpeanu, Cristian Ghinea / FACEBOOK

Miniştrii Proiectelor Europene şi Educaţiei, Cristian Ghinea şi Sorin Cîmpeanu, au transmis, miercuri, că s-a impus o reducere a alocărilor din PNRR pentru proiectul ”România educată”, dar ţara noastră, cu 12% fonduri direcţionate către educaţie, tot are o alocare peste media europeană. Cei doi oficiali anunţă şi ce proiecte vor fi propuse Comisiei Europene în acest domeniu.

”Coaliţia de guvernare consideră educaţia domeniu prioritar pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi este motivul pentru care varianta agreată acum alocă pentru România Educată peste 12% din cei 29,2 de miliarde euro. Ajustarea bugetului PNRR de la 42 de miliarde euro la 29,2 miliarde euro a presupus şi o ajustare a alocărilor pentru proiectul România Educată. PNRR are o alocare pentru educaţie mult peste media europeană”, au transmis, miercuri, într-o declaraţie de presă comună, miniştrii Cristian Ghinea şi Sorin Cîmpeanu.

Potrivit acestora, bugetul proiectului, negociat cu Comisia Europeană, este de 3,7 miliarde euro, buget ce include 314 milioane euro pentru dotarea a 10.000 de laboratoare şcolare, cel mai mare program de reducere a abandonului şcolar (530 milioane euro), renovarea campusurilor universitare (300 milioane euro), campusuri şi reforma învăţământului dual (402 milioane euro).

”Este un efort masiv de finanţare a educaţiei din PNRR, lucrăm împreună pentru finalizarea negocierilor cu Comisia Europeană şi componenta România Educată rămâne una dintre campioanele PNRR”, au mai transmis miniştrii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Dobos Vasilescu
5.05.2021, 14:38:03

"cu 12% fonduri direcţionate către educaţie, tot are o alocare peste media europeană" Serios? Cat e PIB-ul Romaniei si cat al Germaniei ori Danemarcei. Una este 12% din 150 miliarde euro si alta este 10 % din 1000 de miliarde eiro. Nu stiu cum face Cimpeanu asta ca numai prostii scoate pe gura aia.

-9 (11 voturi)
m wakki
5.05.2021, 14:49:38

Numai de ar fi ei în stare să absoarbă toate fondurile astea și să le folosească cum trebuie, fara hoții și fără birocrație prostească Dar mă îndoiesc Nu s-au întâmplat niciodată, nu se va întâmpla nici acum

+10 (10 voturi)
bovis al IIIlea
5.05.2021, 19:01:58

Miniştrii Proiectelor Europene şi Educaţiei, Cristian Ghinea şi Sorin Cîmpeanu, au transmis, miercuri, că s-a impus o reducere a alocărilor din PNRR pentru proiectul ”România educată”, dar ţara noastră, cu 12% fonduri direcţionate către educaţie, tot are o alocare peste media europeană. Asa e ca altfel cum se explica faptul ca IOHANIS 6-1 case a ajuns asa bogat doar dupa vreo 10 ani de profesat. El dupa ce a intrat in politica a saracit de aia are 6-1 case ca oameni rai i-au luat una. Se poate si fara carte ca ... Doar în România: un cercetător este plătit mai prost decât o menajeră, în speranța că poate emigrează dracului odată! https://comentacii.ro/doar-in-romania-un-cercetator-este-platit-mai-prost-decat-o-menajera-in-speranta-ca-poate-emigreaza-dracului-odata/

Modifică Setările