Politică

articolul anterior articolul urmator

Proiect: Închisoare de la 2 la 5 ani pentru cei ce modifică kilometrajul maşinilor

0
20 Dec 2015 21:36:58
Autor: Mediafax
Poliţiştii  vigilenţi îi pot aduce pe unii şoferi în faţa instanţei de judecată. FOTO Adevărul
Poliţiştii  vigilenţi îi pot aduce pe unii şoferi în faţa instanţei de judecată. FOTO Adevărul

Înşelăciunea săvârşită în legătură cu date sau caracteristici ale vehiculelor ar putea fi pedepsită cu închisoare de la 2 la 5 ani, potrivit unei iniţiative legislative depuse de un grup de parlamentari PNL.

Iniţiativa completează Codul Penal cu infracţiunea de "înşelăciune privind date sau caracteristici ale vehiculelor", pedepsită cu închisoare de la 2 la 5 ani. "Prin date sau caracteristici ale vehiculelor se înţelege: elementele de identificare, provenienţa, modificările şi intervenţiile, inclusiv asupra odometrului, istoricul reviziilor, reparaţiilor şi accidentelor rutiere în care a fost implicat vehiculul.Fapta constituie infracţiune independent de diligenţa depusă de persoana care devine titular de drepturi asupra vehiculului", se arată în proiectul legislativ, potrivit Mediafax.
 
Iniţiatorii susţin, în expunerea de motive, că urmăresc descurajarea tranzacţiilor cu vehicule ale căror date sau caracteristici sunt trucate sau nereale şi, în consecinţă, creşterea siguranţei pe drumurile publice. "În aceste cazuri particulare interesul principal al statului este de a asigura siguranţa circulaţiei, în timp ce interesul secundar este cel de a-l proteja pe cel înşelat", susţin parlamentarii PNL Alexandru Nazare, Cristian Roman, Andreea Paul, Mihai Tararache, Costel Alexe, Anton Doboş, Florin Alexe, Virgil Guran şi Erland Cocei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările