Proiect: Lefurile parlamentarilor, reduse cu 25% pe perioada stării de urgenţă şi încă şase luni după aceasta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iniţiativa privind reducerea indemnizaţiei vine de la un deputat al USR. FOTO Inquam Photos / George Călin
Iniţiativa privind reducerea indemnizaţiei vine de la un deputat al USR. FOTO Inquam Photos / George Călin

Deputatul USR, Tudor Benga, a depus un proiect de lege prin care vrea diminuarea cu 25% a indemnizaţiilor parlamentarilor pe perioada stării de urgenţă, precum şi în următoarele şase luni după încetarea acesteia.

„Pe perioada institutirii stării de urgenţă şi ulteruir aacesteia timp de 6 luni calendaristice indemnizaţia lunară a deputaţilor şi senatorilor se reduce cu 25%”, precizează articolul care ar modifica Legea privind Statutul deputaţilor şi senatorilor. 

Deputatul USR explică pe larg întreg demersul său în expunerea de motive a iniţiativei. „Considerpm că este necesar un efort colectiv pentru a ajuta la redresarea situaţiei economice pe durata instituirii stării de urgenţă, dar şi după încetarea acesteia, pe o perioadă de 6 luni necesară reluării activităţilor economice, motiv pentru care propunem ca indemnizaţiile parlamentarilor să fie reduse cu un procent de 25%, care va fi folosit pentru combaterea efectelor negative cauzate mediului economic”. 

Tudor Benga arată că prin acest demers aleşii ar arăta că sunt solidari cu ceilalţi şi au spirit civic. „Parlamentarii trebuie să dea dovadă de spirit civic şi să îşi manifeste solidaritatea cu cetăţenii din circumscripţiile în care au fost aleşi şi cu angajaţii trimişi în şomaj tehnic care sunt plătiţi cu 75% din salariul de bază, să propună măsuri concrtee pentru gestionarea crizei generate de situaţia care a atras instituirea stării de urgenţă, dar şi să contribuie în mod colectiv la reducerea cheltuielilor bugetare prin renunţarea la un procent de 25% din cuantumul indemnizaţiei pe care o primesc”, a completat deputatul USR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite