Proiect de lege: Şoferii pot alege când să le fie suspendat permisul. Iniţiatorul legii are dosar penal după ce a condus în timp ce avea permisul suspendat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul ALDE Ştefan-Alexandru Băişanu a iniţiat un proiect de lege prin care şoferii pot alege perioada de suspendare a permisului auto, într-un interval de un an de la data contravenţiei. În 2017, Băişanu s-a ales cu dosar penal după ce a fost surprins în timp ce gonea pe şoselele din Bacău, deşi avea permisul de conducere suspendat. Băişanu conducea cu viteza de 142 km/h când a fost surprins de aparatul radar.

„În cazul suspendării provizorii a permisului auto, conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o. Conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării (...) într-o perioadă de 365 de zile de la data săvârşirii faptei contravenţionale”, arată deputatul ALDE în proiectul de lege depus, în procedură de urgenţă, la Senat. 

În expunerea de motive, deputatul ALDE notează că de această lege ar beneficia şoferii care „pentru o încălcare minoră a unei reguli de circulaţie nu mai pot lucra şi rămân «fără pâine»".

„Sunt de părere că la nivel naţional avem o problemă mare legată de suspendarea permiselor de conducere ale şoferilor. Îmi exprim speranţa că această iniţiativă legislativă va găsi susţinători indiferent de doctrina politică, drept pentru care vă supun această propunere legislativă spre dezbatere şi adoptare”, susţine Alexandru Băişanu în expunerea de motive a proiectului. 

Potrivit Codului Rutier, şoferii pot fi sanctionaţi prin suspendarea permisului pentru o perioadă de 30, 60 sau 90 de zile.

Preşedintele ALDE Suceava, deputatul Ştefan Alexandru Băişanu, s-a ales cu dosar penal după ce, în mai 2017, a fost surprins în timp ce gonea pe şoselele din Bacău, deşi avea permisul de conducere suspendat. Băişanu conducea cu viteza de 142 km/h când a fost surprins de aparatul radar. Acesta avea permisul de conducere suspendat pentru contravenţii de acelaşi gen.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite