Politică

articolul anterior articolul urmator

Proiect de lege pentru anularea amenzilor pentru necompletarea formularului  PLF şi restituirea banilor

1
19 Jan 2022 20:35:38
Autor: News.ro
Formularul digital PLF Foto Inquam Photos
Formularul digital PLF Foto Inquam Photos

Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe anunţă, miercuri seară, că alături de doi colegi a pregătit un proiect de lege pentru anularea amenzilor aplicate pentru necompletarea formularului pentru intrarea în ţară şi restituirea banilor deja plătiţi. „Demersul nostru va repara o situaţie absurdă pe care PSD-PNL-UDMR a creat-o şi pe care autorităţile se fac că n-o văd şi n-o înţeleg”, a transmis europarlamentarul.

”Anulăm amenzile PLF şi returnăm banii deja plătiţi. Am iniţiat textul legii în colaborare cu colegii mei - parlamentarii USR Stelian Ion  şi Silviu Dehelean  – care o vor şi depune în Camera Deputaţilor”, a anunţat miercuri seară, Vlad Gheorghe.  

Potrivit acestuia, noua lege prevede anularea amenzilor, restituirea amenzilor plătite în 30 de zile şi păstrarea datelor înregistrate pentru 6 luni. 

”Demersul nostru va repara o situaţie absurdă pe care PSD-PNL-UDMR a creat-o şi pe care autorităţile se fac că n-o văd şi n-o înţeleg. Românii n-au fost informaţi din timp cu privire necesitatea completării formularului la intrarea în ţară. S-au trezit direct cu amenzile DSP acasă”, a scris pe Facebook Vlad Gheorghe. 

Europarlamentarul a explicat că mulţi români au plătit amenzile deşi au completat formularul PLF.  

”Foarte mulţi români au completat formularul PLF şi tot degeaba. Autorităţile nu i-au mai găsit în baza de date şi tot au primit amenzi. Alţi români trec graniţa zilnic pentru a merge la muncă, prin urmare au primit deja mai multe amenzi de mii de lei. Este absurd. Încă o măgărie aruncată în faţa cetăţenilor de bună credinţă din partea unor conducători incompetenţi şi iresponsabili. Aceştia sunt marii specialişti PSD-PNL-UDMR cu experienţă care ne conduc ţara”, a mai afirmat europarlamentarul USR.  

Orice persoană care intră în ţară trebuie să completeze PLF în termen de 24 de ore, în caz contrar fiind sancţionată de către reprezentanţii DSP.  

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Flogea Aurelu
19.01.2022, 23:09:06

Programul e facut cu picioarele, nu stiu ce firma si-a bagat manutele pe acolo. A asa de prost ca nici macar ca "masca" de introdus date nu e bun. Am introdus date ca zbor, apoi dintr-o data nu am mai putut introduce data intoarcerii pt ca acel camp disparuse. Iar in formula a aparut ca "necompletat". Desi in rest am completat tot si a fost salvat, la intrarea in tara mi s-a spus ca nu am formular si sa-l completez in 24h?! Am mai completat unul. Acum daca ala a fost buna sau ambele bune, etc. Nu mai stiu. Astept amenda.

Modifică Setările