Ungureanu, Tomac şi Cristian Preda, împreună într-un nou proiect politic: MRU candidat la Preşedinţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Răzvan Ungureanu a anunţat că va candida la alegerile prezidenţiale de anul viitor FOTO Adevărul
Mihai Răzvan Ungureanu a anunţat că va candida la alegerile prezidenţiale de anul viitor FOTO Adevărul

Liderul FC Mihai Răzvan Ungureanu, preşedintele PMP Eugen Tomac şi europarlamentarul Cristian Preda au anunţat vineri, împreună, un proiect politic pentru europarlamentare şi prezidenţiale, cu MRU drept candidat la Preşedinţie.

„Imaginea pe care o aveţi, a celor trei oameni implicaţi profund în proiectul de coagulare a dreptei din România, este garanţia faptului că şi preşedintele Eugen Tomac şi Cristian Preda au susţinut acest principiu. Noi am depăşit faza de principiu şi am intrat în dialog de detalii. Apele încep să se strângă într-un fluviu care va separa barajul care se opune unui viitor european al României, care este USL", a afirmat Mihai Răzvan Ungureanu, într-o conferinţă de presă comună cu Cristian Preda şi Eugen Tomac.

Ungureanu a precizat că deocamdată nu poate să spună dacă va fi vorba despre o alianţă sau o fuziune între FC şi PMP, arătând însă că formaţiunea care va rezulta va avea un candidat comun la prezidenţiale.

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a asigurat auditoriul că această formulă de trei va fi păstrată. „În această formulă ne veţi mai vedea, ne dorim să mergem mai departe împreună, România are nevoie de o voce de dreapta“, a spus Tomac, precizând că MRU este cabdidatul la prezidenţiale al acestui nou proiect.

La rândul său, Cristian Preda, suspendat din PDL fără să-şi mai dorească să se întoarcă, a declarat că susţine apropierea FC şi PMP.

„Am decis să-mi asum public că nu mă voi mai întoarce în PDL după suspendarea din acest partid. Am două proiecte, în primul rând să particip la apropierea, fuziunea celor două partide, FC şi PMP.  Vreau să fiu primul membru al acestei noi formaţiuni care va defini alternativa politică. Cred că avem nevoie de o alternativă la pâcla fesenistă formată din USL şi opoziţia falsă pe care o face PDL“, a afirmat Cristian Preda.

Mai mult decât atât, Preda a mai spus că sunt şi alţi membrii PDL care se vor alătura acestui nou proiect politic. „Pedelişti nemulţumiţi şi care nu suportă fesenismul dominant în acest moment la nivelul conducerii PDL ar putea săs e alăture. Sunt în PDL oameni care nu sunt parte a acestei culturi feseniste şi sunt oameni care nu trebuie să aştepte o suspendare“, a mai adăugat Preda. 

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat vineri că nu se mai întoarce în PDL şi că vrea să participe la transformarea Mişcării Populare şi a Forţei Civice într-o nouă formaţiune, care va defini alternativa politică la USL.

Pe aceeaşi temă:

Udrea, despre plecarea lui Cristian Preda din PDL: Sper că drumurile noastre politice se vor reîntâlni

Preda: Băsist fiind, spun şi eu: Adio, PDL! O voi apuca pe alt drum

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite