Proiect PSD: Fumatul ar putea fi permis în cazinouri şi pe terasele care au maximum trei pereţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentarii sunt nemulţumiţi de modul cum arată legea antifumat în prezent. FOTO Mediafax
Parlamentarii sunt nemulţumiţi de modul cum arată legea antifumat în prezent. FOTO Mediafax

Fumatul ar putea fi permis în cazinouri şi pe terase acoperite sau descoperite cu maximum trei pereţi, se arată într-un proiect de lege depus la Senat de mai mulţi parlamentari PSD.

Modificarea propusă a fi adusă Legii 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun prevede că „fumatul este permis în spaţiile destinate teraselor unităţilor de alimentaţie publică acoperite sau descoperite, care au maximum trei pereţi, precum şi în spaţiile destinate şi autorizate pentru funcţionarea cazinourilor"

„Prin această propunere legislativă dorim să venim în sprijinul patronilor unităţilor de alimentaţie publică, mai ales al celor care nu au posibilitatea să modifice spaţiile existente, astfel încât în spaţiile teraselor acoperite sau descoperite, care au maximum trei pereţi, să fie permis fumatul, în cazinouri unde sunt săli de joc în care consumul de băuturi alcoolice este permis, iar majoritatea consumatorilor doresc să fumeze. Înaintăm această propunere legislativă şi la solicitarea mediului de afaceri, deoarece, după adoptarea legii antifumat, s-au resimţit modificări semnificative ale câştigurilor lunare ale acestora“, se arată în expunerea de motive semnată de seocial-democratul Marius Bota şi alţi cinci parlamentari. 

Senatorul îşi motivează demersul legislativ şi prin faptul că modificările făcute asupra legii în ultimele luni au produs nemulţumiri în rândul fumătorilor. Proiectul social-democraţilor a fost înregistrat, miercuri, la Senat, urmând a fi discutat în Comisia juridică. 

PSD, susţinător al modificării legii antifumat

„Adevărul“ arăta, în urmă cu o săptămână, că mai mulţi aleşi PSD, în frunte cu Liviu Dragnea, vor ca fumătorii să aibă parte, în instituţiile publice şi în restaurante, de un loc special amenajat unde să poată fuma.

„Ne-am gândit la faptul că şi fumătorilor, deşi eu sunt nefumător, trebuie să li se respecte drepturile. Avem în intenţie să introducem o propunere legislativă de modificare a legii antifumat, prin care unităţile de alimentaţie publică să poată să organizeze, în condiţii pe care le vom conveni, spaţii special amenajate pentru fumători. Este ilogică şi absurdă legea în forma actuală. Trebuie organizate spaţii în toate locurile publice pentru ca fumătorii să aibă dreptul de a fuma“, au declarat pentru „Adevărul“ surse de la vârful PSD.

De fapt, social-democraţii vor să corecteze o greşeală pe care au făcut-o în momentul în care au votat legea. Decizia politică a PSD era să amendeze legea, astfel încât să fie permisă  amenajarea de spaţii speciale pentru fumători, însă, din neglijenţa aleşilor, amendamentul a picat la vot. „A fost un amendament respins în spiritul acesta. Nu au reuşit să-l susţină la plen atunci pentru că trecea“, au mai declarat surse din PSD.

Citeşte şi:

Autoarea legii antifumat, în război cu patru jurnalişti: „Ţigara de după” şi alte aluzii sexuale sunt expresia unui misoginism murdar

Deputatul PSD Aurelia Cristea, iniţiatoarea legii antifumat, a transmis o scrisoare publică adresată către patru jurnalişti, fiind deranjată de comentariile acestora pe marginea legii antifumat.

EXCLUSIV Cum vrea PSD să modifice legea antifumat dintr-un moft

Mai mulţi aleşi PSD, în frunte cu Liviu Dragnea, vor ca fumătorii să aibă parte, în instituţiile publice şi în restaurante, de un loc special amenajat unde să poată fuma. Iniţiativa s-a născut dintr-o hachiţă a liderilor PSD: la o şedinţă de partid mai lungă, social-democraţii s-au enervat pentru că nu au putut fuma.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite