Proiect: Senator sau deputat, doar cu avizul psihologului. Iniţiator: În Parlament se foloseşte un limbaj injurios, mai rău ca într-un spital de nebuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentul României FOTO Adevărul
Parlamentul României FOTO Adevărul

Aleşii au nevoie de legi noi, ca să nu se mai jignească. Este părerea unui deputat liberal, care a depus un proiect de lege prin care cere ca la depunerea candidaturii, aspirantul la funcţia de parlamentar să vină şi cu avizul psihologic. Pavel Popescu spune că l-au inspirat numeroasele certuri de la şedinţele aleşilor din ultima perioadă.

Pavel Popescu, deputat PNL: În Parlamentul României se foloseşte un limbaj injurios şi se procedează mai rău ca într-un spital de psihiatrie uneori. Avem nevoie de astfel de avize psihologice.

Un astfel de document, spune parlamentarul, aflat la primul mandat, ar funcţiona ca o sită şi ar asigura cetăţenii că ofensele stau departe de dezbaterile din Legislativ. Nu aşa cum a fost în ultimele săptămâni, cu ocazia Legilor Justiţiei, arată Digi24. 

Nicolae: Am o poză în care dumneavoastră faceţi sex anal

Discuţie recentă între Şerban Nicolae, deputat PSD, şi Cosette Chichirău, deputat USR:

Şerban Nicolae: Dumneavoastră sunteţi atât de proastă, încât e incredibil ce spuneţi. Ia demonstraţi-mi că am fost şofer?

Cosette Chichirău: Avem poze.

Şerban Nicolae: Poze? CV-ul e în poze? Eu am o poză în care dumneavoastră faceţi sex anal. Acuma ce să facem?

Florina Presadă, senator USR: Aleşii au nevoie de legi noi, ca să nu se mai jignească. Este părerea unui deputat liberal, care a depus un proiect de lege prin care cere ca la depunerea candidaturii, aspirantul la funcţia de parlamentar să vină şi cu avizul psihologic.

Nicolicea: Se repetă ca un papagal

Pavel Popescu spune că l-au inspirat numeroasele certuri de la şedinţele aleşilor din ultima perioadă. Discuţie Eugen Nicolicea, deputat PSD, - R. Turcescu, deputat PMP: 

Eugen Nicolicea: Se repetă ca un papagal. 

Robert Turcescu: Vă rog să vorbiţi în termeni politicoşi, domnu' Nicolicea.

Eugen Nicolicea: A fost doar o comparaţie, nu a fost altceva.

Robert Turcescu: Păi vă pot compara eu în momentul de faţă cu un dihor.

La un an de la preluarea mandatului, unii deputaţi au deja reputaţia unui limbaj „colorat”. Nicolae Bacalbaşa, deputat PSD: Dă cu labele, vezi că faci fractură! Vezi domnişoară că faci fractură şi dup-aia nu mai poţi să votezi. Violuri şi discursuri bune în Parlament oferă Vasluiul.

Bichineţ: Nu v-a stricat nimeni rozeta

Corneliu Bichineţ, senator PMP. Răspunzându-i lui Bacalbaşa: Aţi trecut de multe ori stimate domnule scriitor prin judeţul Vaslui şi nu v-a stricat nimeni rozeta.

Chiar dacă victimele violenţelor de limbaj sunt de cele mai multe ori membri ai opoziţiei, Puterea condamnă, oficial, astfel de practici.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: Am o părerea foarte proastă despre toate aceste ieşiri. O părere şi mai proastă despre cei care de-a lungul ultimelor luni vorbeau despre conduită, despre demnitate, despre respect şi care în câteva minute înjurau, ori la microfon, ori direct.

Proiectul care condiţionează candidatura de avizul psihologic abia a fost depus la Senat. Ca să devină lege, trebuie să treacă mai întâi de cele două camere ale Parlamentului şi să fie promulgat apoi de preşedinte.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite