Politică

articolul anterior articolul urmator

Promisiunile deşarte din programul de guvernare al PRU: salariu minim de 2.000 de lei şi înfiinţarea a o mie de grădiniţe cu program prelungit

6
20 Sep 2016 21:35:11
Autor: Radu Eremia
Liderul PRU, Bogdan Diaconu. FOTO Facebook
Liderul PRU, Bogdan Diaconu. FOTO Facebook

Deputatul Bogdan Diaconu a anunţat, marţi, pe Facebook, cele mai importante zece puncte ale programului de guvernare stabilite de partidul pe care îl conduce, PRU, unul dintre acestea fiind majorarea salariului minim la 2.000 de lei. De asemenea, pe lângă această promisiuni, PRU anunţă că urmăreşte înfiinţarea a o mie de grădiniţe cu program prelungit, dar şi construirea a opt spitale regionale.

Preşedintele PRU, Bogdan Diaconu, a anunţat cele mai importante zece puncte ale programului de guvernare ale partidului său. Încă de la primul punct acestea dau impresia unor promisiuni nerealiste, în condiţiile în care PRU promite mărirea salariului minim la 2.000 de lei, în condiţiile în care acum salariul minim este de abia 1.250 de lei. 
 
„Vă propun spre dezbatere cele 10 puncte prioritare ale programului de guvernare al Partidului România Unită, dar şi 10 rele pe care le stopăm, pentru că România şi românii constituie prima şi singura noastră prioritate!
 
1. Mărim salariul minim pe economie la 2.000 de lei.
 
2. Susţinem cooperativizarea prin înfiinţarea unor asociaţii de producători şi alocarea sumei de 1 miliard de euro, sumă provenită din fonduri UE, dar şi de la bugetul de stat.
 
3. Acordăm ajutoare de stat numai companiilor românesti.
 
4. Avem obiectiv să realizăm Independenţa energetică totală a României. Asigurăm subvenţionare directă a CEO şi CNN şi menţinerea SEN interconectat – cărbune-hidro-nuclear.
 
5. Susţinem înfiinţarea a 1.000 de grădiniţe noi cu program prelungit. În Uniunea Europeană, România este pe locul al treilea în rândul statelor cu cel mai mare declin demografic.
 
6. Înfiinţarea a 8 spitale regionale, lucru absolut necesar având în vedere închiderea a zeci de spitale din ţară, care a generat mari probleme în randul românilor.
 
7. Angajarea a 50.000 de şomeri prin programul NEETS, program care se ocupă de persoanele care nu sunt încadrate profesional şi nu urmează niciun program educaţional sau de formare.
 
8. Daciada este un program care sprijină 100.000 de copii să facă sport şi care işi propune plata suplimentară a 2.000 de profesori pentru activităţi extraşcolare.
 
9. Prin programul Hipocrat, 20.000 de medici vor fi platiţi lunar, suplimentar cu 200 euro/lună pentru formare profesională.
 
10. Întărirea Armatei Române prin angajarea a 30.000 soldaţi şi alocarea a 2% din PIB, in vederea asigurării apararii ţarii în contextul ameninţărilor externe“, a anunţat pe Facebook Bogdan Diaconu. 
 
Pe de altă parte, liderul PRU a anunţat şi acţiunile pe care le vor opri dacă ajung la guvernare. „Partidul România Unită spune STOP:
 
1. Vânzării pământului către străini. Orice vânzare a pamântului românesc se va face doar către români, statul având drept de preemţiune. Orice moştenire între cetăţeni străini va fi interzisă.
 
2. Colonizării României cu refugiaţi.
 
3. Restitutio In Integrum. PRU propune verificarea tuturor hotărârilor judecătoreşti şi despăgubirilor acordate pâna acum.
 
4. Privatizării companiilor strategice: Romgaz, Hidro, Trasgaz, Transelectrica.
 
5. Programelor FMI de îndatorare a României.
 
6. Parazitării statului şi creării unui stat paralel de către ONG-urile lui Soros.
 
7. Reexportului de medicamente ieftine.
 
8. Defrişării pădurilor şi exportului de lemn neprelucrat.
 
9. Distrugerii capitalului românesc şi controalelor suprapuse şi excesive ale DNA şi ANAF.
 
10. Abuzurilor procurorilor DNA”, a completat Diaconu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Adrian Foangă
20.09.2016, 22:20:21

Salariul minim 2000 lei, dar n-au spus in cati ani... Angajarea a 50.000 de neets...unde? apar peste noapte locuri de munca pe care le vor aia, si care acum nu sunt disponibile? :)) Dar nu m-as mira sa castige si astia o cota de 10-15% cu promisiunile astea a la Dan Diaconescu, care spunea ca da 20.000 de euro fiecarui cetatean...

+5 (5 voturi)
DGc
21.09.2016, 03:00:35

Adrian Foanga Nu am citit mare lucru despre investitii. Sa vezi insa cati vor pune botul...

+1 (1 vot)
Utilizator Adevărul
20.09.2016, 23:00:17

Comentariu considerat abuziv.

Andrei Mo
20.09.2016, 23:00:35

Facem salariul minim 2000, le crestem si pe celelalte si crestem preturile la alimente si servicii cat sa compenseze :)))) Salariu minim 2000 si franzela 10 lei. Mie imi plac astia care sustin multe dar nu dau si solutiile. Citeam si prin programele celor din RM titlui bombastice precum "crestem moldova" sau "o moldova puternica" etc dar fara sa spuna cum vor face asta.Multi din votantii lor cred ca astia vor veni cu bani de acasa, cand de fapt ei vor sa mearca acolo ca sa duca bani acasa :))))) Imi place ca nu l-au uitat nici pe prietenul lor Sebi Ghita "Stoparea abuzurilor procurorilor DNA' Pe asta sunt sigur ca din prima zi o vor face, vor incepe sa depuna proiecte de legi care sa ii lege de maini pe procurori.

+3 (3 voturi)
DGc
21.09.2016, 02:58:48

DEMAGOGIE populista. De unde ia banii astia? Si chestia cu Soros, trasa rau de barba...

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările