Politică

articolul anterior articolul urmator

Propuneri pentru poziţia de membru CNA. Pe cine susţine USR PLUS: „Ne-am asumat reforma Consiliului Naţional al Audiovizualului”

3
5 Mar 2021 18:59:11
Autor: News.ro
Dan Barna, alături de Dacian Cioloş. FOTO: Inquam Photos
Dan Barna, alături de Dacian Cioloş. FOTO: Inquam Photos

USR PLUS a anunţat, vineri, că îl propune pe Mircea Toma, preşedintele ActiveWatch, pentru poziţia de membru CNA. Toma este secondat de Dan Radu,vicepreşedinte al Asociaţiei „Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei”, ca supleant.

„USR PLUS şi-a asumat ca obiectiv în cadrul coaliţiei de guvernare reforma Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), care trebuie să înceapă cu transparentizarea numirii membrilor, digitalizarea şi transpunerea directivei UE privind serviciile audiovizuale. USR PLUS va propune întotdeauna profesionişti în funcţii publice. Prin umare, îl susţine pentru poziţia de membru în cadrul CNA pe Mircea Toma, secondat de Dan Radu ca supleant. Ambele nominalizări au avut la bază profesionalismul şi integritatea pe care le-au dovedit de-a lungul timpului în domeniile în care au activat”, a transmis,vineri, USR PLUS.

Mircea Toma este preşedintele ActiveWatch, organizaţia care acţionează pentru protecţia drepturilor omului, militând pentru comunicarea liberă în interes public.

Toma deţine un doctorat în psihologie şi a activat, de-a lungul carierei sale profesionale, în următoarele arii: monitorizare şi analiză mass media; advocacy pentru drepturile omului; formator antidiscriminare şi interculturalism; jurnalism; coordonare şi formare competenţe comunicare publică; asistenţă psihologică, educaţie media.

Dan Radu este vicepreşedintele Asociaţiei „Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei”. Este absolvent al Institutului Politehnic din Iaşi şi a lucrat pentru mai multe instituţii mass-media, ocupând funcţiile de reporter, redactor-şef, director general, editor, director de programe.

„Nominalizările lui Mircea Toma şi Dan Radu sunt încă un pas decent şi firesc pe care îl facem în această direcţie de a aduce societatea în politică. Ambii sunt oameni profesionişti, care sunt convins că vor reprezenta cu cinste în CNA valorile în care USR PLUS crede, ducând această instituţie acolo unde trebuie şi unde avem mare nevoie de ea”, a afirmat Dan Barna, copreşedinte USR PLUS şi viceprim-ministru.

„Contăm pe anvergura morală şi profesională şi pe independenţa lui Micea Toma pentru a readuce credibilitatea în această instituţie de reglementare, care va trebui reformată şi adaptată la noile realităţi ale audiovizualului din România şi Europa. Iar Dan Radu va aduce, alături de Mircea Toma, viziunea şi experienţa sa reformatoare pentru un audiovizual modern“, a declarat, la rândul său, copreşedintele USR PLUS, Dacian Cioloş, lider al Grupului Renew Europe în Parlamentul European.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Maximilian Musat
5.03.2021, 19:17:45

"Daca voi nu ma vreti,eu va vreau"...cam asta vrea sa zica Barna . Nu va fi presedinte Barna nici intr-o suta de ani,de candidat poate candida si el si Sosoaca,cine ii voteaza este intrebarea ! Inca nu a aparut la orizont viitorul presedinte,oricum nu de la PSD,ei trebuie sa stea pe tusa vreo trei ture inca...minim !!!

+1 (1 vot)
Camelian Propinatiu
5.03.2021, 20:35:39

Ceea ce trebuie că i-a impresionat profund pe Cioloş şi pe Barna, să propună această candidatură pentru CNA, este superioritatea intelectuală a lui Mircea Toma asupra altor concurenţi, evidentă încă de la publicarea în Adevărul, la 30 martie 2016 a articolului "Sfântă bătrâneţe legionară: Ana Blandiana şi disidentul Gabriel Liiceanu": https://adevarul.ro/news/societate/sfanta-batranete-legionara-ana-blandiana-disidentul-gabriel-liiceanu-1_56fb915d5ab6550cb8628285/index.html

leuldinpanjshir99
5.03.2021, 22:56:08

Si Toma asta tot loaza de securist e ... In trecut a fost argat al lui SOV pe la Academia Catavencu ...

+1 (1 vot)
Modifică Setările