Propunerile de numire a noilor miniştri PSD vor fi trimise astăzi la Cotroceni de către premierul Mihai Tudose

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Tudose şi Liviu Dragnea/Foto: Octav Ganea, Inquam Photos
Mihai Tudose şi Liviu Dragnea/Foto: Octav Ganea, Inquam Photos

Prim-ministrul Mihai Tudose va trimite în cursul zilei de luni la Palatul Cotroceni propunerile de numire a noilor miniştri votaţi săptămâna trecută de conducerea PSD: Paul Stănescu - ministru al Dezvoltării Regionale, Felix Stroe - ministru al Transporturilor şi Marius Nica - ministru delegat pentru Fonsrile Europene. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că nu va participa la ceremonia de depunere a jurământului.

„Cred că luni le voi înainta, voi anunţa că vin propunerile şi să stabilim împreună calendarul depunerii jurământului. Nu am vorbit cu domnia sa încă. Nu există un plan B, nu am plecat de la premisa că respinge propunerile”, a spus premierul Mihai Tudose vineri, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD unde au fost votaţi cei trei noi miniştri ai cabinetului pe care îl conduce.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că nu va merge la Palatul Cotroceni pentru a asista la ceremonia de depunere a jurământului de către noii miniştri.

"Nu vreau să mă duc la Cotroceni decât după alegerile prezindenţiale pentru că nu mai cred în neimplicarea politică a preşedintelui. Nu e un moft. Dacă vrea să vorbească de PSD să se facă membru. Altfel îl rog să nu mai vorbească despre PSD", a spus Dragnea.

El s-a arătat deranjat de declaraţiile făcute de preşedintele Klaus Iohannis, care a spus că în politică nu funcţionează prezumţia de vinovăţie, aşa cum funcţionează în justiţie, ci că pentru un politician care merge în faţa poporului contează integritatea, adică să nu fie suspectat de nimic. 

 "Am stat cu mâna întinsă până mi-a amorţit. Nu cred că PSD sau eu am făcut instituţional ceva împotriva preşedintelui Iohannis. Eu nu mai vreau să merg în Palatul Cotroceni", a adăugat Dragnea întrebat despre motivul răcirii relaţiei cu şeful statului.

Paul Stănescu, liderul PSD Olt, este propunerea pentru conducerea Ministerului Dezvoltării şi pentru postul de vicepremier, în locul lui Sevil Shhaideh, Felix Stroe, preşedintele PSD Constanţa, este propus pentru Ministerul Transporturilor, în locul lui Răzvan Cuc, iar Marius Nica este propus să preia conducerea Ministerului Fondurilor Europene în locul Rovanei Plumb, a anunţat liderul PSD, la finalul şedinţei de vineri a Comitetului Executiv al PSD.

Dragnea a spus că a fost un vot în unanimitate, cu o singură excepţie, la Paul Stănescu, cu un vot împotrivă din partea lui Nicolae Bănicioiu.

Fostul vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, a devenit consilier de stat al premierului Tudose, iar Rovana Plumb va prelua postul de preşedinte al Comisiei de afaceri europene din Camera Deputaţilor, unde îl va înlocui pe Victor Ponta, care nu mai este membru PSD.

Miniştrii Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb şi-au dat demisiile joi seară, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, după ce premierul Mihai Tudose anunţase cu câteva zile înainte că membrii Guvernului care au probleme penale vor fi remaniaţi. Totuşi, Viorel Ilie, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentului din partea ALDE, a rămas în funcţie, deşi DNA a solicitat începerea urmăririi penale pe numele său, fiind suspectat, alături de trei angajaţi ai instituţiei, de "aranjarea" unui concurs pentru angajarea de funcţionari publici pe funcţii contractuale, astfel încât anumiţi candidaţi agreaţi de conducerea ministerului să ocupe funcţiile, în detrimentul altora. În 25 august, DNA a solicitat procurorului general sesizarea Senatului pentru a cere urmărirea penală a lui Viorel Ilie, solicirtarea fiind însă avizată negativ de Senat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite