Politică

articolul anterior articolul urmator

Prostia ajunsă în fruntea ţării

21
26 Jul 2018 14:55:22
Ancelin Roseti

Dacă pentru cetăţenii lumii civilizate e de neconceput ca destinele unei ţări să fie lăsate în grija submediocrilor şi-a infractorilor, iată că, în România, graţie coaliţiei PSD-ALDE, acest lucru reprezintă firescul, norma, regula, condiţia sine qua non.

Structurile logicii au suferit voios mari răsturnări, polii existenţei au fost nonşalant inversaţi, esenţele au devenit subit insignifiante, vlăguindu-se dinaintea formelor hilare. Caraghioslâcul, şarlatania, mahalagismul, incultura, incompetenţa, şmecheria, analfabetismul, impostura, hoţia, minciuna, prostia au devenit ― printr-o dinamică a absurdului greu de imaginat ― virtuţi.

E-adevărat, Einstein spunea despre prostie că ar fi infinită, însă nu că ar trebui să fie şi tolerată şi mai ales promovată. Prostia plasată la nivelele înalte ale societăţii, urcată la butoanele ţării reprezintă un adevărat şi mare pericol, ea poate pune în primejdie chiar şi siguranţa naţională. Membrii aşa-zisului guvern Dăncilă ― în realitate, o alcătuire de marionete (impostori şi analfabeţi) adunate de pe drumuri, cu scopul de a scoate castanele altora din foc ―, prin atitudinea lor, cel puţin la nivel declarativ, par a avea ca singură grijă politică demonstrarea aserţiunii einsteiniene.

Imaginea României în lume cred că a început să capete contururi sinistre, şi pe bună dreptate. Nu poţi avea păreri bune despre o ţară al cărei prim-ministru (fost „profesor” de croitorie) încă nu a aflat că e prim-ministru, uimindu-se zilnic de tot ce vede în jurul său, neştiind pe ce lume trăieşte. Nu poţi avea încredere într-o ţară în care un individ ca Petre Daea, uitând că, în calitate de ministru al Agriculturii, reprezintă România, şi nu porcii sau vacile din grajdurile cu care este familiarizat, batjocoreşte memoria a milioane de oameni nevinovaţi, victime ale Holocaustului: „Nu există antidot, nu există vaccin, nu există medicamente ca să uşureze boala. Singura metodă este sacrificarea. Porcii aceştia toţi se incinerează (...), e o muncă extraordinară, acolo este că la Auschwitz, domnule.”

Rămâi stupefiat dinaintea unei asemenea declaraţii. E sub orice critică. Astfel de indivizi, analfabeţi şi iresponsabili, a căror singură „competenţă” este prostia, nu au ce căuta în fruntea unei ţări, fiindcă îi mutilează imaginea, o târăsc în mocirlă, îi periclitează destinul. Astfel de indivizi ar trebui retraşi imediat din funcţie. Un asemenea guvern ar trebui numaidecât demis.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

21 Comentarii

Mircea B.
26.07.2018, 15:16:38

Daea e-atât de prost încât nici acum nu-și dă seama ce enormitate a debitat.

+12 (12 voturi)
L--- Lara
26.07.2018, 16:00:11

Prosti sunt aia care au votat un partid de ra..at , partid cu asemenea cadre de nadejde. Pavianul de Videle habar nu are care e capitala unei tari europene pe care o viziteaza ( imi imaginez ce ar fi fost daca se ducea prin Asia sau Africa!) , iar tantalaul asta de ministru scoate fraza si perla.

+10 (12 voturi)
Mihaita Sandu
26.07.2018, 15:27:43

Degeaba. Vorbiti despre "interesul national" ca sa faceti o gluma foarte proasta. Tuta aia nu stie nici sa citeasca dar sa se gandeasca la prostii de noi. Si chiar suntem prosti.

+10 (10 voturi)
Lucifer
26.07.2018, 15:35:19

Până de curând credeam că mafiotismul este ultimul stadiu al comunismului. M-am înşelat, prostia este ultimul stadiu al comunismului-pesedist. Dar de fapt nu este nici prostie, este retard mintal, este oligofrenie. Ţaţa Vasilica este oligofrenă, nu înţelege informaţii simple şi nu poate să le proceseze. Daea este numai analfabet din gaşca veche a nomenclaturii PCR, fără elemente simple de cultură, făcut la apelul de seară de la Ştefan Gheorghiu. Dar aşa a ales poporul, proşti dar mulţi. Prostia salvează România! Sau o distruge?

+12 (12 voturi)
CCR al PSD
26.07.2018, 18:02:50

Cat de rare sunt asemenea exemplare in PSD si cat de diferita este acumularea lor in PSD, fata de restul tzarii ? Au fost oare selectati cu cinism acesti imbecili de catre Dragnea, sau asa este pesedistul obisnuit? Daca in PSD s-au sedimentat reaua credinta, mitocania, mitomania, rapacitatea si sarlatania, este usor sa imbunatatim statistica, eliminand PSD din Romania, cu milogii lor cu tot. Daca insa constatam, ca aceasta este media din Romania, cum scapam ? Fugim cu totii, ii facem pe ei sa fuga ? Inchidem capitolul: Romania, cu scuze pentru restul lumii ? DEparte nu mai suntem.

+7 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (21)

Modifică Setările