Prostia ajunsă în fruntea ţării

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă pentru cetăţenii lumii civilizate e de neconceput ca destinele unei ţări să fie lăsate în grija submediocrilor şi-a infractorilor, iată că, în România, graţie coaliţiei PSD-ALDE, acest lucru reprezintă firescul, norma, regula, condiţia sine qua non.

Structurile logicii au suferit voios mari răsturnări, polii existenţei au fost nonşalant inversaţi, esenţele au devenit subit insignifiante, vlăguindu-se dinaintea formelor hilare. Caraghioslâcul, şarlatania, mahalagismul, incultura, incompetenţa, şmecheria, analfabetismul, impostura, hoţia, minciuna, prostia au devenit ― printr-o dinamică a absurdului greu de imaginat ― virtuţi.

E-adevărat, Einstein spunea despre prostie că ar fi infinită, însă nu că ar trebui să fie şi tolerată şi mai ales promovată. Prostia plasată la nivelele înalte ale societăţii, urcată la butoanele ţării reprezintă un adevărat şi mare pericol, ea poate pune în primejdie chiar şi siguranţa naţională. Membrii aşa-zisului guvern Dăncilă ― în realitate, o alcătuire de marionete (impostori şi analfabeţi) adunate de pe drumuri, cu scopul de a scoate castanele altora din foc ―, prin atitudinea lor, cel puţin la nivel declarativ, par a avea ca singură grijă politică demonstrarea aserţiunii einsteiniene.

Imaginea României în lume cred că a început să capete contururi sinistre, şi pe bună dreptate. Nu poţi avea păreri bune despre o ţară al cărei prim-ministru (fost „profesor” de croitorie) încă nu a aflat că e prim-ministru, uimindu-se zilnic de tot ce vede în jurul său, neştiind pe ce lume trăieşte. Nu poţi avea încredere într-o ţară în care un individ ca Petre Daea, uitând că, în calitate de ministru al Agriculturii, reprezintă România, şi nu porcii sau vacile din grajdurile cu care este familiarizat, batjocoreşte memoria a milioane de oameni nevinovaţi, victime ale Holocaustului: „Nu există antidot, nu există vaccin, nu există medicamente ca să uşureze boala. Singura metodă este sacrificarea. Porcii aceştia toţi se incinerează (...), e o muncă extraordinară, acolo este că la Auschwitz, domnule.”

Rămâi stupefiat dinaintea unei asemenea declaraţii. E sub orice critică. Astfel de indivizi, analfabeţi şi iresponsabili, a căror singură „competenţă” este prostia, nu au ce căuta în fruntea unei ţări, fiindcă îi mutilează imaginea, o târăsc în mocirlă, îi periclitează destinul. Astfel de indivizi ar trebui retraşi imediat din funcţie. Un asemenea guvern ar trebui numaidecât demis.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite