Politică

articolul anterior articolul urmator

Protest la Parlament. Sindicaliştii din silvicultură acuză PSD că oferă bisericilor zeci de mii de hectare de pădure pe care nu le-au avut în proprietate

20
19 Mar 2019 15:05:47
Autor: Dan Anghel
Viorica Dăncilă şi Patriarhul Daniel
Viorica Dăncilă şi Patriarhul Daniel

Un proiect legislativ iniţiat de Liviu Dragnea şi de alţi şase parlamentari PSD împroprietăreşte bisericile cu zeci de mii de terenuri forestiere pe care le-au avut în folosinţă sau administrare, dar nu în proprietate. Sindicatelor din silvicultură protestează la Parlament. Proiectul a trecut deja de Senat şi a ajuns în comisiile din Camera Deputaţilor.

Potrivit proiectului, diversele forme de organizare bisericească (centre eparhiale, protoierii, mănăstiri, schituri, parohii, filii) ”dobândesc în proprietate” păduri de până în 30 de hectare din fondul bisericesc al cultului căruia aparţin, dacă acesta le-a avut în folosinţă sau administrare.

Sindicaliştii acuză faptul că iniţiativa PSD ”creează cadrul legal pentru împroprietărirea fără drept cu terenui forestiere în suprafaţă de până la 30 de hectare din fondul forestier proprietate publică a statului, a unităţilor de cult care au deţinut în folosinţă sau administrare şi nu în proprietate astfel de suprafeţe”. 

Federaţia Silva cere respingerea proiectului în Camera Deputaţilor şi susţin că ”va afecta considerabil patrimoniul public al statului, va afecta stabilitatea instituţională a administratorului fondului forestier proprietate publică a statului şi va afecta negativ bugetul de stat”.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

20 Comentarii

Lamuritorul
19.03.2019, 15:26:08

Daaa? Ded ce s-o grabi ei, pisdistii si aldistii, sa ofere popilor (nu merita denumirea de preoti) hectare de padure? De milostivi, ca tot vorbim de biserica? Va amintiti de popa Iscru, din Tulcea, mare afacerist si consilier guvernamental PSD? Cred ca-n 2 ani mai ramane jumatate din padurile alea. Ia sa vedeti ce propaganda o sa faca popo...astaaa...popii, partidului lu' ala "Vrednic estem" (la furat).

+5 (7 voturi)
ladiana stan
19.03.2019, 15:28:05

Cred ca numai vigilența sindicatelor și demonstrațiile cetățenilor îi poate conștientiza pe vremelnicii conducători că i-am votat nu ca să se joace de-a D-zeu ci să administreze cu responsabilitate bunurile întregului popor. Să nu cedati !

+2 (4 voturi)
mircea miricioiu
19.03.2019, 15:58:51

cel mai elocvent indiciu in legatura cu un astfel de demers, este atitudinea explicita si netagaduita de cei in cauza, privind harpagonismul bisericii si, in general al tuturor polilor. s-o chema "sutana" haina aia lor neagra si cu buzunare adanci, foarte adanci. dar deja suta de lei este mica. au ridicat stacheta la mii de lei, zeci de mii. iar cu dorinta de acaparare a inca altor proprietati care nu le apartin, demonstreaza inca odata si dovedesc adevarata dimensiune a lacomiei lor proverbiale si incomensurabile.

+1 (3 voturi)
Brain surgeon
19.03.2019, 16:03:26

Bine face ! Cel putin sub obladuirea bisericii nu va exista defrisarea masiva care se petrece sub ochii vostri stimati sindicalisti ! De ce nu protestati impotriva taierilor ilegale masive,impotriva dezastrului ecologic administrat de voi in cardasie cu exploatatorii si bineinteles guvernul.

+3 (3 voturi)
Paun Al
19.03.2019, 16:27:42

De ce sa nu dea ? Ca doar nu dau de la ei personal ... Dau din bunurile romanilor , care au devenit mosia lor personala . Nu inteleg de ce au nevoie oamenii bisericii , clerul de padure . Ei sunt in lumea asta doar intr-o scurta trecere , asa cum ne indoctrineaza si pe noi . Si de abia asteapta sa ajunga in rai , care este ''loc luminat , loc cu ...verdeata " asa cum tot ei ne spun ...:))) In ritmul asta vom ajunge ca inainte de reforma lui Cuza , cand bisericile romanesti si grecesti detineau 1/3 din teritoriul arabil , sute de mii de ha de paduri , hanuri , mori .... Vom ajunge o mare manastire sub ascultarea preafericitului si a clerului .

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (20)

Modifică Setările