Protest PSD la Biroul Electoral din Sectorul 1. În frunte cu Daniel Tudorache, oamenii cer renumărarea voturilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câţiva zeci de protestatari s-au adunat miercuri dimineaţă la Biroul Electoral al Sectorului 1, cerând renumărarea voturilor de la alegerile locale. Acolo se află şi Daniel Tudorache, primarul în funcţie al sectorului, care afirmă că USR-ului îi este frică de pierderea alegerilor după renumărare. De cealaltă parte, Clotilde Armand şi-a proclamat deja victoria, susţinând că are peste 1.000 de voturi peste Tudorache şi că nu e nevoie de renumărare.

Zeci de susţinători ai PSD se află miercuri dimineaţă în faţa Biroului Electoral Sector 1 şi strigă „Renumărare!” sau „Transparenţă!”

Într-o intervenţie la Digi24, primarul în funcţie al sectorului 1 Dan Tudorache a explicat că lui Clotilde Armand îi este frică de renumărare deoarece ar pierde alegerile.

„Sper să se ia o decizie favorabilă pentru renumărare. Am fost acuzat (de Clotilde Armand, n.red.) că aş fi fraudat alegerile, nu vrea să vadă dacă le-am fraudat sau nu? Dacă se va demonstra că este mai mare de 1.000 de voturi, cât au constatat cei de la AEP, atunci cu siguranţă e o mare problemă... sau va fi mai mică. Cred că le e frică de pierderea alegerilor după renumărare”, a afirmat Dan Tudorache.

„BEC va decide renumărarea nu numai pentru sectorul 1, au mai fost solicitări din toată ţara, bănuiesc că va da curs solicitărilor tuturor partidelor. Vă spun doar un temei legal: eu am pus mâna pe un proces verbal semnat în alb de toţi reprezentanţii unui partid, a fost prezentat şi la politie, îmi puteţi explica cum a ajuns un proces verbal semnat în alb? Şi urma ulterior să fie completat cu ce cifre doresc”, a adăugat acesta.

Despre candidatul PSD prins cu 473 de procese verbale, Dan Tudorache a spus că „trebuia să le ducă la partid”. „Le strânsese de la diferiţi reprezentanţi ai noştri şi urma să le ducă la partid, să le bage în sistemul nostru de numărătoare paralelă. În acel teanc nu erau pentru primar de sector, erau pentru consiliul general, primar general şi consiliul local. Pentru primar, cum am fost eu acuzat, nu erau printre acele procese verbale... ba da, era unul singur semnat în alb. Toate sunt copii originale, nu copii xerox, pentru că fiecare reprezentant de partid are un exemplar de genul acela”, a mai spus primarul sectorului 1.

Cu privire la dosarul penal deschis de poliţie, Tudorache afirmă că se va da decizia de neîncepere a urmăririi penale.

Edilul mai spune că bărbatul prins cu procesele verbale a fugit de frică în clădirea în care se afla Biroul Electoral Sector 1: „El n-avea nimic de ascuns, le ţinea sub braţ. Dacă era ceva ilegal, le punea într-o sacoşă, ceva... dar le ţinea în mână”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite