PSD şi ALDE împart săptămâna viitoare câteva sinecuri. Cine se încălzeşte pentru un post în conducerea BNR şi ICR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Boroianu, actualul director al ICR FOTO Eduard Enea
Radu Boroianu, actualul director al ICR FOTO Eduard Enea

Vicepremierul Daniel Constantin a anunţat că, săptămâna viitoare, coaliţia PSD-ALDE va desemna persoanele care vor prelua funcţiile vacante la ASF, AEP, ICR şi BNR. Fostul senator PSD Georgică Severin este susţinut de social-democraţi pentru preluarea funcţiei de director al Institutului Cultural Român, deţinută în acest moment de Radu Boroianu, unul dintre apropiaţii lui Tăriceanu.

„Am hotărât astăzi (vineri – n.r.) ca la începutul săptămânii viitoare la nivel parlamentar să începem procedurile astfel încât să desemnăm în instituţiile importante pentru funcţionarea statului persoanele care vor fi audiate, care vor intra în dezbatere parlamentară pentru funcţia de viceguvernator al BNR, vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, preşedinte al AEP, pentru funcţia de preşedinte şi vicepreşedinţi în cadrul ICR”, a precizat Daniel Constantin.

El a mai spus că, tot săptămâna viitoare, se va discuta şi situaţia de la Radiodifuziune.

„Aceste proceduri vor începe săptămâna viitoare. Tot săptămâna viitoare se va discuta şi situaţia de la Radiodifuziune Acolo sunt câteva lucruri pe care trebuie să le discutăm în comisiile de specialitate şi vom incepe procedurile astfel încât lucrurile acestea să se desfăşoare cât mai repede şi în cel mai scurt timp să avem persoana desemnată pentru aceste portofolii”, a completat vicepremierul.

Surse din conducerea PSD declarau pentru News.ro că liderii PSD şi ALDE iau în calcul numirea lui Daniel Barbu la conducerea Autorităţii Electorale Permanente (AEP), în condiţiile în care, conform înţelegerii din coaliţia de guvernare, ALDE ar urma să deţină conducerea AEP. Daniel Barbu a fost ministru al Culturii şi senator în legislatura trecută. În septembrie 2016, Daniel Barbu a fost criticat vehement după o declaraţie controversată. El a declarat atunci, în cadrul Ligii Aleşilor Locali ai partidului, că meseria de politician este cea mai grea, mai grea decât meseriile cele mai periculoase, precum mineritul şi a adăugat că este mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan, pentru că ”spaţiul public a devenit un fel de teatru de operaţiuni în care orice ales local sau naţional îşi riscă libertatea, sănătatea, în fiecare zi”.

Pentru funcţia de viceguvernator al BNR a fost vehiculat numele lui Cristian Socol, însă Socol a negat existenţa unor discuţii pe acest subiect.

Severin, la ICR

Cele mai mari şanse pentru şefia ICR le are fostul senator Georgică Severin. El nu a mai candidat pentru un nou mandat la alegerile din 11 decembrie, fără să-şi motiveze explicit decizia. "Un cumul de factori, atât subiectivi cât si obiectivi la nivelul organizaţiei judeţene a PSD Prahova", a scris, pe pagina sa de Facebook, Georgică Severin, cu privire la motivul pentru care nu mai candidează.

Severin a condus, în perioada 2012-2016, Comisia de cultură a Senatului.

Prin această numire ar fi astfel înlocuit actualul director al ICR, Radu Boroianu, numit de Senat în 2015. Boroianu este un apropiat al preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, fiind susţinut în funcţie de către ALDE. Potrivit surselor news.ro, o decizie privind ICR va fi luată odată cu cea privind conducerea SRR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite