PSD ameninţă cu moţiunea de cenzură. Când ar urma aceasta să fie depusă: „Guvernul ar trebui să termine cu jaful început în această pandemie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lia Olguţa Vasilescu, deputat PSD. FOTO Inquam Photos / George Călin
Lia Olguţa Vasilescu, deputat PSD. FOTO Inquam Photos / George Călin

Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru al Muncii, anunţă că PSD va depune o moţiune de cenzură dacă în toamnă nu vor fi crescute pensiile cu 40%.

Deputatul Lia Olgiţa Vasilescu a subliniat că Guvernul Orban trebuie să respecte legea bugetului şi să crească la 1 septembrie pensiile cu 40%. În caz contrar, PSD va depune o moţiune de cenzură împotriva actualului Guvern.

„Domnul Cîţu a spus de la începutul anului că a prins banii de pensii în buget. Să vii să spui că nu sunt bani de pensii, mi se pare inadmisabil”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu. 

Referitor la sursele de finanţare, repezentanta PSD a sugerat liberalilor să înceteze cu atribuirea de contracte controversate şi vor exista bani suficienţi. „Legat de surse de finanţare. Ar trebui să termine cu jaful început în această pandemie”, a subliniat Olguţa Vasilescu. 

Nu în ultimul rând, fostul ministru a cerut Guvernului să aibă respect faţă de pensionari, mai ales că aceştia au stat în casă în perioada pandemiei, aşa cum a cerut Guvernul.

„Cerem Guvernului să respecte legea. Ei au cerut persoanelor în vârstă să respecte legea, aşa să facă şi ei şi să le dea pensiile mărite”, a conchis Lia Olguţa Vasilescu.

De asemenea, PSD pregăteşte încă două moţiuni simple, una împotriva ministrului Muncii, iar cealalta împotriva ministrului Dezvoltării. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite