PSD anunţă că Dăncilă şi Tăriceanu au decis respingerea legii privind amnistia şi graţierea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD şi ALDE vor convoca o sesiune extraordinară a Parlamentului în care vor respinge proiectul de lege privind amnistia şi graţierea, a anunţat PSD într-un comunicat remis presei după întâlnirea de miercuri seară a liderilor coaliţiei de  guvernare.

Premierul Viorica Dăncilă şi preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu au discutat peste două ore, miercuri seară, la Vila Lac, despre soarta coaliţiei de guvernare, urmând ca săptămâna viitoare să aibă loc o nouă întâlnire. PSD transmite într-un comunicat de presă că cei doi lideri au stabilit respingerea proiectului privind amnistia şi graţierea.

„Astăzi a avut loc o nouă şedinţă a coaliţiei de guvernare PSD-ALDE, o discuţie care a vizat atât componenta politică a alianţei, cât şi pe cea guvernamentală. În cadrul discuţiei de astăzi, am abordat tema funcţiilor vacante în guvern, precum şi sesiunea parlamentară extraordinară, în cadrul căreia vom respinge proiectul de lege privind amnistia şi graţierea. În săptămâna care urmează, ne vom reuni pentru analiza unui amplu set de măsuri care privesc actul de guvernare asumat şi agenda publică”, scrie în comunicatul PSD.

Întâlnirea de miecuri reprezintă a doua încercare de discuţie, după ce premierul Viorica Dăncilă a lipsit de la întrevederea de luni a coaliţiei, convocată după ce ALDE a cerut o restructurare a guvernului şi un nou program de guvernare.

Vicepreşedintele ALDE Varujan Vosganian a declarat, luni, că premierul Viorica Dăncilă a absentat de la întâlnirea cu liderii ALDE pe tema colaborării la guvernare, spunând că aşteaptă ca la următoarea întâlnire, care ar urma să aibă loc cel mai probabil miercuri, Dăncilă să spună care e opţiunea sa în privinţa activităţii Guvernului.

”Astăzi, 19 august 2019, trebuia să aibă loc o întâlnire a coaliţiei, având ca temă răspunsul PSD faţă de poziţia ALDE privind măsurile ce trebuie luate în vederea restartării actului de guvernare. Dat fiind că doamna Viorica Dăncilă, preşedintele PSD şi prim-ministru, a absentat, din motive care nu ne-au fost precizate, subiectul respectiv nu a putut fi abordat. Aşteptăm ca, odată cu reprogramarea întâlnirii, cel mai probabil pentru miercuri, prim-ministrul să ne prezinte cu claritate care este, între relansare şi supravieţuire, opţiunea sa în privinţa activităţii Guvernului”, a spus Varujan Vosganian.

Duminică, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că va avea o întâlnire, luni, cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, pentru a vedea care sunt motivele declaraţiilor recente ale acestuia, exprimându-şi încrederea că guvernarea va continua în aceeaşi alianţă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite