PSD: Astăzi, vom arăta din nou Guvernului PNL că nu poate continua să nesocotească legile ţării şi să nu aplice creşterea pensiilor cu 40%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

PSD anunţă că va arăta, marţi, din nou, ”Guvernului PNL că nu poate continua să nesocotească legile ţării şi să nu aplice creşterea pensiilor cu 40%”, urmând a vota rectificarea bugetară în forma modificată în Comisiile de buget-finanţe.

”Astăzi, vom arăta din nou Guvernului PNL că nu poate continua să nesocotească legile ţării şi să nu aplice creşterea pensiilor cu 40%. Aşa se întâmplă când pui la finanţe un ministru care, în loc să facă politici publice, face doar circ şi spectacol pe Facebook. Să te împrumuţi de zeci de miliarde de euro în 10 luni şi să spui că nu sunt bani pentru a creşte veniturile românilor asta înseamnă o guvernare care ştie doar să tragă clopotele a faliment”, a transmis, marţi,PSD, printr-un mesaj postat pe pagina de Facebook.

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului va avea loc marţi, de la ora 13.00, iar pe ordinea de zi vor fi la vot proiectele de lege care aprobă rectificarea bugetară pentru acest an.

Comisiile reunite pentru buget au adoptat, săptămâna trecută, raport de admitere cu amendamente la iniţiativele legislative.

Amendamentul PSD prin care este abrogată majorarea punctului de pensie cu 14% şi rămâne forma în vigoare de creştere a acestuia cu 40% a fost adoptat de comisii. Punctul de pensie era planificat să fie crescut, de la 1 septembrie la 1.442 lei, însă amendamentul PSD prevede că valoarea punctului de pensie va fi menţinută, cum e în prezent prevăzut de lege, la 1.775 lei.

Ludovic Orban a precizat că vor avea loc negocieri în Legislativ, astfel încât rectificarea bugetară să fie retrimisă la comisii. În caz contrar, Guvernul va ataca la CCR proiectele de lege, a adăugat premierul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite