PSD cere autorităţilor competente să aplice Legea privind organizarea congresului PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sigla PSD FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Sigla PSD FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Social-democraţii cer ca autorităţile să aplice Legea asupra modului în care va fi organizat congresul PNL. Partidul mai transmite că „organele abilitate ale statului trebuie să declanşeze urgent o anchetă asupra modului în care membrii guvernului au modificat succesiv reglementările pentru a asigura o aparentă legalitate evenimentului”.

PSD cere autorităţilor să sancţioneze dur organizarea ilegală a Congresului PNL. PSD somează toate autorităţile responsabile cu verificarea şi sancţionarea încălcării restricţiilor impuse pentru combaterea pandemiei să aplice cu fermitate legea asupra modului în care va fi organizat Congresul PNL. Acest eveniment este unul eminamente politic, iar cei care încearcă să-l prezinte ca un spectacol cultural sfidează bunul simţ şi inteligenţa cetăţenilor români care au fost responsabili şi au respectat restricţiile”, transmite PSD, conform unui comunicat de presă. 

Social-democraţii argumentează că „în condiţiile creşterii alarmante a numărului de cazuri COVID-19, organizarea unui congres politic, cu prezenţa fizică a 5.000 de persoane într-un spaţiu închis, constituie o infracţiune deosebit de gravă, care zădărniceşte combaterea bolilor şi ameninţă în mod direct sănătatea publică. Se impune deci aplicarea cu fermitate a sancţiunilor legale, iar şefii instituţiilor abilitate care vor tolera astfel de încălcări grave vor deveni ei înşişi complici şi vor trebui să răspundă în faţa legii”.

„Totodată, organele abilitate ale statului trebuie să declanşeze urgent o anchetă asupra modului în care membrii guvernului, în frunte cu premierul Cîţu, au modificat succesiv reglementările în materie, pentru a asigura o aparentă legalitate evenimentului. Nu există nicio justificare epidemiologică pentru decizia Guvernului de a modifica cadrul legal astfel încât evenimentele culturale în spaţii închise, la 50% din capacitate, să poată fi organizate la o incidenţă mai mare decât cea impusă înainte de declanşarea valului 4 al pandemiei”, mai transmit Social-democraţii

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite