PSD cere comisie de anchetă pe tema raportărilor privid decesele de COVID. PNL şi USR-PLUS se opun. Simonis: Dragu şi Orban au încălcat regulamentul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul de grup al PSD, Alfred Simonis. FOTO Facebook Alfred Simonis
Liderul de grup al PSD, Alfred Simonis. FOTO Facebook Alfred Simonis

Liderul grupului parlamentar PSD din Camera Deputaţilor, Alfred Simonis a declarant luni în Parlamentul României că PNL şi USR-PLUS au refuzat prin neprezentare convocarea unei şedinţe a Birourilor permanente reunite pentru a vota în regim de urgenţă organizarea unei şedinţe de plen reunit şi suplimentarea ordinii de zi cu infiintarea unei comisii de anchetă cu privire la datele referitoare la pandemie.

„Astăzi cei din PNL şi cei din USRPLUS, nişte oameni politici ipocriţi au refuzat participarea şi chiar convocarea acestei şedinţe ale birourilor permanente reunite, practic doamna Dragu, membra USRPLUS Şi domnul Orban, membru PNL au abuzat regulamentul, au încălcat regulamentul, au avut o atitudine totalitară dictatorială, aceea în care fac doar ce doresc dânşii în Parlament, chestiune fără precedent în Parlamentul României”„ a declarat liderul grupului parlamentar PSD din Camera Deputaţilor, Alfred Simonis.

Conform acestuia, liderii Partidului Social Democrat de la Camera Deputaţilor şi de la Senat au solicitat convocarea Birourilor permanente reunite pentru organizarea unei şedinţe de plen reunit şi introducerea pe ordinea de zi a înfiinţarii unei comisii de anchetă cu privire la datele transmise de Guvern referitoare la Covid-19.

„Atât eu cât şi liderul grupului de la Senat am făcut o solicitare de convocare în regim de urgenţă a birourilor permanente reunite pentru astăzi la ora 12:30. Potrivit regulamentului, 9 membri, 5 de la Senat şi 4 de la Cameră pot cere, solicita convocarea birourilor permanente reunite pentru a vota în regim de urgenţă convocarea şedinţei de plen reunit şi suplimentarea ordinii de zi cu infiintarea acestei comisii de ancheta„ a explicat liderul de grup. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite