Politică

articolul anterior articolul urmator

PSD cere susţinere în Parlament pentru proiectul privind plafonarea preţurilor la gaze şi energie electrică: Varianta PSD este net superioară propunerilor PNL

4
17 Oct 2021 14:17:00
Autor: Maria Dinu
Sigla PSD FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Sigla PSD FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

PSD anunţă strângerea a peste 175.000 de semnături pentru petiţia privind plafonarea preţurilor la energie şi gaze. Formaţiunea cere celorlalte partide susţinerea proiectului legislativ pe care l-a depus în Parlament, argumentând că varianta pe care o aduc „este net superioră propunerilor PNL. „Liberalii ajung la un preş final al kilowattului de 1,01 lei, în vreme ce în varianta noastră, kilowattul va costa doar 0,67 lei”, transmite PSD.

„Peste 175.000 de români au semnat până acum în cadrul campaniei iniţiate de PSD de susţinere a proiectului de lege depus în Parlament privind plafonarea preţurilor la electricitate şi gaze. Numărul mare de oameni din toate zonele ţării care s-au alăturat acestei campanii, în numai două săptămâni, arată gradul uriaş de suport public al măsurilor iniţiate de PSD. Credem că acest fapt trebuie să fie un semnal clar pentru parlamentarii tuturor partidelor la dezbaterile de luni, din Senat, privind aşteptările populaţiei faţă de acest proiect extrem de important pentru milioane de români”, anunţă PSD, conform unui comunicat de presă. 

Soical-democraţii au explicat că varianta pe care o propun „este net superioară propunerilor PNL”, argumentând că „liberalii ajung la un preţ final al kilowattului de 1,01 lei, în vreme ce în varianta noastră, kilowattul va costa doar 0,67 lei”. 

„Proiectul PSD prevede plafonarea pentru 6 luni a preţurilor la energie şi gaze la niveluri pe care românii să le poată suporta. Astfel, în cazul electricităţii, PSD a propus, prin ultimele amendamente depuse vineri, un plafon de preţ al energiei active de 250 de lei/Mwh, în condiţiile în care ultimele oferte ale furnizorilor către populaţie, această valoare a ajuns la peste 950 lei/Mwh. În cazul gazelor naturale, plafonul propus este de 135 de lei/Mwh, faţă de oferte ale furnizorilor de 650 lei/Mwh. Soluţiile PSD produc o scădere a preţului final faţă de actualele oferte ale furnizorilor cu 74% în cazul energiei şi 79% în cazul gazelor. De asemenea, varianta PSD este net superioară propunerilor PNL: liberalii ajung la un preţ final al kilowattului de 1,01 lei, în vreme ce în varianta noastră, kilowattul va costa doar 0,67 lei”

Soical-democraţii mai argumentează că „proiectul PSD implică o scădere a preţurilor la o valoare care se menţine pe întreaga durată a celor 6 luni de plafonare. După intrarea în vigoare a legii, toate contractele se restructurează astfel încât să nu fie depăşit preţul maximal, cel plafonat. Prin legea propusă de PSD, nivelul de trai al românilor este protejat în următoarele 6 luni de situaţia iminentă a dublării sau triplării facturilor cu utilităţile – electricitate şi gaz. Noile facturi dublate ar însemna un cost suplimentar de minim 1200 de euro pe an pentru fiecare gospodărie de salariaţi din România. De aceea, cerem parlamentarilor responsabili de la celelalte partide să susţină mâine soluţiile PSD care vor evita producerea unei adevărate explozii sociale în această iarnă, menţinând facturile populaţiei la un nivel suportabil”. 

Social-democraţii au anunţat anterior iniţierea unei petiţii pentru susţierea proiectului privind plafonarea preţurilor la gaze şi energie electrică la nivelul mediei ultimelor şase luni şi subvenţionarea a 50% din scumpirea rezultătă în facturile populaţiei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

octavian calin
17.10.2021, 16:10:48

Eu sa fiu in locul lui Iohannis asi cere PSDsa faca ei guvern in aceasta perioada ...

-10 (12 voturi)
imsi2 imsi2
17.10.2021, 16:33:16

octavian calin Ar arata ca joianis incepe sa se gandeasca la romanii din tara nu la nemtii de afara. Toate guvrnele PSD au dus tara spre bunastare si proges in timp ce toti handralaii liberali si taranisti toti erau cu gura mare dar incapabili sa construiasca ceva. Fix ca in comunism ne tot spun va fi mai bine , luminita de la capatul tunelului cand ei prabuseau tara. In doua luni PNL ul lui joianis a marit datoria externa (publica nu privata) cit PSD ul in 10 ani dar tot ei se lauda cu ce performanta au. PSD ul a marit si pensiile si alocatiile i a facut pe patroni sa plateasca efectiv darile la stat nu sa le bage in buzunar. PNL ul a marit datoria publica si intrna si externa a tinut inghetate si pensi si salarii si alocatii, s a inhaitat cu USR istii o gasca de trogloditi politici (care drept multumita ii santajeaza acu de le sar ochii din cap si bine le face) si voi ca prostii dati vina pe PSD.

-6 (8 voturi)
= aceeaşi mizerie
17.10.2021, 16:31:03

Bravo USR+!... Demonstrați cä vă pasă cu adevărat de România, cä știți ce trebuie făcut, ș că aveți oamenii cu care să faceți acest lucru. Curajul USR+, de a încerca să scoateți România din mocirla în care a fost vîrîtă de miyeriile roșii, galbene sau portocalii, va fi răsplătit de români la vot...

-10 (10 voturi)
Utilizator Adevărul
18.10.2021, 01:58:53

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările