PSD cheamă ministrul Sănătăţii în Parlament pentru clarificări privind raportarea deceselor de COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioana Mihăilă FOTO Ioana Mihăilă inquam photos octav ganea
Ioana Mihăilă FOTO Ioana Mihăilă inquam photos octav ganea

Ministrul Sănătăţii Ioana Mihăilă, va participa la la „Ora Guvernului” la solicitarea PSD. Ioana Mihăilă va fi prezentă în Camera Deputaţilor luni, 17 mai, de la ora 16.00. Solicitarea a fost aprobată miercuri de Biruoul Permanent al Camerei Deputaţilor.

Tema propusă spre dezbatere este "prezentarea Raportului preliminar întocmit de Ministerul Sănătăţii privind raportarea deceselor COVID-19 şi de clarificarea diferenţelor dintre sistemele de raportare", scrie Agerpres.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a afirmat săptămâna trecută că „există diferenţe între numărul de decese raportate în Corona Forms, baza de date care dă cifra oficială, şi alte baze de date de raportare”.

PSD a transmis, marţi seară, după ce Parlamentul a respins cererea de înfiinţare a unei comisii parlamentare de anchetă privind raportările problematice ale deceselor cauzate de Covid-19, că „România de azi înseamnă secretomanie, incompetenţă agresivă şi multă prostie consolidate”.

Aleşii PSD din legislativ au protestat marţi în faţa biroului lui Ludovic Orban, şeful Camerei Deputaţilor, înainte de vot pentru ca cererea de înfiinţare a comisiei să nu fie respinsă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite