Politică

articolul anterior articolul urmator

PSD, după ce a consultat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă: „Un set de documente incoerente, care nu aveau o legătură unele cu altele”

19
24 May 2021 21:34:16
Autor: Dan Anghel
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

După ce guvernul le-a prezentat oficial social-democraţilor Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a declarat că PNRR-ul este “set de documente incoerente care nu aveau o legătură unele cu altele pe diverse capitole”.

Într-o conferinţă de presă susţină luni, Radu Oprea a declarat că social-democraţii sunt “extrem de îngrijoraţi”, documentele care le-au fost prezentate de către alianţa de la guvernare neacoperind întreaga tematică a PNRR. “Ar trebui să se întâmple lucrurile mult mai repede pentru că mai sunt doar şapte zile în care Guvernul ar trebui să fie capabil să prezinte acest PNRR într-o formă finală care să fie acceptată de către Comisia Europeană”, a mai declarat acesta.

La rândul său, vicepreşedintele PSD Victor Negrescu a declarat că PNRR este o prioritate pentru partid: „Noi ne-am propus în aceste discuţii să venim cu soluţii împreună cu partenerii sociali, în aşa fel încât să reuşim să implementăm Planul de Redresare până la finalul lunii august 2026. Aşa cum se prezintă planul în prezent, ridică mari semne de îngrijorare şi, de aceea, am venit cu câteva propuneri care să faciliteze accesarea acestor sume şi implementarea proiectelor pentru România. Prima noastră cerinţă este să dispară criteriul politic menţionat în ordonanţa de urgenţă care reglementează acest plan şi, de asemenea, să fie scos acest criteriu politic inclusiv din Planul de Redresare, acel aviz conform obligatoriu pentru implementarea de proiecte, care, în opinia noastră, ridică mari semne de întrebare şi suspiciuni în ceea ce înseamnă politizarea acestui proiect”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

19 Comentarii

Popa Pius
24.05.2021, 21:40:24

Păi sigur, numai la besedeu sînt meseriași care fac ordonanțe 13 coerente, rapid și peste noapte ca hoții...

+8 (10 voturi)
muresan anna
24.05.2021, 21:53:29

Vai, pesedistii sunt extrem de ingrijorati! Oare de ce? Pana ieri, alaltaieri erau bine si sanatosi, preocupati de binele lor.

+6 (8 voturi)
Florescu Constantin
24.05.2021, 22:07:37

Nu s-au inteles pe procentele de bani care urmeaza sa fie primiti de la UE. 20% din 80 de miliarde de euro li se pare prea putin baronilor PSD.

-6 (12 voturi)
imsi1 imsi1
24.05.2021, 21:58:35

Ei acum Ovidas si ceilalti postaci USR isti stau la sedinta si si punn la punct planul de zbierete. formatia de zgomote cum sa l laude pe nesplatul de Ghinea un nimeni in drum pus sa faca un plan el care nu i in stare sa si planifice drumul de acasa la minister. Sigur ca doresc sa intre banii aia in romania chiar daca vor fi furati de PNL USR istii dar ceva mai ramane si in tara se va face un closet pe undeva, o scoala va primi lemne de foc, un spital va angaja un fochist iar ghinea isi va cumpara un elicopter ca sa ajunga la minister. Vad ca Bucurestiul se umple de gunoiaie si sobolani, strazile nu se mai astfalteaza ca mucusor are viziunea trenului de centura si inca asteapta dupa pretinii lui sa si faca aia firme care sa preia pe sume mai mari ce ffaceau firmele lui Firea pe bani putini. Atita ca aia inca trebuie sa treaca pe la dezintocsicare unii pe la schimbare de sex altii sa se defineasca dpdv al genului. Discutia mare in primarie ii ca astia care au ambiguitati au intrat peste niste femei foarte sigure de genul lor si i au luat la bataie pe consilierii USR .

-5 (9 voturi)
octavian calin
24.05.2021, 22:10:26

PSDeste CULMEA RIDICOLULI ...CE AU GASIT'' INCOERENT''in PNRR este o asa numitul''criteiul poliutic'' care o fi ala doar PSD stie ...

+4 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (19)

Modifică Setările