PSD, după ce a consultat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă: „Un set de documente incoerente, care nu aveau o legătură unele cu altele”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

După ce guvernul le-a prezentat oficial social-democraţilor Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a declarat că PNRR-ul este “set de documente incoerente care nu aveau o legătură unele cu altele pe diverse capitole”.

Într-o conferinţă de presă susţină luni, Radu Oprea a declarat că social-democraţii sunt “extrem de îngrijoraţi”, documentele care le-au fost prezentate de către alianţa de la guvernare neacoperind întreaga tematică a PNRR. “Ar trebui să se întâmple lucrurile mult mai repede pentru că mai sunt doar şapte zile în care Guvernul ar trebui să fie capabil să prezinte acest PNRR într-o formă finală care să fie acceptată de către Comisia Europeană”, a mai declarat acesta.

La rândul său, vicepreşedintele PSD Victor Negrescu a declarat că PNRR este o prioritate pentru partid: „Noi ne-am propus în aceste discuţii să venim cu soluţii împreună cu partenerii sociali, în aşa fel încât să reuşim să implementăm Planul de Redresare până la finalul lunii august 2026. Aşa cum se prezintă planul în prezent, ridică mari semne de îngrijorare şi, de aceea, am venit cu câteva propuneri care să faciliteze accesarea acestor sume şi implementarea proiectelor pentru România. Prima noastră cerinţă este să dispară criteriul politic menţionat în ordonanţa de urgenţă care reglementează acest plan şi, de asemenea, să fie scos acest criteriu politic inclusiv din Planul de Redresare, acel aviz conform obligatoriu pentru implementarea de proiecte, care, în opinia noastră, ridică mari semne de întrebare şi suspiciuni în ceea ce înseamnă politizarea acestui proiect”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite