Politică

articolul anterior articolul urmator

PSD critică Guvernul pentru că a permis plecarea din ţară a muncitorilor agricoli. Social-democraţii cer măsuri pentru contracararea secetei

25
10 Apr 2020 16:20:30
Autor: News.ro
Marcel Ciolacu, liderul PSD
Marcel Ciolacu, liderul PSD

PSD cere măsuri pentru contracararea secetei, printre care declararea stării de calamitate naturală şi acordarea de vouchere agricultorilor. Social-democraţii critică Guvernul pentru că a permis plecarea din ţară a muncitorilor agricoli, în contradicţie cu celelalte ţări europene care anticipează criza alimentară.

”Pe lângă măsurile propuse de PSD pentru combaterea efectelor pandemiei, Guvernul trebuie să ia urgent următoarele decizii pentru contracararea secetei: declararea stării de calamitate naturală, acordarea de vouchere pentru seminţe, pesticide, îngrăşăminte şi motorină, linie de credit cu garanţii de stat pentru fermieri, umplerea tuturor canalelor cu apă şi suspendarea plăţii acesteia şi accelerarea investiţiilor pentru sistemele de irigaţii şi anti-grindină”, a transmis, vineri, PSD.

Social-democraţii consideră că România se confruntă cu o secetă severă în aproape toate zonele agricole.

”Guvernul PNL dă liber la plecarea din ţară a muncitorilor agricoli! În loc să ne păstrăm această forţă de muncă, mergem pe contrasens faţă de Germania, Spania sau Italia care, anticipând iminenta criză alimentară, aduc muncitori de peste tot pentru a le produce hrana de care vor avea nevoie”, a mai transmis PSD.

Premierul Ludovic Orban afirmă că aproximativ 80-90.000 de români ar putea pleca la muncă în străinătate, în perioada următoare, fără a putea fi împiedicaţi să facă acest lucru. "Dacă ar avea oferte în ţară de la fermierii români sau de la alţi angajatori, probabil nu ar pleca. Deocamdată în România există un milion de contracte de muncă suspendate, aproximativ 300.000 de contracte care sunt încetate. Pe lângă asta, în România au venit peste 250.000 de români, absorbţia acestei forţe de muncă (...) astăzi este aproape imposibilă", spune el.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

25 Comentarii

leuldinpanjshir99
10.04.2020, 16:32:56

Si ce puteau sa le faca daca aia au vrut sa plece? Sa le restranga libertatea de miscare?

+9 (15 voturi)
M Costi
10.04.2020, 16:33:58

"...Guvernul PNL dă liber la plecarea din ţară a muncitorilor agricoli..." !?! Pai...da , e mai usor asa decat sa incerci sa le dai de lucru in tara ! Si nu degeaba a introdus articolul 10 in Ordonanta militara , prin care s-a legalizat plecarea romanilor in zone rosii , in tari in care se moare pe ...capete , din cauza COVID !

-11 (15 voturi)
v q
10.04.2020, 16:50:32

Sa renunte ciolacu si gashka la subventia acordata de la buget pzdeului, pe care s-o doneze celor aflati in somaj tehnic. Apoi, sa ia model de la bulgari si sa renunte in totalitate la salariile parlamentarilor (as adauga si administratia locala), bani care sa fie directionati achizitionarii de aparatura si echipamente medicale. Nu in ultimul rand, tzatza firea sa doneze tot bugetul prevazut agentiilor pe care le-a infiintat la PMB, pentru testarea populatiei. Cred ca ar face=o invidioasa pe vulgutza. Iar pzdistii, in loc sa doarma la sedintele organizate on-line, mai bine ar promova o LEGE pentru VOTUL ELECTRONIC. Astfel, alegerile (locale sau parlamentare) s-ar putea organiza la termen (sau anticipat). Ar putea cere consultanta e-stoniei!!! Placutza suedeza!!!

+12 (14 voturi)
Mihai Neagu
10.04.2020, 16:55:00

@v q, ai dreptate. Dar, DE CE NUMAI PSD-istii? Esti oareorb pe un ochi, sau numai prost?

-7 (11 voturi)
muresan anna
10.04.2020, 17:06:35

Ar trebui stopata definitv finantarea partidelor politice de la bugetul de stat, si o analiza riguroasa a cheltuielilor din banii publici. Este necesara o evaluare a intregului personal din sectorul bugetar, iar salarizarea sa se faca pe criterii de competenta si eficienta muncii.De asemenea sa se stabileasca cu rigurozitate necesarul de personal in fiecare domeniu. Pensiile speciale trebuie desfiintate. Opriti risipa banului public! Pensionarii sa poata fi angajati doar in sistemul privat, fara exceptii.Daca sunt asa buni profesionisti, angajatorii din mediul privat se vor bate pentru ei. Nici un leu sa nu mai fie risipit. Greul acum urmeaza.

+7 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (25)