Politică

articolul anterior articolul urmator

PSD va depune moţiune simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui

1
8 Mar 2021 12:26:48
Autor: Andreea Ghiorghe
Marcel Ciolacu, preşedintele Partidului Social Democrat. FOTO: Facebook/ Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu, preşedintele Partidului Social Democrat. FOTO: Facebook/ Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, luni, că vor depune săptămâna aceasta, la Senat, o moţiune simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui.

„Am luat hotărârea să depunem săptămâna asta, la Senat, moţiunea împotriva ministrului Năsui, aşa cum am anunţat. Motivele le cunoaşteţi. În primul rând blocarea Măsurii 3 din fonduri europene.” a declarat Ciolacu luni, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD.

Liderul PSD a explicat că peste 400 de milioane de euro sunt blocate „pentru că ministrul şi-a făcut un cont de administrator în procedura de selectare a companiilor”.

Printre motivele care i-au determinat pe social-democraţi să depună moţiune simplă se mai numără „vânzarea companiilor româneşti profitabile”, dar şi „decizia de a nu se mai promova exporturile româneşti”.

„Categoric nu s-ar putea iniţia vânzarea companiilor româneşti profitabile în perioada pandemiei şi de criză economică, lucru total neadecvat în calitate de ţară membră a Uniunii Europene. Celelalte state au blocat vânzarea de acţiuni, precum Germania sau Franţa. Acest lucru nu s-ar putea face fără avizul Ministrului Economiei. (...) Decizia de a nu se mai promova exporturile româneşti, mi se pare o decizie incorectă faţă de companiile şi produsele româneşti.” a mai spus liderul PSD.

În 22 februarie, prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a anunţat că partidul din care face parte va depune o moţiune simplă împotriva ministrului Economiei Cladiu Năsui, în Parlament, după dezbaterile din Legislativ pe bugetul pentru 2021. 

În replică, ministrul Economiei, Claudiu Năsui a anunţat că a depus plângere penală in rem la DNA legată de suspiciuni de corupţie cu privire la înscrierile în platforma de granturi acordate IMM-urilor. 

Aceasta este a doua moţiune simplă depusă de PSD în actuala legislatură, după cea îndreptată împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu. 

Marcel Ciolacu a mai transmis că este „foarte posibil” să depună şi alte moţiuni.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Ion Ionescu
8.03.2021, 14:10:40

(Daca ati mai citit postarea atunci, vă rog să o ignorati) In cartea ‚BIBLIA DEZGROPATĂ’, savantii israelieni ISRAEL FINKELSTEIN și NEIL ASHER SILBERMAN au stabilit că biblia evreilor (Tora) este falsă, atât faptele descrise cât și personajele principale Noe, Moise, Avram etc sunt fictive. Cei doi savanți israelieni dovedesc cu probe certe (prezentate pe larg în carte) că (citez): „-Israelienii NU au fost niciodată în Egipt, NU au rătăcit prin deșert, NU au cucerit țara [Canaan] într-o campanie militară și NU au lăsat-o moștenire celor douăsprezece triburi ale lui Israel. Prin urmare Exodul NU a existat. -Regatul unit al lui David și Solomon, descris fals în Tora ca fiind putere regională, era cel mult un MIC regat tribal. -Ierusalimul a fost doar un mic oraș de văcari, fără importantă economică, culturală sau militară și NU capitala glorioasă a unui imperiu.” Vă rog să rețineți că mesajul cărții celor doi savanți israelieni nu contestă existența lui Dumnezeu (nu e un mesaj ateu), nu este unul anti-creștin (Cuvântul Noului Testament fiind neatins) și nici antisemit (cei doi autori sunt iubiți și idolatrizați în Israel, deoarece marea majoritate a israelienilor este educată, inteligentă și iubitoare de adevăruri științifice). *** Cartea poate fi comandată si din România (doar în limba engleza), la preturi începând cu 60 lei. Link Wikipedia ro.wikipedia.org/wiki/Biblia_dezgropată

-7 (7 voturi)
Modifică Setările