Politică

articolul anterior articolul urmator

PSD şi falsele progrese girate de incompetenţii cu carnete de partid

9
7 Jan 2019 07:54:43
Mircea Morariu

Una dintre cele mai proeminente, dar şi mai grea în consecinţe dintre caracteristicile negative ce individualizează regimurile autoritariste, autoritare sau totalitare e că nici o decizie nu e luată în urma unei analize bine cumpănite, girată de specialişti certificaţi într-un domeniu anume.

În plus, înşişi specialiştii sunt excluşi de la luarea deciziilor majore, acestea devenind apanajul politrucilor şi al celor pe care îi legitimează doar apartenenţa la partid şi slugărnicia faţă de forurile conducătoare ale acestuia. Îndeosebi obedienţa sterilă faţă de El Lider Maximo. Viitorul proaspăt însurăţel Dragnea Nicolae Liviu.

Iată, cu nici 15 zile lucrătoare înainte de finele anului 2018, preşedintele PSD, dl. Liviu Nicolae Dragnea, inspirat, probabil, de sfaturile „omului de o valoare rară“, ale cărui competenţe au fost dovedite în dosirea de aur şi tablouri în cimitire, cavouri şi morminte, Darius Vâlcov, a tunat şi fulgerat într-o emisiune la Antena 3 la adresa multinaţionalelor şi a băncilor cu capital străin din România. Care, susţinea domnia sa, ar avea profituri inimaginabile, luând astfel şapte piei de pe români şi de pe biata noastră ţărişoară,

Două zile mai târziu, ministrul de Finanţe al României, dl. Eugen Orlando Teodorovici, insul pe care nu voi înceta vreodată să îl compar cu un gurist mai spălăţel din localurile care funcţionau în Bucureşti înainte de Tezele din iulie 1971, a anunţat că va pregăti de îndată o Ordonanţă de urgenţă care va introduce ceea ce a intrat deja în conştiinţa publică sub numele de taxa pe lăcomie. Dl. Teodorovici şi-a ţinut cuvântul, că doar cu ordinele lui Dragnea nu te pui, chiar dacă ai certitudinea că sunt aberante, şi a elaborat respectiva OUG. Adoptată cu maximă promptitudine înainte de Crăciun. S-a aflat că ministrul Justiţiei, dl. Tudorel Toader, aşa fără coloană vertebrală cum l-a arătat întreaga lui activitate ce aruncă în ridicol însuşi faptul că omul acesta ar fi obţinut ca urmare a unui concurs corect şi cinstit titlul de profesor universitar, cu atât mai mult prestigiul Universităţii ieşene, a formulat un număr însemnat de obiecţii asupra respectivei Ordonanţe. Unii zic că vreo 60 la număr. Cu toate acestea, Ordonanţa a fost aprobată. Doamna Dăncilă, premierul României, fiind de notorietate că nu înţelege nimic din ceea ce semnează şi trimite spre publicare în Monitorul Oficial.

În data de 3 ianuarie, Hotnews a intrat în posesia şi a publicat in extenso opiniile Băncii Naţionale a României cu privire la consecinţele aplicării acelor prevederi din OUG-ul cu pricina care au impact asupra sectorului bancar din România. În esenţă, BNR atrage atenţia că sectorul bancar ar deveni neprofitabil începând chiar cu anul 2019. În 2019 se estimează o pierdere de 680 milioane lei, iar în următorul an pierderea se va ridica la fabuloasa cifră de 3, 4 miliarde.

Este important de subliniat detaliul că documentul respectiv expediat pe adresa Ministerului Finanţelor Publice poartă semnătura prim-viceguvernatorului BNR, dl. Florin Georgescu. Fost membru PSD, în câteva rânduri chiar fost ministru de finanţe. Despre care se ştie că este foarte cumpănit în aprecieri şi cum nu se poate mai strâns la pungă. Reamintesc, de asemenea, că în 2012, atât de criticatul - et pour cause - fost premier şi fost preşedinte al social-democraţilor români, dl Victor Viorel Ponta, a avut totuşi înţelepciunea de a-l ruga pe dl. Georgescu să renunţe pentru 6 luni la postul din Banca Naţională şi să facă parte din primul guvern al USL. Rezultatele economice s-au văzut de îndată, dl. Georgescu fiind un recunoscut specialist în domeniu. 

Acum, etern surâzătorul şi veşnic nepriceputul domn Orlando Teodorovici susţine şi promovează o ordonanţă de urgenţă fără măcar a aştepta părerea conducerii BNR. Acelaşi râzăreţ de cursă lungă Se descotoroseşte de prezenţa în fruntea ANAF a nepriceputului domn Ionuţ Mişa şi aduce în loc o nepricepută şi mai mare. O insă pe nume Mihaela Triculescu. Absolventă a Universităţii din Craiova şi fostă contabilă a primăriei din comuna Cârcea.

E şi aceasta o formă de progres. Progres pesedist, fireşte. De pe urma căruia România pare a fi pândită de riscul falimentului de ţară.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Sorin Barbul
7.01.2019, 08:15:05

Da, Mircea, imbecilii de la PSD (DraCnea și sluga lui Orlando) țin neaapărat să alunge băncile și să distrugă România. Mă întreb doar ce câștigă ei din asta (mai ales că se împrumută masiv de la aceleași bănci care vor crește dobânda din cauza măsurilor guvernamentale - vorbesc de cele, puține, care nu vor părăsi România.)

+5 (5 voturi)
Utilizator Adevărul
7.01.2019, 08:34:24

Comentariu considerat abuziv.

Paun Al
7.01.2019, 09:26:41

Toate aceste demnitati si functii in stat toate institutiile statului au scopul de a rezolva problemele administrative , de organizare , de conducere ale cetatenilor , comunitatilor , statrului . Numai ca la noi, aceste posturi ,aceste institutii au fost transformate in mosii personale de unde cei ce le ocupa profita de pozitie , pentru a se imbogati , a castiga influenta , mai nou , a scapa de justitie ... Modul cum se folosesc cei ce ocupa aceste posturi in stat nu mai are nici o legatura cu scopul pentru care au fost create aceste functii , adica sa rezolve problemele cetatenilor , ale comunitatilor , ale tarii . Ori daca scopul a devenit clientelar - mafiot .. . oamenii care le ocupa trebuie sa indeplineasca o singura conditie de baza .. sa fie loiali sefilor ..si in final loiali lui Godfather. Ca asa functioneaza sistemele mafiote .

+5 (5 voturi)
Vanatorul/d.c.
7.01.2019, 09:30:38

Am spus-o si inainte de alegerile locale si parlamentare, am spu-o si azi pe alta pagina, si o voi mai spune..! Nu cu texte din aste se castiga alegeri..! Si poate nu va vine a crede, dar toti propagandistii sereisto-iohannisti la asta lucreaza de doi ani: la castigarea urmatoarelor alegeri de catre..mafia PSD..! Da, ati citit bine: ”de catre mafia PSD”..! Niciunul dintre acesti propaganisti, nici macara o singura data, nu a explicat care e alternativa la guvernarea mafiei PSD, cine face parte din acesta alternativa, care vor fi masurile socio-economice si legislativa pentru ca romanului simplu sa i se dea totusi ceva ..sustenabil (sau nu). Pentru ca se stie: in toata lumea alegerile se castiga de catre cei care promit ca dau mai mult (bani, asistenta medicala, securitate nationala, etc), decat au dat sau dau cei ce-i aflati la putere..! Promitand unei populatii satule de”curbe de sacrificiu”, saracie si scandaluri politice numai si numai ”lupta anti-coruptie”, puscarii si ”stagnari” in venituri (salarii, pensii, ajutoare sociale, etc) vei pierde cu siguranta alegerile parlamentare..! Alegatorul roman nu-i chiar tampit asa cum il cred sau il..zugravesc unii propagandisti..! El iese din casa si merge la urne pentru ca vrea ceva ..! Ceva mai bine si mai mult, in primul rand pentru el..! Si e la mintea oricarui om cu IQ din cel putin 2 cifre, ca nu numai cu ”anti-corutie”, sau cu Iohannis, Coldea, Kovesi , Lazar, Juncker, Timmermans , toti pe post de icoane pupate toata ziua de catre propagandistii serieisto-iohannisti ca pe moastele Sfintei Paraschieva, isi plateste romanul simplu facturile, medicamentele, hainele si mancarea lui si a copiilor, etc..! Cine nu intelege asta, nici nu merita sa ajunga la guvernare..! In centru oricarei propagande facute de insi intregi la minte, trebuie sa se afle..nevoile principale si imediate ale cetateanului cu drept de vot si nicidecum doar eterna gargara cu ”lupta anticoruptie” sau grija fața de..pastrarea in scaun a unor bugetari care se afla complicitati mafiote si care si-au promis sa-si tina spatele unii altora, bugetari ca Iohannins, Kovesi, Coldea, Lazar, etc, bugetari care n-au facut nimic pentru a le usura viata celor multi, saraci si contribuabili, dar care primesc salarii si privilegii..regale si huzuresc prea mult si prea ..pe degeaba, pe spinarea acestor oameni si-asa plin de probleme si lipsuri...!

+2 (4 voturi)
herr v.6.01
7.01.2019, 16:02:33

"Am spus-o si inainte de alegerile locale si parlamentare, am spu-o si azi pe alta pagina, si o voi mai spune..!" Propaganda platita de PSD pe blogurile unde este criticat PSD.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările