Politică

articolul anterior articolul urmator

PSD, în faza de sinucidere colectivă

5
13 Nov 2017 13:29:38
Ştefan Vlaston

Nu înţeleg cum toate minţile de la vârful PSD nu realizează în ce fază se află partidul. Cu un şef, Liviu Dagnea, condamnat definitiv într-un dosar, judecat în dosarul „Bombonica” şi urmărit penal în dosarul Tel Drum. Ce ar trebui să mai apară pentru ca Dragnea să fie înlăturat de la conducerea partidului? Şi nu orice urmărire:

„Suspectul Liviu Nicolae Dragnea, preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri. Grupul iniţiat în anul 2001 are ca principal scop obţinerea, în mod fraudulos, a unor sume importante din contractele finanţate din fonduri publice (naţionale şi europene), prin comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii” (din Comunicatul DNA).

Îşi imaginează cineva ca DNA ar lansa astfel de acuzaţii împotriva celui de al treilea om în stat, şi şeful celui mai mare partid, fără să aibă probe beton?

Cel mai probabil, ceilalţi coinculpaţi îşi vor recunoaşte faptele, în încercarea de a-şi salva pielea. Cariera politică a lui Dragnea s-a terminat. Dar colegii săi din PSD nu realizează acest fapt elementar. Preferă să ducă partidul într-un proces de sinucidere colectivă.

Nimic nu poate opri tăvălugul justiţiei. Dacă existau şanse, actuala coaliţie ar fi schimbat de mult legile justiţiei. Dar nu au nici o şansă în faţa opoziţiei populaţiei, corpului magistatilor şi a UE.

Şi teoriile conspiraţioniste, cu statul paralel, perpendicular, cu foşti ofiţeri care declară vrute şi nevrute, dar fără probe, nu mai ţin. Cu excepţia a două posturi tv, nimeni nu le dă vreo atenţie.

În vremurile când justiţia nu era aşa de puternică, Bivolaru, Nicolescu s-au ales cu ani grei de puşcărie, deşi au fost susţinuţi de colegi pe treptele parchetelor. De atunci s-au schimbat multe lucruri, în favoarea justiţiei independente.

Şi ce aşteaptă conducerea PSD? Să vină o nouă condamnare în dosarul „Bombonica”? Să ajungă Dragnea să fie ridicat cu cătuşe din sediul PSD? Realizează conducerea că PSD ar fi atunci un partid mort?

Nu există o situaţie similară în ţări civilizate. Dacă PSD nu realizează ce piatră de moară are atârnată de gât, atunci îşi merită soarta.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

🖕
13.11.2017, 13:37:46

Cu cît mai rău PSD-ului, cu atît mai bine țării. Și cu asta, basta!

+7 (7 voturi)
Teodorus
13.11.2017, 15:34:08

Domnule Stefan, dă-mi voie sa-ti spun ca dim punctul meu de vedere situația pe care ai prezentat-o este greșită. Repet, este doar din punctul meu de vedere (s-ar putea sa greșesc, cine știe?). Eu nu cred ca dacă dragnea va fi condamnat și într-un final va trebui sa renunțe la șefia partidului, partidul se va duce pe râpă. Vor fi destui hapsani și setosi de putere care sa preia puterea și sa continue aceasta politica de distrugere a cea mai rămas din identitatea țării noastre. Asa e sistemul și nici eu nici d-ta nu putem face ceva să-l schimbam. Ști ce îmi dau seama acum? Ca o gândire pesimista ca a mea nu va ajuta prea mult. Sper ca in ceilalți compatrioți romani sa mai bata o inima plina de speranța că într-o zi tot circul acesta psd-ist se va termina și, cum spune o vorba în popor"va răsări soarele și oe strada mea". Numai bine!

+5 (5 voturi)
miron miron
13.11.2017, 17:17:51

Cam greu cu snuciderea colectiva a PSD. Eu ca liberal ii cunosc bine, sunt ca o caracatiță, le tai un tenatacul, altul creste imediat la loc. Nenorocirea e ca aceste specimente gen Dragnea, ocupa functii foarte inalte in sat si au posibilitate de a influienta decizile politice in favoarea lor. De fapt Dragnea si interpusi lui, au reusit sa formeze o structura mafiotă, bine organizata. Inca e departe ,, PSD in faza de snucidere colectiva,,.

+4 (4 voturi)
Hawkeye...
13.11.2017, 20:22:50

Hai hai...Ca doar n-oti fi trist ca se sinucide pesedeul...Ca doar multi ii doresc "moartea".. Lasa sa se sinucida..! Problema este ce vor face ailalti dupa sinucidere... Se vor sinucide si ei..!? Ca vad ca tara asta e "sinucisa" zilnic..de vreo 27 de ani...de oricare dintre politicieni...

+2 (2 voturi)
Scorilo
14.11.2017, 09:46:29

Este o urmare a jocului american numit "JOS STANGA" ! Joc aplicabil peste tot in lume ! PS. Lucrul este evident incepand de la Nastase. Impotenta politica si economica spre care am fost dirijati (impinsi) permite,acum,tot felul de "giumbuslucuri" straine in Romania.

0 (2 voturi)
Modifică Setările