Politică

articolul anterior articolul urmator

PSD insistă cu înfiinţarea unei comisii care să ancheteze gestionarea pandemiei: E foarte utilă şi sperăm că cei de la USR-PLUS o să sprijine iniţiativa

6
20 Apr 2021 12:56:32
Autor: Radu Eremia
Alexandru Rafila. FOTO Iulian Bîrzoi
Alexandru Rafila. FOTO Iulian Bîrzoi

Deputatul PSD Alexandru Rafila a făcut apel la toţi membrii Birourilor permanente reunite să susţină şi să aprobe înfiinţarea unei comisii de anchetă care să analizeze modul în care a fost gestionată pandemia, inclusiv aspectele prezentate de Vlad Voiculescu cu privire la datele referitoare la numărul deceselor din cauza COVID-19. El a adăugat că speră ca USR-PLUS să sprijine demersul PSD, în numele transparenţei pe care o tot clamează.

„În şedinţa de astăzi a Birourilor permanente reunite sperăm să putem trece propunerea PSD de constituire a unei comisii care să investigheze modul în care a existat managementul pandemiei în toată această perioadă, plecând de la toate datele – număr de cazuri, testare, vaccinare şi bineînţeles lucru care a fost adus în discuţie şi de fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu referitor la numărul de decese. Noi considerăm că o astfel de comisie este foarte utilă şi sperăm că cei de la USR-PLUS să sprijine această iniţiativă, în sprijinul transparenţei pe care o clamează. Scopul acestei comisii nu este să găsească vinovaţi, ci să ofere răspunsuri populaţiei astfel încât oamenii să îşi poată să îşi recâştige încrederea în autorităţi, în sistemul de sănătate şi să putem trece în mod responsabil împreună peste această pandemie. Fac apel la colegii din Birourile permanente, indiferent de orientarea politică să sprijine acest demers al PSD care este făcut exact în interesul cetăţenilor şi pentru controlul pandemiei”, a declarat Alexandru Rafila marţi la Parlament. 

Întrebat dacă Vlad Voiculescu ar putea fi chemat la audierea în comisia această de anchetă, Rafila a răspuns: „Acuma domnul Vlad Voiculescu poate să fie invitat, nu poate să fie chemat”.

„Dânsul nu are nicio calitate oficială în acest moment. Sigur că dacă o astfel de comisie se va înfiinţa şi domnul Vlad Voiculescu va fi invitat să clarifice anumite lucruri care trebuie clarificate, dar întâi trebuie să fie aprobată comisia, constituită şi ulterior să stabilim o ordine de zi şi procedurile prin care diversele părţi vor fi invitate la audieri. Evident, inclusiv şi miniştrii Sănătăţii care au ocupat funcţia pe perioada pandemiei. Toată lumea care a fost implicată direct, au fost responsabili de gestionarea pandemiei. Mi se pare normal şi firesc ca într-o democraţie să răspundă în faţa unei comisii parlamentare. Se întâmplă în foarte multe ţări, se întâmplă în SUA şi astfel audieri nu fac altceva decât să aducă încredere publicului şi cred că acesta ar trebui să fie principalul mesaj”, a continuat deputatul PSD.

Birourile permanente reunite ale Camerei şi Senatului au şedinţă la ora 14.00. Pe ordinea de zi figurează şi „scrisoarea din partea grupurilor parlamentare PSD privind înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă privind identificarea situaţiei reale, a situaţiei raportate de autorităţi, a evoluţiei indicatorilor de sănătate publică şi a măsurilor de protejare a sănătăţii populaţiei românilor în pandemia declarată de OMS”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

muresan anna
20.04.2021, 13:00:49

Mai sunt niste nepoate, sotii, fiice, care n-au loc de munca si trebuie angajate la stat? Acum le pasa de gestionarea pandemiei, si nu demult strigau si insigau la nerespecarea regulilor impuse. Ce urmaresc acesti indivizi?

0 (2 voturi)
Mihai Neagu
20.04.2021, 14:47:44

@muresan anna, lozinci cretine, ca de obicei. Lasa-te de baut, poate ajuta.

+1 (1 vot)
MV R.
20.04.2021, 13:59:05

OK,să facă încă o comisie...Poate se va liniști un pic și dl.Vlad Voiculescu(în caz că nu are nevoie și de o anchetă DNA,că doar a afirmat că se „palmează” numărul morților...). Oricum,leacul ar fi alegerile anticipate. S-ar liniști absolut TOATĂ lumea.Valahii nu au cum să scape de blestemul numit guvernare și legiferare PSD. Valahul își dorește asta dincolo de orice altceva:„Lasă-i,maică,să fure,dacă NE DĂ și nouă ceva!”. Iar PSD acoperă acest principiu cu asupra de măsură,chiar cu măiestrie.

-1 (1 vot)
Mihai Neagu
20.04.2021, 14:49:31

MV R., unde dai si unde crapa... Tu intelegi, despre ce e vorba? Nu cred..., penibil.

Fu Tien Zbang
20.04.2021, 13:59:10

usr ar trebui să profite de asta!

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările