Politică

articolul anterior articolul urmator

PSD – De la natura intrinsec comunistoidă la tentaţia naţional-socialistă

12
18 Dec 2018 08:18:50
Mircea Morariu

Dacă mai aveam nevoie de vreo dovadă că ceea ce s-a întâmplat în săptămână 16-22 decembrie 1989 a fost un sacrificiu uitat şi că rezultatele acestuia s-au dus demult pe apa sâmbetei, odată cu apariţia comunistului Ion Iliescu, cu înfiinţarea Consiliului Frontului Salvării Naţionale, cu transformarea FSN în partid politic, cu votul din Duminica Orbului din anul 1990, această confirmare a venit în ziua de 16 decembrie 2018.

Odată cu şedinţa de duminica trecută a Consiliului Naţional al PSD în care nu doar Liviu Dragnea, ci şi majoritatea vorbitorilor, dar şi cei care au avut răbdarea de a sta să îi asculte pe aceştia ca şi neobrăzarea de a-i recompensa, precum pe vremuri pe Nicolae Ceauşescu, cu aplauze, ovaţii, scandări ne-au confirmat că România nu numai că se îndreaptă într-o direcţie complet greşită, total neconformă principiilor Uniunii Europene, ci se află pe marginea prăpastiei.. Aceasta însemnând recăderea pradă dictaturii, aşa cum şi-o doresc cei care conduc astăzi PSD-ul. Partid care, naturii sale de esenţă comunistoidă, afirmată ca atare încă din ziua în care a fost creat de numitul Iliescu Ion, i-a asociat în vremea din urmă o componentă naţional-socialistă din ce în ce mai vizibilă.

Sigur, nu e pentru prima dată când indivizii cu şcoală puţină, posesori de diplome de la Universităţi de nivelul celei fondate încă din anul 1990 de fostul cadrist al Ministerului Învăţământului din perioada ceauşistă, Aurelian Bondrea - şi am în vedere când spun asta fabrica de certificate universitare „Spiru Haret“, nu că în privinţa altor pretinse instituţii universitare de acelaşi nivel şi de aceeaşi teapă lucrurile ar sta altfel - debitează enunţuri agresiv-naţionaliste. Anti-europene, în contradicţie evidentă cu ceea ce ar presupune apartenenţa României la Uniunea Europeană.

Năzdrăvăniile scoase pe gură duminica trecută de un ins de teapa lui Marian Oprişan ori de încă şi mai dezgustătorul preşedinte al partidului, dl. Liviu Nicolae Dragnea, dovedesc că PSD devine voit, programatic, un partid extremist, xenofob, anti-european, anti-capitalist, anti-corporaţii şi anti-multinaţionale. Că în cei doi ani care au trecut de la victoria lui alegerile din data de 11 decembrie 2016 nu a fost preocupat doar de subordonarea totală a justiţiei interesului politic, de salvarea de la închisoare a inculpatului de rang înalt Liviu Nicolae Dragnea care devine cu fiecare zi ce trece un amestec tot mai primejdios între Hitler, Stalin şi Nicolae Ceauşescu, ci s-a şi transformat vizibil. A devenit un partid cu o conduită puternic fascistoid- bolşevică. 

Aşa se face că o non-valoare absolută, un hidos produs al tranziţiei ultra-prelungite, aşa cum este sus-menţionatul domn Oprişan din Vrancea este aplaudat la scenă deschisă atunci când în plină şedinţă slobozeşte, pe gura-i urât mirositoare, aberaţia că România va trebui să aibă după alegerile prezidenţiale din anul 2019 obligatoriu un preşedinte de etnie română. Şi nimeni dintre cei prezenţi în sală nu socoteşte de cuviinţă să intervină. Să plece trântind zgomotos uşa. 

Să înţelegem oare că PSD, în imensa lui prostie, stimulează discriminarea şi că foarte curând va trece la prigoana celor de alte etnii? Că acestora li se va lua dreptul de a alege şi de a fi ales? Că se va pune stavilă liberei exercitări a drepturilor democratice? Că, Doamne fereşte!, închisorilor înfiinţate de comunişti, strămoşii pesediştilor de astăzi, comunişti care, la un moment dat, i-au primit cu mare generozitate în rândurile lor pe legionari, le vor lua locul lagărele de concentrare destinate nu numai celor de altă etnie, ci şi celor care nu cred în nebunia pesedistă? Care îşi vor dori pe mai departe să aibă dreptul să gândească, să vorbească, să se mişte, să se manifeste liber.

Mi-e foarte greu să spun dacă au dreptate cei care cred că Liviu Nicolae Dragnea are urgentă nevoie de asistenţă medicală. Ori că adevărat spun cei ce spun că Dragnea face totul deliberat, în dispreţul lumii. Sunt însă absolut sigur că de la Revoluţie încoace, România trece prin cea mai neagră etapă a istoriei sale. Ţara, democraţia şi românii sunt expuse celor mai cumplite derapaje.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

Mircea Lupan
18.12.2018, 09:24:08

Sunt foarte curios cu privire la modul in care guvernul Romaniei va gestiona problemele Europei in cele 6 luni care urmeaza, atat timp cat nu e in stare sa le gestioneze pe cele interne. Cred ca Dragnea a realizat situatia iar discursul de duminica - 16.12.2018, nu face decat sa confirme ideea de a o da dracului de uniune cu presedintia ei cu tot.

+4 (4 voturi)
Vanatorul/d.c.
18.12.2018, 09:26:39

”Să înţelegem oare că PSD, în imensa lui prostie, stimulează discriminarea şi că foarte curând va trece la prigoana celor de alte etnii?” Foarte inteligenta intrebarea asta, care se vrea si ..retorica pe deasupra..! Cand si cum va trece mafia pesedista la prigoana”celor de alte etnii”, nu ni se spune deocamdata, dar e foarte ”cataclismic” din punt de vedere propagandistic si, probabil, intr-un articol viitor vom fi informati ca, sub privirile ingaduitoare ale celorlate natii europene, mafiotii pesedisti, sfidand Constitutia cu acelasi tupeu de carutasi cu care au sfidat-o si Iohannis, Coldea, Kovesi, Lazar etc, au trecut la măsuri represive impotriva celor de alte etnii (asteptam de la dl. Mircea Morariu sa aflam in ce constau masurile represive respective) Domle, dar daca tot discutam despre ”prostie imensa”, ar trebui sa tragem un pic cu ochiul si la ”partidul meu”, adunatura aia de cocalari si pitipoance politice ce-si spun ”PNL”, adunatura care are ca manager pe penalul Sica Mandolinu, supranumit ”Guristu” in sferele inalte ale muzicii lautaresti (”penal” in sensul dat cuvantului chiar de catre Fuhrerul suprem al adunaturii respective, recte gainarul imobiliar cu vreo 17 dosare clasate, mazeta figuranta cu nume de scena Klovnis Nibelungul Nuclear)..! Nu ca vreau sa zic, dar adunatura asta de cocalari si pitipoance politice care-si zice ”PNL”, a umplut de penibil insasi ideea de ”opoziitie”..! Oricum, e vesela viata in republica Romanica..! Ti-i mai mare dragul sa-i vezi pe aceiasi mafioti pesedisti si penelisti, mafioti care schimbau juraminte de dragoste eterna pe vreme cand erau in cardasia anti-nationala, anti-europeana si anti-SUA numita USL, cum in prezent isi dau la geoale si se ”spurcă” reciproc ca la ”usa cortului” dintr-o tara africana, gen Republica Democratica Somaleza a Regelui Cioabă.!:))

-1 (3 voturi)
RB2016
18.12.2018, 15:11:35

Bai Vanatorivici macator de c..t platit de psd/udmr/alde, haita putinista din tara. Ce are s..ula cu prefectura? Adica sceleratul si tradatorul de neam si tara Dragnea (nepot de trador de tara la generalului bolsevic M. Dragnea) vrea sa ne scoata din UE si NATO, si de asta este de vina Kovessi, PNL, Soros si Coldea, etc? Te trimite Dragnea sa manacii c..t si sa iti deversezi prostiile si murdariile la articolele profesorilor Mourariu si Vlaston? Esti la fel de penibil precum prostalii Gadea, Cristoiu, Badea, suina Mungiu, Chireac, etc. etc. siu ultima pe lista Five-five Dancila

+2 (4 voturi)
Vanatorul/d.c.
18.12.2018, 16:58:21

Lichelele mediatice si digitale ale mafiei securist-sereist-limberale (gen RB2016), care erau in amor ghebos cu lichelele mediatice si digitale ale mafiei pesediste pe timpul cardasiei infractionale USL, trebuiau sa inventeze ca sa spun ceva rau despre Basescu..!:)) In prezent, acelasi lichele mediatice si digitale ale mafiei securist-sereist-limberale trebuie sa inventeze ca sa spuna ceva bun despre Klaunus Maimțarecu. figurantul cu minte inceata plantat de catre mafiotii din SRI si DNA la Cotroceni , ca sa le tina spatele si sa le acopere abuzurile si manariile..!

-2 (4 voturi)
MM Ordean
18.12.2018, 17:18:15

„Dacă mai aveam nevoie de vreo dovadă că ceea ce s-a întâmplat în săptămână 16-22 decembrie 1989 a fost un sacrificiu uitat şi că rezultatele acestuia s-au dus demult pe apa sâmbetei...” Stimabile domnule autor, N-a fost acolo nici un sacrificiu, ci banal mers al istoriei. Este drept că remarca-mi nu face bine la suflet de copil ajuns mare (și pramatie totodată). Zic pramatie întrucăt d. Morariu vîntură pastilele mărețe de strict sanchi... Mai exact de banal interes personal. Unul meschin, motiv pentru care cată să-l acopere cu vorbe mari. Și cu priză la publicul domniei sale - alt grup de băieți la locul lor...

-6 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările