Politică

articolul anterior articolul urmator

PSD a mai salvat un senator de Justiţie. Senatul a respins cererea DNA de ridicare a imunităţii lui Florian Bodog

12
23 Sep 2019 18:41:14
Autor: Iulian Bîrzoi
Florian Bodog FOTO gov.ro
Florian Bodog FOTO gov.ro

Senatul a votat miercuri în favoarea păstrării imunităţii parlamentare a fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog, acuzat de abuz în serviciu şi fals intelectual. Săptămâna trecută şi Comisia juridică a Senatului a adoptat un raport de respingere a cererii de urmărire penală a fostului ministru.

Din cei 116 senatori prezenţi, 30 au votat pentru, 82 contra şi patru s-au abţinut la votul privind cererea de ridicare a imunităţii lui Bodog.

„Există câteva elemente care ridică semne de întrebare asupra acestei solicitări. Eu ca ministru al sănătăţii, nu am fost un ministru comod pentur cei din subordine. (...) Sunt un om integru. Am două fete care sunt studente şi cărora nu le este ruşine de tatăl lor. Niciodată în activitatea mea, indiferent în ce funcţii am fost, nu am săvârşit nicio faptă de corupţie, nu am săvârşit nicio faptă ilegală”, a declarat Florin Bodog în plenul Senatului.

Comisia juridică a Senatului a adoptat marţea trecută un raport de respingere a solicitării procurorilor de a începe urmărirea penală în cazul fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog, acuzat de abuz în serviciu şi fals intelectual de DNA.

Procurorul general interimar Bogdan Licu a transmis Senatului, la începutul lunii iulie, cererea DNA de ridicare a imunităţii fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual, într-un dosar legat de modul în care acesta a angajat o consilieră în perioada mandatului său.
 
Potrivit DNA, „în perioada februarie 2017 - ianuarie 2018 demnitarul, deşi cunoştea că persoana angajată în funcţia de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu şi nu a prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului, ar fi atestat în mod nereal prezenţa acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezenţă şi nu a luat măsuri pentru sancţionarea disciplinară".
 
Astfel, arată procurorii, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obţinut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 77.985 de lei, suma ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

vlad gheorghe
23.09.2019, 18:57:22

Doar pentru77.985 lei sau sezizat si procurori ăştia vor spune cei ce votează PSDul păi alți au furat mai mult si nau pąțit nimic

+4 (4 voturi)
Hoher Herman
23.09.2019, 19:06:03

Pai domnu' Livulica nu face puscarie pentru aceleasi "fapte de vitejie"? Plangaciosu' asta de ce n-ar face.

+4 (4 voturi)
Ion Radu
23.09.2019, 20:03:32

Până la ministru au semnat documentul încă câțiva, printre care și oficiul juridic, pentru legalitate. Chestiunea miroase din Dealul Cotrocenilor a răfuială politică...

0 (4 voturi)
m lupascu
23.09.2019, 20:16:53

- crima organizata in al doilea parlament ilegitim 300 arata cum : + sa ciocanesti amanta pe bani publici + sa cumperi vile si masini cu bani de la buget + sa faci campanie electorala cu bani din traficul sexual cu minore

+6 (6 voturi)
Mihai Popescu
23.09.2019, 20:20:35

Toti borfasii astia din parlament sunt imuni la toate fardelegile pe care le fac. Perlament de mafioti 1

+5 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (12)