PSD, moţiune simplă împotriva ministrului Agriculturii. Ciolacu: „Oros este într-o lume paralelă faţă de ceea ce se întâmplă în acest domeniu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul PSD, Marcel Ciolacu. FOTO: Shutterstock
Liderul PSD, Marcel Ciolacu. FOTO: Shutterstock

PSD va depune săptămâna viitoare o moţiune simplă la Camera Deputaţilor împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros, a transmis liderul PSD, Marcel Ciolacu, la finalul unei întâlniri cu reprezentanţi ai sindicatelor, asociaţiilor şi federaţiilor din domeniul industriei agro-alimentare.

Liderul PSD argumentează moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, spunând că Adrian Oroş „este într-o lume paralelă cu acest domeniu” şi îl acuză de faptul că nu s-au luat măsuri pentru problemele din domeniul industriei agroalimentare, precum seceta. Printre acuzaţii, social-democratul subliniază că ţara noatră nu mai produce pesticide, îngrăşăminte sau seminţe şi că produsele româneşti nu sunt promovate.

„Am avut o întâlnire foarte bună cu reprezentantii asociaţiilor, federaţiilor şi sindicatelor din domeniul agroalimentar, cărora le mulţumesc pentru volumul important de informaţie pe care ni l-au transmis. Concomitent cu întâlnirea noastră a ieşit şi ministrul Agriculturii, Adrian Oros şi a produs anumite ştiri. Concluzia? Oros este într-o lume paralelă faţă de ceea ce se întâmplă în acest moment, în acest domeniu.

Nu s-au luat măsuri, nu au fost date despăgubirile pentru secetă şi am văzut că domnul ministru Oros a venit cu o iniţiativă parlamentară să modifice legea 17, privitoare la înstrăinarea terenurilor. De aceea am decis să depunem săptămâna viitoare o moţiune simplă la adresa ministrului Oros la Camera Deputaţilor. Pericolul asupra securităţii alimentare a României, în acest moment, este unul real.

România nu mai produce pesticide, îngrăşăminte sau seminţe. Nu se ia vreo măsură în această zonă, nu promovăm produsele româneşti şi autohtone, nu vedem un program coerent în acest moment din partea Ministerului Agriculturii. Nu putem să ne permitem această incapacitate a Guvernului de a gestiona una dintre cele mai mari şi importante probleme”, a declarat Marcel Ciolacu joi, la finalul întâlnirii cu reprezentanţi din domeniul industriei agro-alimentare.

„Până şa sfârşitul acestei sesiune categoric vom aduce o moţiune de cenzură” a completat Ciolacu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite