PSD şi negura unei Restauraţii monstruoase

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragi colegi parlamentari, ştim că în timp ce invocaţi mila cerească, de fapt vă 
gândiţi cu teamă la DNA, iar procurorii anti-corupţie vi se par nişte 
călăi
Dragi colegi parlamentari, ştim că în timp ce invocaţi mila cerească, de fapt vă gândiţi cu teamă la DNA, iar procurorii anti-corupţie vi se par nişte călăi

Discurs în Parlamentul României la depunerea moţiunii de cenzură „Victor Ponta pune în pericol statul de drept. Opriţi fraudarea alegerilor de către PSD”.

Stimaţi colegi,

Vă invit la un exerciţiu simplu. Încercaţi, pentru câteva momente, să vă uitaţi în jurul dumneavoastră şi să observaţi cu atenţie detaliile acestei săli. Încercaţi să vă imaginaţi ce s-ar fi întâmplat astăzi, în această sală, dacă evenimentele din 1989 nu ar fi avut loc. La pupitrul din spatele meu ar fi stat, cel mai probabil, preşedintele Marii Adunări Naţionale. Iar el ar fi prezidat o şedinţă în care noi toţi ar fi trebuit să votăm DA în proporţie de 99,99% tot ceea ce ni s-ar fi cerut să votăm. Nu vă lăsaţi păcăliţi de 0,1% care ar fi votat împotrivă. Ei ar fi fost doar o defecţiune a sistemului electronic. E important să nu uităm că oamenii liberi nu votează niciodată DA în unanimitate.

Şi să nu uităm că ceea ce este ne închipuim că este Templul Democraţiei din România, locul în care noi, cel puţin teoretic, gândim  şi aprobăm legile viitorului copiilor noştri a avut alt nume înainte de a se chema Palatul Paramentului. Ne aflăm astăzi în clădirea care avea menirea să se numească Casa Poporului. De la balconul central începea Bulevardul Victoria Socialismului şi el se continua adânc în cartierele muncitoreşti unde se afla Stadionul 23 August.

E prea devreme acum să uităm toate aceste detalii. Sunt parte din mintea şi conştiinţa noastră şi doar nişte zombii politici pot crede că reînvierea lor e un lucru de care să se bucure. Istoria a văzut multe greşeli care au sfârşit tragic şi cred că actualii lideri politici sunt lipsiţi de capacitatea de a învăţa ceva din greşelile istoriei. Orbirea cu care stânga românească plonjează în abisurile grandilocvente ale cultului personalităţii, fie că e vorba de Ion Iliescu, Adrian Năstase sau Victor Ponta e terifiantă.

Şi din aceste motive, şi pentru că nu avem dreptul să uităm, vă cer să vă împotriviţi Restauraţiei pe care liderii PSD vi-o propun. Vă cer să nu mai acceptaţi micile aranjamente ca mod de viaţă doar pentru că cei care conduc Stânga politică din România nu îşi pot imagina o viaţă liberă. Vă cer să vă rupeţi din lanţurile cu care liderii dumneavoastră v-au legat 25 de ani de zile şi de sub vraja servituţii. Se poate trăi şi liber şi chiar dacă astăzi vi se pare complicat, vă promit că viaţa în libertatea e mult mai plăcută şi mai relaxantă decât spaimele prin care treceţi astăzi. Liderii dumneavoastră vă cer să îi urmaţi pe un drum nedrept, pe un drum pe care şi l-au ales singuri şi de pe care nu ştiu cum să se mai întoarcă. În ciuda acestui lucru, ei sunt cei care trebuie să plătească, nu dumneavoastră.

Ştim, pentru că aţi rostit des şi cu voci din ce în ce mai puternice, că vă e teamă, că nu puteţi dormi de teama mascaţilor care vă vor trezi în zori zilei şi vă vor lua de lângă familiile voastre. Ştim că în timp ce invocaţi mila cerească, de fapt vă gândiţi cu teamă la DNA, iar procurorii anti-corupţie vi se par nişte călăi. Dar dacă vreţi să scăpaţi de aceste frici şi spaime, soluţia nu e să trageţi întreaga ţară după dumneavoastră în negura unei Restauraţii monstruoase. Lăsaţi România să respire pentru că ţara mea şi a dumneavoastră nu a avut încă parte de o Renaştere aşa cum merită. Ridicaţi-vă împotriva celor care merită să fie pedepsiţi. Sunt printre dumneavoastră şi vă spun că mai bine pârjolim tot ce avem, case, familii şi viitorul copiilor noştri decât să îi lăsăm pe ei să plătească pentru ce au greşit.

Ştiu că aţi fost pe Stadionul Naţional la lansarea candidaturii lui Victor Ponta. Dar astăzi sunteţi în Parlamentul României, nu în Casa Poporului. Ştiu că mulţimile creează efuziuni. Ştiu că vi se pare că numărul mare de oameni care v-au înconjurat vă face să credeţi că aveţi dreptate să mergeţi pe drumul pe care aţi pornit. Dar nu cred că înţelegeţi ce vă aşteaptă. Că va trebui să aplaudaţi ori de câte ori vi se va cere. Că va trebui să staţi în picioare sau să vă aşezaţi doar la ordine, că libertatea care vă permite astăzi să alegeţi greşit e cea pe care o veţi regreta amarnic atunci când veţi începe să sărbătoriţi victoria otrăvită pe care vi-o pregătiţi singuri.

Suntem aici să dezbatem şi să votăm o moţiune de urgenţă. Ştiu că nici nu vă trece prin cap să votaţi împotriva propriului Guvern. Ştiu că încă nu simţiţi răul pe care îl faceţi şi credeţi că a lua primari e un drept care vi se cuvine. Ştiu că nu aţi cugetat de două ori înainte de a decide să daţi această ordonanţă. Dar cred că e cazul să vă reamintesc şi faptul că cine a trădat o dată va trăda ori de câte ori i se iveşte ocazia. Vă mânjiţi pe mâini cu o ordonanţă care vă satisface orgoliul, dar care nu încalcă doar legile, afectează şi însăşi esenţa procesului democratic. Pentru că democraţia nu înseamnă să iei tot ce se cuvine, democraţia înseamnă să eviţi să faci rău chiar dacă îţi stă în putinţă, să îţi respecţi adversarul pentru că un vot primit e doar o chestiune temporară care se poate modifica de nenumărate ori.

Dragi colegi din PSD şi alianţa guvernamentală, ca istoric am o rugăminte personală şi directă către dumneavoastră. Sunt un om de Dreapta şi, prin definiţie, în faţa dumneavoastră un duşman politic. Dar vreau să vă rog să nu faceţi fapte şi acte care ar putea să pună în pericol ideea de Stânga în faţa alegătorilor. România are nevoie de Dreapta şi are nevoie de Stânga. România are nevoie de socialişti înţelepţi şi cumpătaţi, nu de admiratori adolescentini ai lui Mao sau Che Guevara. Nu vă mai hrăniţi cu iluzii şi distrugeţi lucrurile în care credeţi. Uitaţi de Stadionul Naţional, de Cântarea României, de vopsirea oraşelor noastre în roşu. Şi, mai ales, ţineţi minte că cei care v-au aplaudat sâmbătă sunt doar un public plătit pentru a face aşa ceva.

Dacă vreţi să vă câştigaţi respectul în ochii cetăţenilor, vă rog să votaţi aşa cum vă dictează conştiinţa, şi nu liderii dumneavoastră. Acordaţi o şansă respectului reciproc şi încercaţi să fiţi sinceri în faţa dumneavoastră. Ordonanţa destinată migraţiei politice este o grosolănie politică pe care o veţi gira dumneavoastră, cu votul de astăzi, dacă nu reuşiţi să vă respectaţi tocmai principiile în care credeţi.

Stimaţi colegi, vă cer să fiţi demni şi să îi pedepsiţi pe ce care merită să fie pedepsiţi pentru că democraţia ne permite acest lucru.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite