PSD, un nou atac la Iohannis: Niciunul dintre primarii sau preşedinţii de consilii judeţene nu poate demara investiţii noi din cauza preşedintelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook / Partidul Social Democrat
FOTO Facebook / Partidul Social Democrat

PSD îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis că, prin contestarea bugetului pe 2019 la Curtea Constituţională, împiedică autorităţile locale să facă investiţii, inclusiv primarii PNL şi consideră că, în cazul în contestaţia îi va fi respinsă, preşedintele trebuie să ceară scuze „faţă de toţi copiii şi părinţii care nu au primit alocaţiile mărite de la 1 martie”.

„Iohannis a blocat toate investiţiile noi la nivel local. Niciunul dintre primarii sau preşedinţii de consilii judeţene nu poate demara investiţii noi din cauza preşedintelui care a contestat bugetul la Curtea Constituţională. Deci, din cauza obsesiei sale de a ataca şi de a bloca PSD, Iohannis pune beţe-n-roate chiar primarilor din partidul care îl susţine la alegerile prezidenţiale", susţine PSD.

Social-democraţii afirmă că aceia care suferă în final sunt cetăţenii care aşteaptă realizarea noilor investiţii în drumuri, şcoli şi spitale.

„Dacă plângerea sa la Curtea Constituţională va fi respinsă, Iohannis va trebui să îşi ceară scuze faţă de toţi copiii şi părinţii care nu au primit alocaţiile mărite de la 1 martie şi faţă de toţi cetăţenii care aşteaptă realizarea investiţiilor în localităţile şi judeţele lor!", consideră PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a depus vineri, la CCR, o sesire cu provire la bugetul de stat pe 2019, care va fi discutată în 6 martie. Iohannis a reclamat faptul că legea bugetului încalcă legea fundamentală atât prin modul în care a fost adoptată, cât şi prin conţinutul său normativ.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că guvernarea PSD a eşuat, nu guvernează pentru români, ci pentru Dragnea, iar bugetul pe 2019 este „bugetul ruşinii naţionale”, care nu doar că pune în pericol economia naţională, dar are aspecte clare de neconstituţionalitate.

„Un lucru e clar: guvernarea PSD a eşuat. În spitale, probleme peste probeleme, educaţia e subfinanţată, economia României e bulversată mai ales după odronanţa 114 dată în mare taină la sfârşitul anului trecut. De autostrăzi nici nu poate fi vorba. Despre justiţie, păi întreaga guvernare pesedistă a fost un asalt asupra justiţiei şi a statului de drept din România, cu obiectivul clar din partea PSD de a pune mâna pe justiţie, de a politiza justiţiei ca ei să-şi rezolve dosarele penale. De fapt, PSD nici nu guvernează pentru români şi pentru România. PSD guvernează pentru Dragnea. PSD e incompetent şi incapabil să conducă România”, a afirmat peşedintele Iohannis, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite