Politică

articolul anterior articolul urmator

PSD nu are în ADN nici urmă de sinceritate

29
7 Dec 2019 06:44:45
Mircea Morariu
Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD FOTO Inquam Photos / George Călin
Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD FOTO Inquam Photos / George Călin

Ce rămâne după primul CExN al PSD prezidat de noul şef interimar al partidului, dl. Marcel Ciolacu, CExN desfăşurat miercurea trecută?

Ce rămâne cu adevărat în afară de cancanurile legate de discuţiile de cafenea prilejuite de apariţia cu pieptănătura modificată a d-nei Viorica Vasilica Dăncilă şi de văicărelile şi presupunerile legate de situaţia financiară încurcată în care se află PSD după alegerile pentru europarlametare şi prezidenţiale?

E de notat în primul rând că această primă şedinţă s-a desfăşurat la foarte puţine ore după ce parlamentarii partidului au votat şi nu oricum, ci chiar cu entuziasm şi exemplară mobilizare, abrogarea Legii recursului compnsatoriu. Aceea în virtutea căreia, în urma voinţei interesate şi a dispoziţiilor exprese ale banditului calificat Liviu Nicolae Dragnea, mii de puşcăriaşi au ieşit din închisoare, au recidivat, au furat, violat, omorât şi apoi s-au întors în locul din care au plecat.

Cine plăteşte pentru toate aceste aberaţii şi rele făcute românilor? Conducerea PSD, guvernele succesive ale acestuia? Fostul ministru de Justiţie, nesimţitul profesor universitar Tudorel Toader care scrie acum scrisori lacrimogene, mincinoase, descalificante Comisiei de la Veneţia şi aspiră la un nou mandat de rector al Universităţii ieşene pe care a dezonorat-o? Indivizii Dragnea, Iordache, Nicolicea, Şerban Nicolae şi alţi jurişti cu studii aproximative care au făcut ce le-a trecut prin tărtăcuţa lor de bandiţi şi de mişei? De diplomaţi universitari făcuţi la apelul de seară? Partidul în ansamblul lui pentru vina impardonabilă de a admite şi de a se complace în situaţia de a avea în frunte un nemernic, un hoţ la drumul mare? 

Plătesc ALDE şi Tăriceanu care astăzi se comportă de parcă ar fi fost spălaţi, curăţaţi, uscaţi la Nufărul numai pentru faptul că au trădat şi au sărit la timp din barca intrată evident la apă?

Cred că o astfel de întrebare trebuia să i se pună în mod obligatoriu d-lui Marcel Ciolacu ieşit la declaraţii, în chip de împăciutorist şef, şi care a încercat să pună batista pe ţambal spunând că PSD a plătit deja zdravăn pentru greşelile comise. Nu, domnule Ciolacu, PSD a plătit puţin, insuficient şi mai trebuie să curgă multă apă pe Dâmboviţa sau chiar de la Nisa până la Tisa, cum spunea zilele trecute complet aiurea primarul Iaşului, până să emiteţi pretenţii de onorabilitate.

CExN de miercurea trecută nu a luat nici o măsură cât de cât notabilă. S-a făcut doar că îl săpuneşte, aşa ca la PCR, pe iresponsabilul din Giurgiu pe nume Niculae Bădălău, deşi firesc era să îl excludă. Nu, dl Ciolacu a spus că atâta vreme cât el va fi preşedinte interimar nimeni nu va fi exclus din PSD la ordinul conducerii superioare, iar d-na Viorica Dăncilă chiar l-a apărat pe Bădălău în calitatea ei de femeie, de mamă iubitoare că doar nu degeaba i-a calificat ea, cu guriţa ei, pe diasporeni drept ăştia”.

Miercurea trecută la PSD a avut loc o şedinţă aparent complet lipsită de însemnătate. Doar aparent. Ea a dovedit că în mentalitate, în realitate şi în fapte PSD nu s-a schimbat, nu se va schimba şi nici nu poate să se schimbe. Tocmai de aceea toate actele lui aparent de bunăvoinţă, de smerenie, de pocăinţă trebuie privite cu prudenţă maximă.

Pentru simplul motiv că PSD nu are în ADN nici urmă de sinceritate.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro  şi pe blogurile adevărul.ro


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

29 Comentarii

Lica Mosu
7.12.2019, 07:25:00

@ Autor !! Spiritul de ,,critic" ...( teatral ! ) ti-a jucat feste ...azi !! Altfel n-ai fi folosit ( ditamai profu...universitar !) apelative ca: ,,...nesimţitul profesor universitar", intelegand ca astazi, in tzara mea, profesorii universitari sunt nesimtiti !! 2. Unde erai cand ,,...şi alţi jurişti cu studii aproximative" au devenit ,,... diplomaţi universitari făcuţi la apelul de seară" ??!! Ai protestat cumva (in afara ,,blogului !) in ,,spiritul"" breslei ??!! Inseamna ca niste profesori universitari ,,nesimtiti" au facut si au ...tacut pe...unii cu ,,studii aproximative", nu numai ,,diplomati " ci chiar ,,doctori" !! De aia aven cei mai multi ,,doctori" si universitari dar, nici o universitate in top 100 !! PS Nu numai PSD si ,,pesedistii" ,,...parcă ar fi fost spălaţi, curăţaţi, uscaţi la Nufărul"" , ci si iubitul tau ,,conducator" !! Sau el e mai curat ca... ,, lacrima " - fiindca a fost spalat si pe...creier !! Hai...lasa-ne ..., lasa-ne...

-13 (19 voturi)
inuendo
7.12.2019, 08:58:16

Vă lăsăm... să plecați. În Coreea de Nord. Drum bun și cale bătută.

+8 (14 voturi)
ovidiu preda
7.12.2019, 07:29:56

Ura fata de psd e o boala

-11 (17 voturi)
inuendo
7.12.2019, 08:59:29

Psd este un cancer.N-am întâlnit nici un bolnav care să-și iubească boala.

+11 (15 voturi)
Vanatorul/d.c.
7.12.2019, 08:09:54

”Pentru simplul motiv că PSD nu are în ADN nici urmă de sinceritate.” Lasa ca debordeaza de ”sinceritate” ailaltă gasca de mafoti mincinosi, PNL, gasca care are fix o luna si 3 zile de cand e la guvernare, timp in care, membrii ei, toti de-un ..habarnism tupeist..infiorator, au spus atatea minciuni si tampenii, incat cuvantul ”liberal” a ajuns sa fie sinonim cu ”fanfaron”, ”gargaragiu” , ”farsor”, ”escroc”.. Altminteri, indiferent cat s-ar opinti unii propagandisti sa ne convinga ca numai mafia PSD e de vina pentru faptul ca lichelismul a devenit trasatura nationala, nimeni nu poate uita ca acest lichelism a fost promovat la scara nationala chiar de catre mafia PNL, atunci cand a facut cardasie la guvernare si legiferare fara nicio jena cu mafia PSD, si asta in repetate randuri, incepand cu ziua in care Radu Campeanu a dat mana cu Ion Iliescu pe la spatele lui Corneliu Coposu, continuand cu anii in care liberalii s-au pupat pe gingii cu tovarasii lor de jafuri si devalizari, pesedstii, in timpul ”domniilor” lui Tariceanu si Nastase, pentru ca mai apoi mafiotii liberali si pesedisti sa-si jure iubire vesnica in mod oficial, sub sigla USL (cu Klaus Iohannis, ”premierul de Grivco”, in formatie completa). Cu alte cuvinte, chiar daca unii publicisti au o ..jena sa spuna asta (sau alt motiv, mai palpabil, sa n-o spuna) toate ”operatiunile” derulate de-a lungul anilor ”la centru” (capitala- guvern, parlament, institutii de stat, societati economice de stat si regii autonome, etc) si ”in teritoriu” (provincie-primarii, consilii judetene si locale, etc) de catre duetul hegemonic mafiot PSD+PNL, precum si istoricul postdecembrist al devalizarilor avutiei nationale , al jafurilor bugetare si al mânariilor legisilative, toate executate in tandem PSD+PNL, ne demonstreaza clar si fara echivoc ca: PSD si PNL Aceeasi mizerie..! (Unul dintre cei mai comicarosi bloggeri afirma mai deunazi pe pagina lui de..propaganda de tip maoist, ca ”Societatea româneasca a evoluat enorm” (dupa revolutia din dec.1989) Realiatea e ca..cam nu prea..!:) In mod evident „Sefii” politici ai celor doua mafii nationale , PSD si PNL, au fost si sunt sunt la fel de lichele ca nomenclaturistii PCR, iar propagandistii lor sunt la fel de scabrosi si ”bălosi” la pupat dosul ”Sefului”, precum erau propagandistii comunisti cu Ceausescu..! De aceea societatea romaneasca a evoluat intr-atat de ”enorm” incat, la 30 de ani de la revolutia din dec.1989, 30 de ani in care monopolul pe guvernari si legiferari (comune sau..alternative) a apartinut duetului hegemonic mafiot PSD+PNL, Romania a ajuns pe ultimele locuri in toate topurile UE referitoare la educatie, sanatate, putere de cumparare, in general, la calitatea vietii..! In schimb, n-am nicio indoiala ca la la capitolul „propagandisti pusi sa babuinizeze populatia”, suntem pe primul loc..!

-10 (18 voturi)

Vezi toate comentariile (29)

Modifică Setările