PSD nu are în ADN nici urmă de sinceritate

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ce rămâne după primul CExN al PSD prezidat de noul şef interimar al partidului, dl. Marcel Ciolacu, CExN desfăşurat miercurea trecută?

Ce rămâne cu adevărat în afară de cancanurile legate de discuţiile de cafenea prilejuite de apariţia cu pieptănătura modificată a d-nei Viorica Vasilica Dăncilă şi de văicărelile şi presupunerile legate de situaţia financiară încurcată în care se află PSD după alegerile pentru europarlametare şi prezidenţiale?

E de notat în primul rând că această primă şedinţă s-a desfăşurat la foarte puţine ore după ce parlamentarii partidului au votat şi nu oricum, ci chiar cu entuziasm şi exemplară mobilizare, abrogarea Legii recursului compnsatoriu. Aceea în virtutea căreia, în urma voinţei interesate şi a dispoziţiilor exprese ale banditului calificat Liviu Nicolae Dragnea, mii de puşcăriaşi au ieşit din închisoare, au recidivat, au furat, violat, omorât şi apoi s-au întors în locul din care au plecat.

Cine plăteşte pentru toate aceste aberaţii şi rele făcute românilor? Conducerea PSD, guvernele succesive ale acestuia? Fostul ministru de Justiţie, nesimţitul profesor universitar Tudorel Toader care scrie acum scrisori lacrimogene, mincinoase, descalificante Comisiei de la Veneţia şi aspiră la un nou mandat de rector al Universităţii ieşene pe care a dezonorat-o? Indivizii Dragnea, Iordache, Nicolicea, Şerban Nicolae şi alţi jurişti cu studii aproximative care au făcut ce le-a trecut prin tărtăcuţa lor de bandiţi şi de mişei? De diplomaţi universitari făcuţi la apelul de seară? Partidul în ansamblul lui pentru vina impardonabilă de a admite şi de a se complace în situaţia de a avea în frunte un nemernic, un hoţ la drumul mare? 

Plătesc ALDE şi Tăriceanu care astăzi se comportă de parcă ar fi fost spălaţi, curăţaţi, uscaţi la Nufărul numai pentru faptul că au trădat şi au sărit la timp din barca intrată evident la apă?

Cred că o astfel de întrebare trebuia să i se pună în mod obligatoriu d-lui Marcel Ciolacu ieşit la declaraţii, în chip de împăciutorist şef, şi care a încercat să pună batista pe ţambal spunând că PSD a plătit deja zdravăn pentru greşelile comise. Nu, domnule Ciolacu, PSD a plătit puţin, insuficient şi mai trebuie să curgă multă apă pe Dâmboviţa sau chiar de la Nisa până la Tisa, cum spunea zilele trecute complet aiurea primarul Iaşului, până să emiteţi pretenţii de onorabilitate.

CExN de miercurea trecută nu a luat nici o măsură cât de cât notabilă. S-a făcut doar că îl săpuneşte, aşa ca la PCR, pe iresponsabilul din Giurgiu pe nume Niculae Bădălău, deşi firesc era să îl excludă. Nu, dl Ciolacu a spus că atâta vreme cât el va fi preşedinte interimar nimeni nu va fi exclus din PSD la ordinul conducerii superioare, iar d-na Viorica Dăncilă chiar l-a apărat pe Bădălău în calitatea ei de femeie, de mamă iubitoare că doar nu degeaba i-a calificat ea, cu guriţa ei, pe diasporeni drept ăştia”.

Miercurea trecută la PSD a avut loc o şedinţă aparent complet lipsită de însemnătate. Doar aparent. Ea a dovedit că în mentalitate, în realitate şi în fapte PSD nu s-a schimbat, nu se va schimba şi nici nu poate să se schimbe. Tocmai de aceea toate actele lui aparent de bunăvoinţă, de smerenie, de pocăinţă trebuie privite cu prudenţă maximă.

Pentru simplul motiv că PSD nu are în ADN nici urmă de sinceritate.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro  şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite