Politică

articolul anterior articolul urmator

PSD nu susţine vaccinarea obligatorie a personalului medical. Bodog: „Nu ne permitem să pierdem medici.” Ce a spus despre certificatul verde

7
26 Oct 2021 14:04:57
Autor: Andreea Ghiorghe
Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii. FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii. FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Fostul ministru PSD Florian Bodog a transmis marţi că social-democraţii nu vor vota proiectul de lege care prevede vaccinarea obligatorie a personalului din sistemul medical. Bodog a subliniat că PSD susţine testarea, care „trebuie să fie gratuită pentru toţi cetăţenii României”.

„Astăzi, la Comisia de Sănătate, s-a discutat despre proiectul de lege care doreşte să reglementeze faptul că personalul medical care nu este vaccinat va fi suspendat pe o perioadă de 30 de zile sau se vor testa pe banii lor.

Preşedintele Comisiei, Streinu-Cercel, impreună cu colegii de la PSD au solicitat celor de la PNL să amânăm discuţia în Comisie şi elaborarea unui raport, să discutam doar amendamentele şi să discutăm punctele de vedere venite de la Sanitas sau de la Avocatul Poporului, însă nu s-a dorit acest lucru. Motiv pentru care PNL, trecând peste regulile Senatului, a hotărât conovcarea şedinţei Comisiei la ora 16.00. PSD nu va participa la această şedinţă care a fost convocată nestatutar. Practic se încearcă forţarea acestui lucru. Nu cred că în pandemie ne permitem să renunţăm la medici, nu cred că vreun român trebuie să fie privat de îngrijire medicală”, a declarat Florian Bodog marţi, de la Parlament.

Social-democratul a transmis că soluţia PSD este ca testele să fie decontate de stat. „Nu ne permitem să pierdem niciun medic şi nicio asistentă medicală de la patul bolnavului”, a explicat acesta.

Întrebat dacă este de acord cu introducerea certificatului verde la locul de muncă, în instituţiile publice, Florian Bodog a răspuns: „Este o măsură care s-a aplicat şi în alte state. Nu suntem de acord însă cu modul în care este reglementat certificatul verde. Practic s-a trecut peste decizia europeană care arată că şi cei care s-au testat beneficiază de certificat, motiv pentru care nu susţinem”.

„Testările să se facă pe banii statului. PNL nu a fost de acord, au spus că nu ne permitem acest lucru. Doresc să generalizeze această propunere legislativă pentru toate persoanele din România, pentru a-şi lagaliza Hotărârea de Guvern pe care au dat-o la începutul săptămânii şi care este în afara legii”, a mai transmis Bodog, fost ministru al Sănătăţii.

De asemenea, întrebat dacă există majoritate în comisia de specialitate pentru ca proiectul de lege care priveşte vaccinarea obligatorie a personalului medical să treacă, fostul ministru PSD a precizat: „Există acord politic între PNL şi UDMR care participă la această întâlnire”.

„La Senat, propunerea legislativă prevede testarea personalului medical pe banii proprii, nu pe bani decontaţi de stat. Noi am solicitat ca testarea să fie gratuită. Avem o problemă de sănătate publică naţională, nu este o problemă care priveşte doar un anumit sector de activitate. Dacă ne dorim să scoatem la suprafaţă toate cazurile, dacă ne dorim să izolăm pandemia şi să rezolvăm problema pandemică, o rezolvăm doar aşa – cu testare. Testarea are trebui să fie gratuită pentru toţi cetăţenii României, nu doar pentru angajaţi”, a mai spus Bodog.

Mai mulţi membri ai Guvernului, în calitate de parlamentari, au depus un proiect de lege care vizează vaccinarea obligatorie a personalului medical sau testarea periodică a acestora, însă din fonduri proprii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

123 ABC
26.10.2021, 14:17:31

"Sa se testeze pe banii statului" ,.... si banii astia de unde -i luati, mai ?. Cresc in copac? De la cei cu pensii speciale ,probabil !

+7 (7 voturi)
muresan anna
26.10.2021, 16:58:02

Conform gandirii pesediste banii se vor lua de la cei din privat, ca ei sustin bugetul. Altii gen PSD, specialii de tot felul, sunt doar consumatori, si ce le mai place sa consume.....

+8 (8 voturi)
dumitru bogdan
26.10.2021, 14:33:23

Sa nu susțineți. Sa o ținem tot așa din val în val. Profa de romana a fiului meu era foarte guralivă sa se închidă școala, nu se poate cu atâtea cazuri de covid. Dar nu vroia să audă de vaccinare. In schimb face meditații fata in față cu zeci de elevi pe săptămână. Pentru ea este perfect. Statul o tine pe bani acasă, meditațiile merg la greu, că ce să faci, copilul trebuie să învețe. Îi este frica de vaccin și de covid când trebuie sa vina la lucru. Acasă se poate întâlni cu elevii.

-3 (13 voturi)
Utilizator Adevărul
26.10.2021, 14:47:30

Comentariu considerat abuziv.

GRIGORIU Grieg
26.10.2021, 15:07:39

Nu avem nevoie de medici care nu cred in vaccin (in general). Daca au rezerve cu privire la un tip de vaccin, se pot vaccina cu altul, au de ales. Daca nu le convine niciunul înseamnă ca sunt felceri, mai bine se duca sa puna lipitori si sa ia sange ca de altceva nu sunt in stare.

+6 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările