Paul Stănescu, pus la punct de primarii din Olt. Aleşii PSD îi cer fostului vicepremier să nu trădeze la moţiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul Stănescu FOTO Mediafax
Paul Stănescu FOTO Mediafax

Peste zece primari PSD din judeţul Olt sunt nemulţumiţi de modul în care Paul Stănescu s-a comportat în Parlament înaintea moţiunii de cenzură şi cer o discuţie lămuritoare cu preşedintele partidului, Viorica Dăncilă.

Primarii sunt de partea conducerii centrale a partidului şi nu acceptă voturi anti-Guvern la moţiunea de cenzură din partea parlamentarilor de Olt.

Votul de miercuri din plenul reunit al Parlamentului împotriva ordinii de zi propuse de conducerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului privind moţiunea de cenzură prin care opoziţia a reuşit să schimbe data la va avea loc votul împotriva Guvernului Dăncilă l-a readus în prim plan pe preşedintele PSD Olt Paul Stănescu, care prin atitudinea sa a contrubuit la succesul Opoziţiei.

Întrebat de jurnalişti de ce nu a votat alături de colegii din PSD împotriva solicitării Opoziţiei, Stănescu a replicat sec că din greşeală a apăsat pe alt buton. „Nu mi-am dat seama şi am votat prezent nu am votat pentru, din greşeală, pur si simplu am greşit, eu cu Radu, liderul de grup şi cu domnul Arcaş”, a explicat Stănescu, ironic, pe holurile Parlamentului.

Conform unor surse politice, trădarea lui Stănescu are însă şi un alt substrat, care ţine de faptul că acesta încearcă să-şi asigure, în eventualitatea schimbării guvernului, accesul la robinetul banului public. Principala sursă din care Stănescu îşi alimentează clientela politică este Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funcialre (ANIF), unde liderul PSD Olt l-a implantat ca preşedinte pe Florin Ionuţ Barbu. ANIF este vaca de muls a grupării Paul Stănescu-Marius Oprescu (peşedintele CJ Olt)-Marius Iancu (deputat PSD de Olt)-Vali Ţiţirigă (patronal firmei Wagramer Termo 2000). În ultimul an, firma lui Vali Ţiţirigă a câştigat licitaţii de peste 50 de milioane de euro de la ANIF, ultima fiind adjudecată pe 13 septembrie 2019 cu următoarele obiective: ”Proiectare (unde este cazul), asistenţă tehnică (unde este cazul) şi execuţie lucrări pentru următoarele sedii aparţinând Inspectoratului de Stat în Construcţii: Lotul 1 : Execuţie lucrări pentru obiectivul de «Efectuare lucrări de reparaţii capitale respectiv: restaurare, consolidare, modernizare, recompartimentări interioare şi extindere, amenajare incintă şi împrejmuire, etc. şi reparaţii la corpurile anexă ale sediului Inspectoratului Judeţean în Construcţii Olt» + Lotul 3: Proiectare, asistenţă tehnică şi execuţie lucrări pentru obiectivul de investiţii «Construire sediu Inspectoratul Judeţean în Construcţii Vâlcea»”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite