Politică

articolul anterior articolul urmator

PSD face un pas înapoi. Proiectul prin care Avocatul Poporului urma să primească pensie specială, imunitate şi cazare gratuită, retras de iniţiatori

10
2 Apr 2020 19:18:13
Autor: Radu Eremia
Proiectul lui Florin Iordache, prin care Avocatul Poporului urma să aibă mai multe beneficii, a fost retras din circuluitul parlamentar. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Proiectul lui Florin Iordache, prin care Avocatul Poporului urma să aibă mai multe beneficii, a fost retras din circuluitul parlamentar. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Proiectul de lege prin care Avocatul Poporului urma să beneficieze de o indemnizaţie echivalentă judecatorilor cu grad maxim de la Înalta Curte, iar ulterior de pensie specială, care a fost modificat zilele trecute în comisii, a fost retras de către parlamentari.

„Subsemnaţii, deputaţii Cucşa Marian-Gheorghe, Gilia Claudia, Iordache Florin, Solomon Alexandru, Cătăniciu Steluţa-Gustica, Săftoiu Ana Adriana, şi Csep Eva-Andrea, în calitate de iniţiatori ai propunerii legislative privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatului Poporului (PLX nr.102.2020), în temeiul art. 95 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, solicităm retragerea acestei iniţiative din procedură parlamentară, întrucât această iniţiativă se află în prezent la comisii pentru întocmirea raportului şi a avizelor”, este precizat în documentul la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor.  
 
Marian Cucşa, deputatul Forţei Naţionale, a precizat că el nu susţine pensiile speciale pentru nicio categorie socio-profesională. „Eu voiam să-mi retrag semnătura de mai mult timp. Ideea iniţiativei plecase de la o solicitare a CCR. Eu nu susţin nicio pensie specială, să fiu clar”, a declarat deputatul Forţei Naţionale.  Mai mult, Marian Cucşa a subliniat că parlamentarii ar fi mai bine să se concetreze pe teme de interes care ţin acum de criza cauzată de pandemia de coronavirus.
 
Deputaţii au făcut săptămâna trecută primul pas pentru eliminarea prevederilor privind imunitatea specială şi indemnizaţia la nivelul unui judecător de Curte Supremă pentru Avocatul Poporului. Mai mult, şi alte prevederi controversate din proiectul lui Florin Iordache au fost scoase din iniţiativa legislativă.
 
Amendamentele pentru eliminarea prevederilor controversate au fost depuse de deputatul PNL Adriana Săftoiu. Pe lângă eliminarea pensiei speciale şi a imunităţii, Avocatul Poporului nu va mai avea dreptul la paşaport diplomatic, dar nici la cazare gratuită sau transport săptămânal gratuit de la domiciliu la muncă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Tomescu Tom
2.04.2020, 19:32:38

Păi avocatul ăsta ... nu prea este al " poporului " ..fiindcă nu este votat de popor... Președintele României este votat de popor ...și deci este președintele poporului român ... Avocatul ... " poporului " ..avocatul poporului este numit în ședința comună a celor două Camere ale Parlamentului ".... adică de către politicieni ...:)))) Adică este avocatul puterii .. avocatul oamenilor politici ...la fel ca Ciorbea :))))

+4 (4 voturi)
Mironov George
2.04.2020, 19:42:50

Toate partidele, dar PSD-ul in special, au creat clasa'PROFITORILOR DE STAT". Astia aliati cu ALDE si minoritatile, au "bagat" bugetul tarii in suferinta de fiecare data cand au fost la putere, ba chiar si cand erau in opozitie de nevoie, dar erau majoritari. Votatii in continuare daca vreti sa traiti in saracie, pentru ca PROFITORII DE STAT, sa traiasca bine.

+3 (3 voturi)
m lupascu
2.04.2020, 19:46:56

- respectati suveranitatea poporului inscrisa in constitutie / 300

+1 (1 vot)
¡Ay, caramba
2.04.2020, 19:53:14

L-au retras, dar n-au renunțat la el. Văd și ei că lumea e cam nervoasă zilele astea, așa că mai bine să zboare pe sub radar o vreme. Când lucrurile se vor liniști și viața va reveni la matcă, tot așa și pesedeu' se va întoarce la vechile obiceiuri.

LazyBear
2.04.2020, 19:57:32

Doamna avocata a populimii nu are nevoie de ”înlesniri”, îi merge bine și fără favorurile lui Iordache. A fost multi ani europarlamentar, a pus la ciorap cu siguranta...basca salariul ultrageneros din prezent. Am avut ocazia sa-i admir prosperitatea la statia OMV din spate de la Unirea, când a coborat dintr-un Q5 turcoaz metalizat, într-o haină de blană, cu cerceii si bratarile destul de vizibile aferente. Păcat ca nu îl pot teleporta pe Iordache în vremea răscoalei lui Horia, Cloșca și Crișan, aș da șpagă la curtea de la Viena să îl tragă și pe el pe roată.

0 (0 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările