PSD face un pas înapoi. Proiectul prin care Avocatul Poporului urma să primească pensie specială, imunitate şi cazare gratuită, retras de iniţiatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul lui Florin Iordache, prin care Avocatul Poporului urma să aibă mai multe beneficii, a fost retras din circuluitul parlamentar. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Proiectul lui Florin Iordache, prin care Avocatul Poporului urma să aibă mai multe beneficii, a fost retras din circuluitul parlamentar. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Proiectul de lege prin care Avocatul Poporului urma să beneficieze de o indemnizaţie echivalentă judecatorilor cu grad maxim de la Înalta Curte, iar ulterior de pensie specială, care a fost modificat zilele trecute în comisii, a fost retras de către parlamentari.

„Subsemnaţii, deputaţii Cucşa Marian-Gheorghe, Gilia Claudia, Iordache Florin, Solomon Alexandru, Cătăniciu Steluţa-Gustica, Săftoiu Ana Adriana, şi Csep Eva-Andrea, în calitate de iniţiatori ai propunerii legislative privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatului Poporului (PLX nr.102.2020), în temeiul art. 95 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, solicităm retragerea acestei iniţiative din procedură parlamentară, întrucât această iniţiativă se află în prezent la comisii pentru întocmirea raportului şi a avizelor”, este precizat în documentul la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor.  

Marian Cucşa, deputatul Forţei Naţionale, a precizat că el nu susţine pensiile speciale pentru nicio categorie socio-profesională. „Eu voiam să-mi retrag semnătura de mai mult timp. Ideea iniţiativei plecase de la o solicitare a CCR. Eu nu susţin nicio pensie specială, să fiu clar”, a declarat deputatul Forţei Naţionale.  Mai mult, Marian Cucşa a subliniat că parlamentarii ar fi mai bine să se concetreze pe teme de interes care ţin acum de criza cauzată de pandemia de coronavirus.

Deputaţii au făcut săptămâna trecută primul pas pentru eliminarea prevederilor privind imunitatea specială şi indemnizaţia la nivelul unui judecător de Curte Supremă pentru Avocatul Poporului. Mai mult, şi alte prevederi controversate din proiectul lui Florin Iordache au fost scoase din iniţiativa legislativă.

Amendamentele pentru eliminarea prevederilor controversate au fost depuse de deputatul PNL Adriana Săftoiu. Pe lângă eliminarea pensiei speciale şi a imunităţii, Avocatul Poporului nu va mai avea dreptul la paşaport diplomatic, dar nici la cazare gratuită sau transport săptămânal gratuit de la domiciliu la muncă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite