PSD are majoritate în Consiliul General al Capitalei, după trei trădări PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Consiliul General s-a format o nouă majoritate FOTO Arhivă
În Consiliul General s-a format o nouă majoritate FOTO Arhivă

PSD, PC şi reprezentanţi ai PP-DD au format, joi, o nouă majoritate în Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), care l-a votat viceprimar pe consilierul general Gabriel Pîrvu, proaspăt exclus din PDL.

După aproximativ trei ore de începerea şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), timp în care au fost discuţii cu privire la aprobarea ordinii de zi, în CGMB a fost formată o nouă majoritate, alcătută în principal din consilierii generali ai PSD, cei ai PC şi cei trei consilieri daţi afară din PDL tot joi.

Consilierul general Gabriel Pîrvu, unul dintre cei trei excluşi din PDL, a fost ales de noua majoritate în funcţia de viceprimar al Capitalei, după ce CGMB a luat act de demisia lui Eugen Nicolaescu, fost la PNL.

Înaintea de votarea noului viceprimar, consilierii PSD au introdus pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei 30 de proiecte, motiv pentru care reprezentanţii PDL şi PNL au părăsit sala.

"Am părăsit sala de şedinţe pentru că pe ordinea suplimentară de zi a şedinţei ordinare de joi au fost introduse 30 de proiecte care nu ne-au fost prezentate. Mare parte din aceste proiecte sunt referitoare la modificarea majorităţii în CGMB şi, în opinia noastră, sunt ilegale. Nu înţeleg de ce cineva ar pune cu bună ştiinţă, chiar de la începutul şedinţei, proiecte care vor fi atacate", a declarat, după părăsirea sălii de şedinţe, liderul consilierilor PNL, Cornel Pieptea.

După plecarea consilierilor PDL şi PNL, toţi cei 27 de consilieri rămaşi în sală, reprezentanţi ai noii majorităţi, au votat pentru alegerea lui Pîrvu.

Întrebat cum comentează pierderea majorităţii în CGMB, Pieptea a spus că nu ştie cu exactitate dacă majoritatea formată din consilierii PNL şi PDL plus trei de la PP-DD este pierdută definitiv, însă ştie că există trei consilieri foşti PDL - Gabriel Pîrvu, Cristian Ţugurel şi Virginia Mihailovici - care vor vota alături de PSD. "Se pare că avem o nouă majoritate în Consiliul General, formată din consilieri apropiaţi de domnul Ponta şi de doamna Udrea", a mai spus Pieptea.

Odată ales noul viceprimar, majoritatea controlată de PSD a fost consolidată prin validarea mandatelor a trei noi reprezentanţi ai acestui partid - Alexandru Mocioacă, Alexandrina Peter şi Lucia Stanoi.

Mai mult, în baza unor adrese trimise de conducerea PP-DD, noua majoritate a aprobat şi încetarea mandatelor celor trei consilieri de la acest partid care au anunţat joi că devin independenţi - Richard Vicenţiu Radu (fost Ghiţă), Iulia Zorkoczy şi Horaţiu Panaitescu. În locul acestora, din partea PP-DD au fost validaţi consilieri Cătălin Zamfira, Florentin Gherghiceanu şi Cristina Livia Vasile, care au intrat în noua majoritate, alături de reprezentanţii PSD şi PC.

Astfel, noua majoritate din CGMB are 33 de consilieri şi este formată din reprezentanţii PSD şi PC (27 în total), la care se adaugă cei trei consilieri excluşi din PDL şi alţi trei proaspăt validaţi din partea PP-DD. În opoziţie sunt reprezentanţii PDL şi PNL, în total 21 de consilieri.

La şedinţa CGMB de joi au asistat şi preşedintele PSD Bucureşti, Ecaterina Andronescu, şi primarul sectorului 5, Marian Vanghelie. Edilul a explicat prezenţa sa la şedinţă prin faptul că este foarte interesat de problemele bucureştenilor şi speră într-o majoritate care să voteze proiectele de interes pentru aceştia.

PDL Bucureşti a anunţat anterior, tot joi, excluderea din partid a consilierilor Virginia Mihailovici, Gabriel Pîrvu şi Cristian Ţugurel, ca urmare a neparticipării lor repetate la şedinţele de grup.

Alţi trei consilieri, respectiv Richard Vicenţiu Radu (fost Ghiţă), Iulia Zorkoczy şi Horaţiu Panaitescu, toţi de la PP-DD, anunţaseră, înaintea şedinţei CGMB, că activează, din 3 septembrie, ca independenţi, urmare a ordonanţei ce permite migraţia aleşilor locali.

Şedinţa ordinară de joi a CGMB a fost convocată de primarul general Sorin Oprescu după ce, la sfârşitul lunii august, a fost convocată o şedinţă extraordinară care însă nu a mai avut loc, în sală fiind prezenţi 20 de consilieri generali ai ACL care nu au putut asigura cvorumul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite