Politică

articolul anterior articolul urmator

PSD şi PNL impun noi oameni la vârful Loteriei Române. Ce leafă primeşte un membru de CA pentru o şedinţă pe lună

42
25 Jan 2022 06:25:31
Autor: Radu Eremia
Daniela Nicolescu, care deţine funcţia de secrtear de stat la Energie, mai primeşte un nou mandat interimar în Consiliul de Administraţie al Loteriei Române. FOTO Facebook Daniela Nicolescu
Daniela Nicolescu, care deţine funcţia de secrtear de stat la Energie, mai primeşte un nou mandat interimar în Consiliul de Administraţie al Loteriei Române. FOTO Facebook Daniela Nicolescu

Consiliul de Administraţie al Loteriei Române a fost schimbat de Guvernul Ciucă, noii membri preluându-şi mandatul de duminică. Remuneraţia brută pentru o asemenea funcţie este de peste 7.000 de lei lunar, fiind necesară prezenţa la o şedinţă pe lună.

Nici nu a revenit bine în prima linie a administraţiei, iar Elena Petraşcu, numită la finalul lunii decembrie secretar general al Ministerului Economiei, a prins un loc şi în Consiliul de Administraţiei al Loteriei Române. Petraşcu a fost de mai multe ori secretar general la Transporturi (2014 şi 2018-2019), dar şi la Ministerul Justiţiei (2020), în primul mandat al lui Cătălin Predoiu. În 2018, în perioada guvernării Dăncilă, Petraşcu a avut venituri totale de peste 600.000 de lei, pentru prezenţa în consiliile de administraţie de la societăţile Telecomunicaţii SA, TAROM SA şi Administraţia Porturilor Maritime Constanţa SA (APM), dar şi în Comitetul interministerial al Eximbank, plus salariul de bază de la Ministerul Transporturilor. De altfel, şi în prezent cei care ajung să fie în acest Comitet interministerial al Eximbank iau lunar peste 20.000 de lei.

Liberală bine înşurubată la stat

Daniela Nicolescu, o obişnuită a consiliilor de administraţie, este reprezentanta PNL trimisă pentru a doua oară în CA-ul Loteriei Române. Funcţia de bază a lui Nicolescu, secretar general al Organizaţiei Femeilor Liberale, este de secretar de stat la Ministerul Energiei, funcţie pentru care primeşte o leafă lunară de aproximativ 10.000 de lei. Nicolescu a mai avut un mandat la Loteria Română în perioada 21 septembrie 2020 - 22 ianuarie 2022. Potrivit ultimei declaraţii de avere, depusă în octombrie 2021, cu un an în urmă, Daniela Nicolescu a fost în CA-ul Societăţii de Conservare şi Închidere a Minelor (CONVERSMIN), unde a primit 22.000 de lei. Mai mult, în prezent, Daniela Nicolescu figurează şi în Consiliul de Administraţie al Engie.

În CA-ul de la Loteria Română a fost numită şi fosta cumnată a lui Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3. De profesie economistă, Cristina Arghir figurează ca preşedintă a CA-ului Societăţii Internet şi Tehnologie a Sectorului 3. Potrivit ultimei declaraţii publice de avere a lui Arghir, aceasta a încasat în anul fiscal 2019 nu mai puţin de 300.000 de lei de la Societatea Internet şi Tehnologie, adică 25.000 de lei lunar.

Cumul de consilii

Patru luni va fi în Consiliul de Administraţie al Loteriei şi Monica Laura Ion. Aceasta a fost şefa de cabinet a lui Sorin Grindeanu, pe vremea când actualul vicepremier şi ministru al Transporturilor era premier. Un nou mandat a primit şi Ioana Maria Tîră, la care există menţiunea neafiliată politic. Potrivit ultimei declaraţii de avere a lui Tîră, aceasta e angajată la Compania Municipală Parcuri şi Grădini Bucureşti, dar a mai făcut parte şi din consiliile Companiei Municipale Agrement şi Telecomunicaţii CFR, poziţii pentru care a încasat în 2020 suma de aproximativ 150.000 de lei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

42 Comentarii

Adrian Foanɡă
25.01.2022, 07:31:17

Nu vereti ca toti astia arata ca niste suine? Se muta dintr-o sinecura in alta, toaca banul public, nu fac absolut nimic. Pana si fizionomia le devine porcina, de imbuibati fara creier, fara griji...

0 (32 voturi)
Ludwig
25.01.2022, 07:33:24

Oare cand o sa se termine cu prostitutia asta de a numi politic oameni pe functii fara a avea legatura cu domeniul. Imi aduc aminte varanul cu al sau partid PUR de la puroi, a impus-o pe una sefa la loto, Liliana Minca o chema, o pitica guraliva si mahalagioaica.

+12 (12 voturi)
Alexandru Leontescu
25.01.2022, 07:59:33

"Daniela Nicolescu figurează şi în Consiliul de Administraţie al Engie." Pai ne mai miram ca "furnizorii" de energie isi bat joc cum vor de toata tara? Va dati seama, ce tun este sa furi de la absolut toti locuitorii unei tari? Inimaginabil! Citeam intr-o carte (scrisa de un evreu, despre mafia evreiasca, ca da exista si asa ceva) ca marile afaceri se fac cu tarile sarace. Oricat de saraca ar fi o tara, PIB-ul ei (banii publici de cheltuit, de fapt) tot ajunge la cateva zeci de miliarde $ pe an. Asta inseamna mult mai mult decat profitul anual, al celor mai mari si profitabile companii de pe planeta! PS: Cand ajung acasa, va dau si numele cartii si al autorului.

+6 (6 voturi)
muresan anna
25.01.2022, 07:34:47

Ce se mai ingrasa patriotii PSD + PNL! De la stat, desigur.

+10 (10 voturi)
G M
25.01.2022, 07:34:53

Așa ne jefuiesc și jefuiesc banul public toți marii ”patrioți”, care ne vor numai binele. Covidul alfa fie cu voi, cu toți. Nemernicilor psd=pnl

+7 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (42)

Modifică Setările