PSD pregăteşte mini-Congresul de mâine. Surse: remanierea şi alianţa cu ALDE, discutate azi în CEX. PSD a pierdut majoritatea şi la Senat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Fifor- Viorica Dăncilă- Eugen Teodorovici
Mihai Fifor- Viorica Dăncilă- Eugen Teodorovici

Liderii PSD se reunesc vineri în şedinţa Comitetului Executiv, pentru a pune la punct organizarea Congresului de sâmbătă. Alte tema de discuţie: propunerile de miniştri pe care Viorica Dăncilă urmează să le trimită la Cotroceni, alianţa cu ALDE şi problema majorităţii parlamentare, în condiţiile în care PSD a mai pierdut un senator. „Organizaţia PSD Olt va face campanie pentru candiatul PSD", a spus Paul Stănescu, aflat în relaţii reci cu Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a ajuns la CEX cu o întârziere de 30 de minute. Întrebată pe cine va propune la ministerul Educaţiei, Dăncilă a răspuns: „Un om care să cunoască sistemul“. 

Senatorul PSD Paul Stănescu a declarat, vineri, înainte de şedinţa CEX al PSD, că va vota la Congresul formaţiunii de sâmbătă "ce spune partidul". "Voi face, pentru candidatul PSD, organizaţia PSD Olt va face campanie", a mai spus Stănescu, care nu a susţinut-oe pe Viorica Dăncilă pentru candiatura la prezidenţiale. 

Printre subiectele care vor fi discutate de Comitetul Executiv se numără chestiunile organizatorice privind Congresul PSD de sâmbătă şi proiectele politice ale partidului, dar şi propunerile de miniştri pe care liderul PSD urmează să i le trimită preşedintelui Klaus Iohannis.

Premierul îl va propune pe Mihai Fifor la Interne, după finalizarea perioadei de interimat, susţin surse politice pentru Adevărul. De asemenea, PSD se gândeşte la un înlocuitor al lui Mihai Fifor la parteneriate strategice.

Viorica Dăncilă şi Călin Popescu Tăriceanu au discutat miercuri despre situaţia coaliţiei de guvernare, însă nu au ajuns la un consens privind restructurarea Guvernului. ALDE a transmis un comunicat imediat după finalizarea discuţiilor în care preciza că formaţiunea politică va stabili în septembrie dacă va ieşi de la guvernare.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite