Olguţa Vasilescu: Dacă PNL se atinge de o singură virgulă din Legea pensiilor, PSD va depune imediat moţiune de cenzură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lia Olguţa Vasilescu le cere liberalilor „să respecte legea”, aşa cum şi ei le-au cerut vârstnicilor, în perioada pandemiei. FOTO Inquam Photos / George Călin
Lia Olguţa Vasilescu le cere liberalilor „să respecte legea”, aşa cum şi ei le-au cerut vârstnicilor, în perioada pandemiei. FOTO Inquam Photos / George Călin

Lia Olguţa Vasilescu, membră a PSD şi fost ministru al Muncii, a declarat că partidul său va depune o moţiune de cenzură în cazul în care „PNL se atinge de o singură virgulă din Legea pensiilor publice”. Ea apără cu îndârjire şi pensiile speciale şi susţine că, după noile calcule, toate pensiile vor atinge valori similare.

Lia Olguţa Vasilescu susţine că „legea nu prevede doar creşterea punctului de pensie cu 40 la sută, ci e o lege care va corecta toate inechităţile din sistem”. Ea acuză partidul de guvernământ că nu a dispus analiza niciunui dosar, deşi acest proces trebuia început la 1 ianuarie.

Mai mult, susţine că Ministrul Finanţelor Publice a declarat în repetate rânduri, inclusiv acum o lună, că există fonduri pentru majorarea pensiilor. „În funcţie de acest lucru s-a calculat deficitul acestui an şi, drept urmare, guvernul s-a împrumutat la dobanzi mai mari. Cum e posibil să se spună acum că nu mai sunt bani de pensii?”, se întreabă Olguţa.

Ea susţine că recalcularea ar aduce toate pensiile la nivelul celor speciale.

„Dacă legea pensiilor publice se va aplica în integralitatea ei, pensiile din sistemul public se vor apropia în cuantum de valoarea multor pensii speciale. Conform simulărilor, pensia unui profesor universitar va fi de 8.100 lei, iar cea a unui medic de 5.000 de lei, în condiţiile în care simulările sunt făcute la valoarea salariilor din 2017. Si atunci care ar mai fi rostul pensiilor speciale, din moment ce prin adoptarea acestei legi, am vrut ca toată lumea să beneficieze de o pensie decentă?”, a scris Lia Olguţa Vasilescu.

Ea nu a ratat ocazia de a lansa un atac la adresa actualului ministrul al Muncii, Violeta Alexandru: „Poate o trezeşte cineva pe Violeta care de 5 luni ne spune că nu ştie cu cât se cresc pensiile, dar se va informa la Finanţe. Voi vă informaţi căte o silabă pe săptămână?”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite